Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2390.20
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Haziran 2016

Topçu Kışlası dik duruşumuzun sembolü olacaktır

"Cesur olunu2026 Oraya o tarihi eseri(Topçu Kışlası) inşa edeceğiz. Bunu yapmamız lazım. Korkmayacağız."( Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-18 Haziran 2016)

Bu tarihten 107 yıl geriye gidelim. Küresel güçler İttihat Terakki marifetiyle Abdülhamid engelini ortadan kaldırmak ve Devlet-i Ali Osmani'yi tarih sahnesinden silmek için o güne kadar eşi görülmemiş bir tezgah tertiplediler. Öyle ki aynı yöntemlerle bu ülke bir 100 yıl kontrol altında tutulacak ve ömrünü darbe şartlarında geçirecekti. Medreselere varana kadar yerleştirilen militanlarla bir avuç insan "din elden gidiyor" yaygarasıyla kaotik bir ortam oluşturacak ve sonrasında kanlı baskınlarla 600 yıllık cihana adaletle hükmetmiş bir devlet kökünden sökülüp atılacaktı.

Her şey iyi tezgahlanmış, koruma taburlarının yerleri değiştirilmiş buralara cemiyetin güvendiği askerler yerleştirilmişti. Hangi adımın ne vakit atılacağı çok iyi hesap edilmişti. Çapulcular kısa bir süre içinde İstanbul'un tüm semtlerinde kontrolü ele geçirmiş gazete bürolarını basarak birçok yeri yağmalaya başlamıştı. Sadrazam Hüseyin Hilmi Paşa ise olan biteni sadece izliyor ve isyancılara müdahale izni vermiyordu. 15 gün isyancılara dönük tek bir müdahalede bulunulmadı. 2013 Gezi kalkışmasında Arınç'ın sergilediği bir tavır sergileniyordu. Olaylar çığırından çıkana kadar bekleyen cemiyet planın ikinci aşamasını devreye koydu. 3. Kolordu Komutanı Mahmut Şevket Paşa emrinde bir ordunun isyanı bastıracak olması planıydı bu. Selanik'ten düzmece isyanı bastıracak bir ordu hazırlıkları başlatılır.

İstanbul'a yürüyecek bu gönüllü ordu içerisinde Bulgarlar, Arnavutlar, Rumlar ve Yahudiler çoktan yerini almıştı bile! Gönüllü ordu toplama işinde Yahudi okulundan mezun Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar da vardı. Bursa'dan topladığı taburları İstanbul'a yönlendirmişti. Ordunun ismi Hareket Ordusu idi. Hani bugün okullarda çocuklara hala gerici isyanları durdurduğu ezberlettirilen kahraman ordu!

24-25 Nisan 1909 günleriu2026 İstanbul'da büyük bir katliam yaşanıyor. Düzmece bir kalkışmayı bastırmak için İstanbul'u işgal eden anlı şanlı Hareket Ordusu binlerce insanın katliyle sonuçlanan kanlı bir harekata imza atmıştı. Hareket Ordusu'nun İstanbul'a girdiği günün sabahı halk, top sesleriyle uyanır. Mustafa Armağan'ın bir yazısında referans verdiği tanıklardan Madam Tinayre'ye göre; En sert saldırıyla karşılaşan Taksim'in Topçu Kışlası idi. Yolu aşarken at ahırlarının Fransız Hastanesi'ne adeta bitişik olduğu İtfaiye Kışlası'nda isyancılar saklanıyordu. Çembere alındılar, duvara sıkıştırılıp dehşete düşmüş rahibelerin gözleri önünde vahşice bir öfkeyle kurşuna dizildiler ve dipçik darbeleriyle işleri bitirildi."

Yıldız Sarayı'nın işgal edildiği, Sultan Abdülhamid'in tahttan indirildiği ve binlerce kişinin katledildiği bir süreçten bahsediyoruz. Hareket Ordusu tam anlamıyla katliam yapıyor. Ölen askerler kışlanın bahçesinde kat kat sıra halinde istif edilmiş. Mustafa Turan'ın Taşkışla'da 31 Mart Faciası adlı kitabında aktardığına göre; bu cesetler (bugün üstünde Divan Oteli, Radyo Evi gibi binaların bulunduğu) Surp Agop Ermeni Mezarlığı'nda açılan çukurlara gömdürülüyor. Ermeni mezarlığının dili olsa da konuşsa! Bakınız Gezi kalkışmasında Türkiye Psikiyatri Derneği'nin (TPD) çıkardığı bir dergide Gezi'nin "bir ayaklanma ve başkaldırı olduğunun altı çizildikten sonra şöyle deniliyordu. Jöntürk Gençtürk demektir. Padişahı kulağından tutup aşağı indirmiş bir halkın genç aydınlarına ecnebilerin duyduğu hayranlığı dile getirir. İşte Türkiye'nin kahraman çocukları bu köhnemiş siyaseti tasfiye etmek üzere ayağa kalkmıştır." 100 yıldır değişmeyen ülke düşmanı bir zihniyetten bahsediyoruz.

Evet, bugün Topçu Kışlası 1803 yılında 3. Selim tarafından yaptırılan 1940 yılında İnönü tarafından yıkılan, Hindistan'dan Batı coğrafyasına kadar uzanan bir kültürün izlerini taşımasından daha öte bir anlam ifade etmektedir. Dr. Barış Ertem'in ifadesiyle "o gün bizim bu coğrafyada son kez var olma iddiamızı yok ettiler." Organizeli şiddetli, kanlı bir darbe senaryosuylau2026 Erdoğan, cesur olun, o tarihi eser inşa edilecek derken 1876 yılından beri bu coğrafyayı esir alan uluslararası derin güçlere ve içerideki piyonlarına yeniden bir başlangıç yapmak ve kalıcı olmak için buradayız mesajı veriyor. Dün "şeriat istiyoruz" bugün "gericiliğe hayır" bahaneleriyle bu ülkeye kastı olanların artık devri bitmiştir. Topçu Kışlası üst aklın tüm organizasyonlarına karşın 1000 yıllık kadim medeniyete sahip bu ülkenin yeniden ayağa kalkacağının, bu uğurda sergilediği tavrın, dik duruşun sembolik bir göstergesi olacaktır.