Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ekim 2019

Teşekkürler Sancaktepe

HATIRLARSANIZ, 30 Eylül 2019 tarihli KİTAP GEZGİNİ köşemde, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün, İBB Şehir Tiyatroları oyun listesinden çıkarılan 3 oyunla ilgili, sahiplenme girişiminde bulunduğunu yazmıştım…

Demiştim ki;

“İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu’nun değişim hamleleri (!) kültür dünyamızda de kendini göstermeye başladı. İBB’nin Şehir Tiyatrolarında artık Necip Fazıl Kısakürek’in “Resi Bey” oyunu sahnelenmeyecek.

Ayrıca Mustafa Kutlu'nun 'Mavi Kuş', ve İskender Pala'nın 'Aşk Bir Zamanlar' eserleri de oyun listesinden çıkarıldı. İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, her üç oyunun da israf boyutuna girdiği için tasarruf amaçlı olarak listeden kaldırıldığını söyledi. Çıkarılan oyunların üçünün de muhafazakâr kesimin önde gelen isimlerinin eserleri olması dikkat çekti tabii ki…

Biz bu 3 oyunun sahnelerden kaldırılmasına üzülürken imdadımıza Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü hanımefendi yetişti. Şeyma Hanım, Necip Fazıl Kısakürek, Mustafa Kutlu ve İskender Pala'nın oyunlarını sahneye koymak istediklerini belirtti.”

Sezon Reis Bey’le açıldı

Başkan Şeyma Döğücü sözünü tuttu. Sancaktepe’de 2019-2020 kültür-sanat sezonunun açılışı “REİSBEY”isimli oyunla açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen açılışa Sancaktepelilerin ilgisi yoğun oldu. Tiyatro oyununa gelen vatandaşlara salonu tam kapasite doldurdu.

Faydasız kısır söylemler!

Açılışta kısa bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Bu akşam kültür sanat sezonumuzu açıyoruz. Ve bunu Reis Bey tiyatrosu ile açmak istedik. Öyle umut ediyorum ki faydasız, kısır, boş söylemlerin uzağında; sanatın iyileştirici ve kültürün birleştirici gücünün ışığında güzel ve verimli bir sezon geçiririz. Bu nedenle açılış programımıza aldığımız Reis Bey oyununu çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Nelerle uğraşıyorlar!

Reis Bey oyununun İBB tarafından repertuardan, “tasarruf!” gerekçesiyle çıkartıldığını hatırlatan Başkan Döğücü, 21 yüzyıldayız ve hâlâ ideolojik körlüklerle uğraşıyoruz. Bu uygulamayı gerçekleştirenlere; asıl israfın bu oyunları sahneden kaldırmak; bu fikri, sanatsal ve edebi değeri yüksek eserlerin halktan uzaklaştırmak olduğunu hatırlatmak isterim. Hem halkımızın sanat etkinliklerine daha kolay ulaşabilmesi için hem de bu kültürel etkinliklerin tiyatro gibi bir sanatın ilçemizde var olmasının korunmasını sağlamak için biz bunu önemsiyoruz” dedi.

Ben de buradan Başkan Şeyma Döğücü’nün şahsında Sancaktepe Belediyesi’ne teşekkürlerimi iletiyorum. Tebrikler Sancaktepe…