Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2439.13
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Şubat 2015

Timsah gözyaşı

Gündemi bu kadar sık değişen başka bir ülke ,gündemden nemalanma hususunda da elimize su dökecek başka bir millet var mı ? Doğrusu bilemiyorum . Geçtiğimiz hafta bir cana caniler akıl almaz bir şekilde kıydı .Üniversite öğrencisi bir genç kızımız önce dövüldü ,kolları kırıldı daha sonra öldürüldü sonrada da YAKİLDİ. Evet sureti insan olan hayvandan da aşağı caniler tarafından bu cinayet işlendi . Devletimiz ,üniversitelerimiz, eli kalem tutanlarımız ,akillerimiz bu meseleyi enine boyuna irdelemek ve durum tesbitinde bulunmak durumunda.Konu magazinleştirilmeyecek ve siyasi malzeme yapılmayacak kadar önemli.Herkesin başına gelebilir.

Böyle hunharca bir katliamdan nemalanmak isteyen timsah göz yaşı döken insanları görmem ise bir hekim olarak beni daha da yaraladı . Acı üzerinden rant devşirmek nasıl bir ruh halı acaba ?Bu ucubeler ile birlikte yasamak ne acı bir gerçeklik .Memleketimizde psikopatların ve ruh hastalarının sayısı istatistiki rakamların kat be kat üzerinde .Ülkemiz tüm bu gerçekliklere rağmen ruhsatlı ruhsatsız silah cenneti .Adeta ateşle barut bir arada. Gün geçmiyor ki benzer cinayetler görülmesin.İnsan denen meçhul dünyanın her tarafında benzer olaylarında mimarı olabiliyor.Eşrefi mahluk ,esfele safilin mahluk haline gelebiliyor.Bu iki tezatın ana unsuru olan ise insan. Bu işte asıl üzerinde kafa yorulması düşünülüp çözülmesi gereken.

Halkımızın sağ duyusu ile spontane gelişen tepki selinden fayda ummak buradan çıkacak kıvılcımlardan büyük yangınlar oluşturmaya çalışmak ülke birliği ve beraberliğini çıkarılan fitnelerle bozmak niyet ve gayreti ise insanı çileden çıkarıyor.


Televizyon proğramlarında konu ile ilgili yorum yapanların beden dilleri ile açık ettikleri gerçeklik insanın kanını donduracak cinsten.Acili aileye basın üzerinden taziyede bulunurken bile beden duruşları ile halkımızın sağ duyusunu incitiyorlar .Gözümüzün içine baka baka iki yüzlü değil yüzsüz olduklarını açık etmekten çekinmiyorlar.


Acı keder elem gibi sadece biz insanlara ait duygular yüzümüze yansımıyorsa kullanılan kelimeler ve cümleler bir anlam ifade etmez.Eskiler kefen alıcı göz yasından belli olur sözünü bu durumlar için söylemiştir diye düşünüyorum.


iletişim ve insan davranışında beden duruşu tavır ve davranışları kişinin gerçek kişilik ve kimliğini açık etmede oldukça önemli .Bendeniz çalıştığım üniversitede öğrencilerime bir yıl boyunca bu iletişim tarzını anlatır insan ilişkilerindeki önemine hep vurgu yaparım .


Durumdan vazife çıkarma sevdalıları lütfen bu acımızı daha fazla sulandırmayın. Lutfen daha alçalmayın. Acılı aileyi daha fazla istismar etmeyin yeter artık . Ateş düştüğü yeri zaten yakıyor birde siz yakmayın .Bu kadar duyarsız gaddar ve acımasız olmayın .Biraz empati yapın.Olandan bitenden dünyadaki benzeri olaylardan ibret alarak kendinize gelin.


Bizim dinimiz ,örf ve adetlerimiz, kültür ve medeniyetimize uymayan tavır ve davranışlarınızla toplumumuza ne kadar yabancı olduğunuzu daha fazla açık etmeden çekilin.Düşün bu milletin yakasından.


Acılar elbette paylaşılarak küçülür ama sizin amacınızın bu olmadığı ayan beyan ortada.
Niyetiniz dert paylaşmak yada üzüm yemek olsa amenna. Her olağanüstü durumda hemen bağcıyı dövecek bir yolu geciktirmeden faaliyete geçiriveriyorsunuz.


Bu ve benzeri olaylar dünyanın dört bir yanında insanların yaşadığı her beldede her saat her saniye maalesef oluyor. Susmanın sükut etmeni daha doğru olduğu bir zaman diliminde konuşmak hele hele rant devşirmek ayıp . Sözün bittiği yerdeyiz .Lutfen kendinize ,insani değerlere, acıya saygınız olmasa bile gerçek acı çekenlere ve değerlerini yitirmemiş milyonlara saygınız olun . Sağlık ve mutluluk dileklerimle