Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2465.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


TRT Radyo Günleri bu yıl Konya’daydı!

İşitsel bir kitle iletişim aracı olan radyo her ne kadar eski popülaritesine uzak olsa da insan hayatında hali hazırda etkin bir rol üstlenmektedir. Özellikle trafiğin yoğun olduğu zaman diliminde araç kullanırken radyonun insana verdiği keyif ise paha biçilmez… Her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışıyor radyo, bunun mücadelesini veriyor. Bu mücadelenin başını ise TRT çekiyor.

İşte bu nedenle TRT ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 2-6 Mayıs tarihlerinde Konya'da "TRT Radyo Günleri" düzenlendi. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bir isim vardı ki emeği çok büyüktü. O isim ise TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya’ydı. Akçakaya, bu mesleğe yıllarını vermiş bir duayen; Türkiye’de radyo yayıncılığının, söz programlarının gelişimini hızlandıran en önemli isim olmasının yanında çok da iyi bir eğitmendir.

Amaç radyoyu yaşatmak!

Etkinlikleri daha önce İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin gibi çeşitli illerde, en son da Malatya'da düzenlediklerini belirten Akçakaya bu yıl Konya’yı seçtiklerini ifade etmiştir. TRT’nin tüm radyolarıyla burada olacağının altını çizen Akçakaya, yerel radyo ve televizyonlarla da iş birliklerinin olduğunu vurgulayarak; Türkiye'de ilk resmi radyo yayınının 6 Mayıs 1927'de yapıldığını, 2009 yılından itibaren TRT olarak her yıl bu kapsamda 6 Mayıs gününü içine alan hafta kutlamalar yaptıklarını anlatmıştır.

Radyo köyü büyük ilgi gördü!

Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda kurulan Radyo Köyü ise vatandaşlar tarafından yoğun ilgiye sahne oldu. Stantların kurulduğu köyde radyonun gelişimi, kronolojik tarihi, işlevleri konusunda bilgilendirmeler gerçekleştirildi ve katılanlar keyifli anlar yaşadı. TRT’nin deneyimli spikerlerinin temel ses ve diksiyon bilgilerini paylaştığı 'diksiyon eğitim salonu', ilgi duyan ziyaretçilere bir radyo programı hazırlama imkânı sundu. 'Kendi programını kendin yap' alanına özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi; “Karaoke stüdyosu” ve “Radyo tiyatrosu eğitim salonu” ise dikkat çeken diğer bölümlerdi.

11 ülke, 23 radyocu ve 10’un üzerinde ulusal radyo!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in katılımı ve kurdele kesmesiyle başlayan radyo günlerinde Eren; “Sirkeci Postanesinde başlayan radyo yayını 2009 yılından itibaren TRT olarak son 10 yıldır bizlerin yaptığı radyo günleri sayesinde tekrar hatırlanıyor ve Türkiye'de tüm radyocuların, ulusal ve yerel radyocuların bir araya geldiği radyo günlerini yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum." sözlerini sarf etti. Ardından stantları tek tek gezen Eren, radyonun tarihinde önemli bir yer edinen radyo tiyatroları eğitim standında ise miniklerin performansını büyük bir keyifle izledi. Konya halkı canlı yayınlara şahit olmakla kalmadı; bizzat canlı yayınlara katıldı, ödüllü yarışmalarda da yer aldı. Diksiyon eğitimleri ve hitabet sanatı hakkında kapsamlı eğitimler verildi; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tasavvuf Müziği alanındaki konserler ilgi uyandırdı. Bu bir hafta boyunca Konya halkına güzel bir ortam oluşturuldu.

TRT Akademi radyoyu mercek altına aldı!

TRT Akademi’nin organize ettiği “Radyonun Dünü, Bugünü, Yarını” Paneli, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti. Dekan Prof. Dr. Ahmet Kalender’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ise radyo günlerinin önemini bir kez daha vurguladı. Durdu’nun eğitime verdiği önem herkes tarafından bilinmekle birlikte, kendisi bu etkinlikte önemli bir paya sahipti. Moderatörlüğünü Ahmet Akçakaya’nın yaptığı panele TRT İzmir Radyosu’ndan Lalifer Balıbeyoğlu’nun yanı sıra, PowerTürk’ten Ahmet Portakal, DJ Mert Özcan ve bendeniz katıldım. TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Müdürü Ekrem Özdemir’i de unutmamak lazım. Katkısı büyüktü. Bakalım radyo günleri seneye hangi şehrimizde olacak…