Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.61
Gram Altın
2392.88
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2018

TİKA kapansın!

Türkiye'nin dünyaya açılan kapıları kapansın! 58 ülkede 60 Program Koordinasyon Ofisi ile 150 ülkede faaliyet gösteren TİKA'yı kapatalım! Bunu isteyen insana, "Sen içtin mi, sarhoş musun?" diye sormazlar mı?

TİKA'yı kapatmak demek, küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan büyük değişimlerin takipçisi olmayalım, Orta Asya ve Balkanlar, Afrika, Latin Amerika ve Pasifik adalarına kadar çok geniş bir coğrafyada, doğumdan ölüme kadar insan hayatını ilgilendiren her sektörde nitelikli projeler üretmeyelim demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, dost, kardeş ve akraba ülkelere yönelik olarak yapılan çalışmalar durduralım demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, sağlık, eğitim, teknik iş birliği, mesleki eğitim, tarım, hayvancılık, ulaşım olmak üzere bir insanın doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç duyulan her alanda, yılda 2000'e yakın projeyi durdurmak demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, yüzlerce okula ve hastaneye verilen desteği durduralım demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, 1.200'den fazla açılan su kuyusunun üstüne beton dökmek ve Afrika'da çocuklar susuzluktan ve açlıktan ölsün demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, Türkmenistan'dan Azerbaycan'a, Bosna Hersek'ten Makedonya'ya birçok ülke personeline verilen mesleki eğitimi durdurmak ve bu ülke kurumlarına ekipman desteğini kesmek demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, kültürel iş birliği alanında, dünya ve ortak mirasımıza ait kültür zenginliklerini korumayalım, yaşatmayalım ve geleceğe taşımayalım; 3 kıtada, 18 ayrı ülkede 100'ü aşkın eserin onarımını durduralım demektir.

TİKA'yı kapatmak demek, "Her şey bir tebessüm için" sloganıyla yola çıkan Türk insanın umut aşıladığı milyonları yüzüstü bırakmak demektir.

İKA'yı kapatmak demek, "Bölgemizdeki ve küresel düzeydeki sorunlara, derin köklerimizden beslenen adalet ve vicdanla, ayrım yapmadan, hızlı ve etkili çözümler sunabilen öncü bir teşkilat " vizyonunu yok etmek demektir.

Seçimlere gidiyoruz. Adaylardan ilginç vaatler var. Sarayı yıkacağım, şurayı kapatacağım, burayı satacağımu2026 Yıkmak ve kapatmak üzerine kurulu bir siyasetten ne beklenir? Ufkumuzu açan, hedeflerimizi büyüten, dünyaya açılan bir vizyon çizmek varken; yatırımları durduracağım, orayı kapatacağım, burayı kaldıracağım diyen bir zihniyet var önümüzde.

Türkiye, son zamanlarda dünyanın her bölgesinde etkin siyaset izlemeye başladı. Bu durum dünyayı yöneten güçleri rahatsız etti. Bizim muhalefetin ağzı ile Türkiye düşmanlarının ağzı bir. Böyle bir akıl tutulması olur mu? Türkiye'yi yönetmeye talip insanların hedeflerini duydukça şok oluyorsunuz. Her şeye karşı bir muhalefet var. Yapılanı, yatırımı görmeyen bir zihniyeti halk da görmüyor gerçi.

2023 yolunda büyük hedefler ile yürüyen Türkiye'nin ayağına taş koymak isteyen kimse varsa bizden değildir. Dış güçler var ama bir de onların maşası olan ve bizim içimizde var olan iç mihraklar var. Bunlar, ağız birliği etmişçesine iktidarın politikalarını kötülüyorlar. Elbette eleştiri olacak ama Avrupa medyasının Türkiye aleyhtarlığı ile sizinki aynı ise burada bir ihanet yok mudur? Millet, bu durumu görüyor!

Türkiye'nin uluslararası arenada en etkin temsilcisi olan TİKA'nın kapatılmasını düşünen zihniyet sığdır, çürümüştür. Ruhunda fetih olan, hayatında da nice Fatih'ler yetiştiren bu milleti durduramayacaksınız!