Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Ağustos 2015

Tıpış Tıpış

Bahçeli'nin fendi 'milletin derdini' de iradesini de yendi vallahi! Şiddetle ve ısrarla Milliyetçi Hareket Partisi'ni bundan ayrı tutmak, Bahçeli'yi nevi şahsında değerlendirmek lazımdır. Hele hele MHP seçmeni tamamen bunun dışındadır.

Şu hale bakın. Ne hükümete girerim, ne başkasının olmasına razı olurum, ne hükümete bakan veririm, ne seçim isterim ve saire!..

Seçim akşamı boşa demek 'bu iş kaostur' diye. Baş aktörlüğe talibin de Bahçeli olduğunun altını çize çize.

Şimdi Anayasa 116 ve Bahçeli 'tıpış tıpış' seçimeu2026

Diğer hezeyan ise Saray'a çıkma direnci. Öyle ya, geçen sene Cumhurbaşkanlığı Seçimi üzerine kendi seçmenine seslenen, bir nevi Erdoğan'a öykünüp 'esip gürleyen' Kılıçdaroğlu'nun lafıydı.

Sonra bir şey daha yumurtladılar ve 'Saraya Çıkmayız' dediler. Gürsel Tekin ise 'tıpış tıpış' çıkacaklarını açıkladı.

Gerikalan da dahil, HDP'si, Avrupası, Amerikası, Basını, Medyası, cümlesinin tek derdi, millet, hükümet kurulsun falan değil, Erdoğan. Peki Erdoğan ne demek? Milletin %52'lik iradesi demek.

Hasılı millet ve iradesine herkes 'tıpış tıpış' uyacak arkadaş!

****

PKK haydutlarının sözde bilmemne başkanı müthiş bir iddia attı ortaya. Yenilir yutulur cinsten değildi. Bu haydutun 'iddiasına' göre örgütün Amerika ile sıkı ilişkisi vardı. Mektuplar yazılıyor, telefonda konuşuluyor, masa etrafında buluşuluyordu. Vakıa, doğru da olabilirdi! Bunu o kadar kanıksayacak maalesef geçmiş müşahademiz ve tecrübemiz vardı. Kaldı ki daha evvel belirttiğim gibi, özellikle Amerika başta olmak üzere 'dış mihrakların' dahli olmaksızın hiçbir yerde haydutluk yapılamaz!

Bariz örneğini, 'yaramaz ve şımarıklığa' da tehammül edilemez ilkesiyle, Suruç hadisesinden sadece 2 gün önce örgütün sözcülüğünü yapan internet sitesi ve çeşitli, sözde yazar müsveddesinden, son derece hadsiz, fütursuz, adeta 'meydan okurcasına' yazılar sadır olmasıyla gördük.

Yazıların özü, PKK'nın artık terör listesinden çıkarılma mecburiyeti idi. Özeti ise tüm dünyanın Amerika, Rusya dahil PKK karşında mağlubiyeti kabul ettiği hatta müttefik olma yolunda 'işbirliği' yaptığı ve sıranın behamahal Türkiye'de olduğu yönünde idi.

Tabii Amerika bundan son derece rahatsız oldu. PYD uzantısına 'başka' sebeplerle destek veriyorsa da PKK her zaman ele avuca sığmaz bir yapı olarak değerlendirilmiştir. Buna sebep çokca da 'şamar ve tımar' edilmiştir!

Bu minvalde bu son çıkış da Amerika'dan yüz bulamadı! Elbette ivedilikle 'yalanlandı' ve PKK'nın hala terör örgütü olduğunun altı çizildi.

PKK bu şımarıklıkla tarihinin en büyük hatasını yaparak sadece çözüm sürecini bitirmedi, kendisini de bitirdi! Bu, öyle basit bir iddia değildir. Son yapılan askeri operasyonlar tüm zamanların en isabetli ve hedefe dönük sonuçlar içeren PKK'ya en ağır kayıplar verdiren harekatlardır.

Yazın bir kenera. Eğer bu kararlılıkla devam eder ve Amerika da fikrinden caymazsa PKK yakın gelecekte kesinlikte Kandil'de barınamayacak 'tıpış tıpış' çıkacaktır!