Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2440.17
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Eylül 2020

TRT'ye mektup

Ülkemizi tanıtma adına ülkemizin tezlerini anlaşılır kılmak için son yıllarda TRT’nin döktüğü ter takdirlerin üzerindedir. Gerek ulusal ve uluslarası yayınlar ve gerekse de çevirdiği diziler sayesinde bu anlandaçok ciddi bir boşluğun doldurulacağına dair ümidimiz yeniden yeşermiştir. Bu alanda çok ciddi emekler de verilmektedir. TRT mutfaklarından çıkacak eser ve çalışmalara insanımızın, coğrafyamızın ve dünya insanın ihtiyacı vardır. TRT yapımcıları medeniyetimizin anlaşılmasına ve anlatılmasına dair çok büyük bir sorumluluk içindedirler. TRT bizim yeni yüzümüzdür.

İletişim çağının ayrıcalıkları görsel yayınların her ayrıntısında kendini göstermektedir. İşte bunu müspet kılmak da bizim elimizdedir. İki saatlik filmin vereceği mesajı ve bu mesajı ulaştırabileceğiniz kitlenin büyüklüğüne ve bu kitleye vereceğiniz doğru bilgi ve mesajı belki yıllar hatta asırlar içinde bile yapamayabilirsiniz. Bu yüzden TRT kazandığı bu ivmeyi devletin verdiği sonsuz destekle daha da yukarı çıkarmakla yetinmeden, yumuşak gücünü daha fazla hissettirecektir.

Tarihimizi daha anlaşılır kılmak adına, kültürel değerlerimize ve âli hedeflerimizin hizmetine dizi,belgefim vd. çalışmalarla katkı sunmak için ülkemizin en parlak yüzü olmaya devam etmelidir TRT. Kadim bir şuur, ruhi bir aidiyetle işini götüren TRT’nin omuzlarındaki yük her zamankinden daha ağırdır. Bu konuda TRT’nin başında çok dirayetli bir yönetim olduğunu biliyor oluşumuz yüreğimize su serpmektedir.

Anlatmak istediğimizi somutlaştıracak olursak naçizane, bu güzide kurumdan şahsi beklentilerimi şöyle ifade edebilirim: Çağrı sinema filminden sonra İslam aleminde bu çapta bir film yapılabilmiş değildir. TRT sahip olduğu saha, prodüksiyon ve azim avantaşlarını Çağrı filmine benzerfilm ve çalışmalara girişerek taçlandırabilir.

Diriliş, Payitaht Abdülhamit, Kuruluş Osman, Aşkın Yolculuğu gibi çalışmaların oluşturduğu bilinci ve bu bilincin değerini ifade etmek mümkün değildir. Örneğin tasavvufa dair bir Mevlana dizisi veya sinema filmi hazırlamak hazırlatmak çok ciddi bir sükse oluşturacaktır. Bu konuda isim önerim: Mevlevi Mesajı. Tarihimiz ve değerlerimizle insanlık için barındırdığımız öğretileri her zamankinden daha çok TRT vesilesiyle gün ışığına çıkarmaya dünyanın ihtiyacı vardır.

TRT her zamankinden daha çok çalışarak, iletişim çağı ve sosyal medyanın beraberinde getirdi sığ, asparagas ve yozlaştırıcı hegamonyayı kırmalıdır, kıracaktır. Bu gayeyle ciddi bir azim görmekteyiz; lakin TRT’den uygarlığımızın tanı’mı ve tanıt’ımına damga vurmasını beklemek hakkımızdır; çünkü TRT ailesi bu büyük hayal ve bu gayeye muktedirdir.

TRT’nin vereceği ilhamla yeni nesil önünü bir başka görecektir. Günümüz medyası maalesef insanlığa insanın taşıyabileceğinden daha büyük dezavantajlar sunmaktadır. İnsanı insan yapan doktrinlerin aşınmasına hatta ortadan kalkmasına ‘altın vuruş’ yapan günümüz medyasının bu tarihi vebalinin günahını minimize etmek için gayretler üstü gayretlerle TRT ibreyi olumlu istikamete döndürebilecektir. Son dönemlerinde TRT’nin doğru bilgi, ‘gönül’ merkezli çalışmaları TRT’den beklentileri ziyadesiyle arttırmaktadır. Bu haklı beklenti inşallah karşılığını daha fazla bulacak ve TRT adlı markamız yüz akımız olmaya devam edecektir. TRT, değerlerimizin sesidir. Bu bilince hizmet eden tüm TRT ailesine ve başta Yönetim Kurlu başkanı olmak üzere TRT’nin tüm çalışanlarına selam, tebrik ve takdirlerimizi sunmayı vazife biliyor ve Türkiye’yle beraber dünyanın TRT’yi yakından merakla takip ettiğini hatırlatır ve daha büyük başarı için muvaffakiyetler diliyorum.