Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Ağustos 2023

​Trendyol'da satış için bunlara dikkat!

E-ticaret satıcıları şüphesiz ki en hızlı satışı Trendyol, Hepsiburada gibi pazaryerlerinde yapmaktadır. Daha önceki yazılarımda pazaryerinin avantaj ve dezavantajlarından bahsetmiştim.

Şimdi de bir pazaryerinde ilanınızın hızlı bir şekilde satışa dönmesi için nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

1- Ürün adı, ürünün özellikleri ve açıklamaları doğru ve eksiksiz yazılmalı. Anahtar Kelimeler diye tabir ettiğimiz en çok aratılan kelimeler belirlenip o kelimeler kullanılarak uygun başlık ve açıklamalar yazılmalı.

2- Ürünlerinizin kullanım videolarını yükleyin. Örneğin giyim satıyorsanız canlı mankenin üzerinde nasıl durduğu, detayları gösterilmeli. Monte edilen bir ürün ise kurulum aşamasının açıklamalı bir şekilde videosu çekilmeli.

3- İyi bir satış hizmeti verdiğiniz müşteriniz, tekrar alışveriş yapacağız zaman sizin mağazanızı tercih etmek ister. Bunu kolaylaştırmak adına kargo paketinizin içine pazaryerindeki mağazanıza ulaşması için QR kod içeren bir pusula kartı koyun. Müşterinizden mağazanızı takip etmesini isteyin. Sizden memnun kaldıysa zaten bunu yapacaktır. Bu pusula kodunu kargo kutunuzun üzerine de bastırabilirsiniz.

4- İlişkili birkaç ürünü aynı pakette satabilirsiniz. Örneğin ayakkabı ve ayakkabı süngeri gibi. Ya da şampuan ve saç kremi gibi. Böylece müşterinize kargo avantajı sunmuş olursunuz. Bir ürünün sayfasına girdiğinizde hemen sayfanın altından “bu ürünü alanlar bu ürünlere baktılar” gibi bir ifade görürsünüz. Bunu değerlendirin. Size satacağınız yeni ürün fikirleri verecektir.

5- Pazaryerlerinde markanıza ait bir mağaza sayfanız olur. Bu sayfa özenle tasarlanmalı. Mağazanızda yüksek talep gelen ürünler ve indirim yaptığınız ürünler öne çıkartılmalı. Mağazalarını güncel tutan satıcılar yüzde 20 daha çok ziyaretçi elde etmektedirler.

6- Çok sorulan ve çok favorilenen ürünlerinize stok yükleyin ve fiyatta indirim yapın. En çok favorilenen ürünlerinize minimum 5 TL yada yüzde 5 indirim yaparsanız; pazaryeri, müşterilerinize bununla alakalı bildirim yollayabilir.

7- Pazaryerlerinde açılan kampanyalara katılın. Bu kampanya günlerinde, müşterilere eposta, bildirim ve reklam gibi ücretsiz pazarlama desteği verilmektedir.

8- Sattığınız ürünlerin yorumları dikkate alınmalı. Şikayetlere göre ürün ve hizmet kalitesi düzenlenmeli.

9- Raporlar sekmesinden bakarak çok satan ürünlerinize stok ekleyin, ürünün fazla stoklu oluşu sizi üst sıralara taşıyacaktır. Satmayan ürünlere de indirim yapın.

10- Buybox sistemi dahil olun. Düşük fiyat, yüksek stok ve yüksek mağaza puanı ile 1. Sırada görünün.

11- Satış potansiyeli yüksek ürünlere kupon ve reklam yayınlanmalı.

12- Ürün çeşitliliğine önem verilmeli. Yeni, fiyat avantajlı ve satış potansiyeli yüksek ürünler bulunmalı.

13- Eğer satmak için yeni bir ürün arıyorsanız, pazaryerinde ya da ilgilendiğiniz kategoride en çok satılan ürünler tespit edebilirsiniz. Müşteri şikayetlerini analiz edilip o ürün geliştirerek satışa çıkartın. Müşteri şikayetleri krizin ortasında size fırsatı gösteren ışık kaynağıdır. Çok iyi değerlendirilmeli.

Sevgiyle kalın…