Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2379.81
BIST 100
10218.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Mart 2024

​Tükenen Gazze, büyüyen acı

7 Ekim 2023’den beri dünyanın kanıksadığı, görmeye, duymaya, okumaya alıştığı, sıradanlaşan ama dünya tarihinin gelmiş geçmiş en hayasız, en şerefsiz, en şımarık, en umarsız, en acımasız katliamı olan Gazze Katliamına dair ajanslara düşen haberlere bir yenisi daha eklendi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra’nın açıklamalarına göre 3 Mart'ta İsrail engeli nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde 15 çocuğun açlıktan hayatını kaybetmiş ve 6 çocuk daha her an açlıktan ölebilirmiş. Evet milenyum denilen bu çağda anlamsız bir kin ve öfkenin sebep olduğu saldırılar ve abluka nedeniyle çocuklar AÇLIKTAN ÖLDÜRÜLÜYOR.

Aslında bu haberi de utancımızdan okuyup geçiyoruz ama asrın günahına, vebaline, vahşetine seyirci kalmanın ezikliği, acısı, sancısı, çaresizliği de yüreğimizi delip geçiyor. İnsanın ister istemez şu sorula aklına takılıyor.

Katil İsrail’in nüfusu kaç? 9 milyon 842 bin!

Katil İsrail’in Yahudi nüfusu kaç? 7 milyon 208 bin yani nüfusunun %73,2’si!

Zalim ABD’nin nüfusu kaç? 341 milyon 233 bin 300

Dünyada ne kadar Yahudi var? 15,7 milyon…

Dünyada ne kadar insan var? 8 milyar!

Dünyada ne kadar Müslüman var? 2 milyarın üzerinde…

Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplamda 206 ülke yer almaktadır. Bunlardan 50 tanesi Müslüman ülkelerdir. BM’nin kayıtları dışında 10 ülke daha var Müslüman olan. Ayrıca Müslüman olmayan 80 ülkede Müslümanların sayısı ciddi bir yekûn tutuyor.

Buna rağmen katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430'u çocuk, 8 bin 900'ü kadın olmak üzere 30 bin 631 Filistinli öldürüldü, 72 bin 43 kişi yaralandı.

Bu katliamı durdurmak için sadece insan olmak yeterli diyoruz ama 8 milyar insan, 8 milyon Yahudi’ye dur diyemiyor! Ne kadar acı değil mi! Yani 8 milyar insanın içindeki 7 milyonluk bir terör devleti katliamına tam altı aydır (aslında 1917’den beri) devam edebiliyor.

Ne yazık ki 2 milyar Müslümanın da bu katliamı durdurmaya gücü yetmiyor. Çünkü 60 Müslüman ülkenin de kendi aralarında birliği de yok dirliği de!

Dünyada 208 ülke var ama bir İsrail, bir Amerika ve üç beş sözde medeni Avrupa ülkesi ne derse o oluyor. Bu katliamı destekledikleri için vahşet günden güne büyüyor. 8 – 10 ülke diğer 200 ülkeyi kaile bile almıyor. Kemiyetler ne kadar da kifayetsiz değil mi?

Victor Hugo diyor ki:

“Paris'te bir insan öldürülürse bu bir cinayettir. Doğuda elli bin insan boğazlanırsa bu sadece bir meseledir.”

Evet, Paris’te 12 kişi öldüğünde katliam var diye bütün dünya ayağa kalktı. Dünya liderleri Paris sokaklarında arzı endam ettiler. İslamofobik paylaşımlar aldı başını gitti. Bizim ülkemizde bile gavurseviciler salya sümük saldırdılar Müslümanlara ve kutsal değerlerine. Yapılan bu saldırılara karşı yazdığımız yazılardan bile rahatsız olup bizi mürtecilikle suçlayan aklı evvelleri dahi gördük. Oysa biz hep “mabetler masumdur, hastaneler masumdur, siviller masumdur, çocuklar masumdur” dedik. Dünyanın hiçbir yerinde inancında dolayı insanlar öldürülmesin istedik. Demek ki yeryüzü denilen bu yerde Müslümanlar toptan yok edilse bile bunun sadece bir mesele olduğunu ve cinayetten sayılmadığını atlamışız demek ki… Onlara göre Müslüman demek terörist demek ya. İşgal altındaki vatanını savunmak ve bu hayâsız işgale direnmek teröristlik ya!

Oysa Hristiyan teröristler tarafından camilerde öldürülen Müslümanlar için kimse Haçlı teröründen bahsetmedi. Dünya liderleri gidip de bu haçlı terörünü protesto edemediler.

Yine o sözde liderler Yahudi terörü bir devlet terörü halinde dünyanın gözünün içine baka baka resmi kayıtlarda 30 bin olan ve belki de 70 binleri bulan bir katliam karşısında sus pus oldular.

BM etkisiz, AB suskun, dünya suskun. Çünkü Orta Doğu meselesi hakkında müzakereler ediyorlar ya bu yeterli. Ateşkes, insani yardım, esir takası gibi meseleler BM Genel Kurullarında müzakere ediliyor, ret ediliyor, kabul ediliyor. İşte dünya oyalanıyor. Oyalanıyor ki Gazze tükensin, haritadan silinsin de Yahudiler için yeni yerleşim yerleri açılsın. Bu iptidai halk yok olsun yerine modern bir Gazze kurulsun. Sokaklarında kippalı modern çocuklar koşuştursun.

İnsan hakları Mahkemesinde İsrail yargılansa ne olur yargılanmasa ne olur. İsterse İsrail’i suçlu bulsalar verilecek kararı kim uygulayacak? Ya da İsrail’e nasıl bir ceza verilecek ki bu ölen 70 bin insanı geri getirecek? Binlerce yaralı insanı eski sağlığına mı kavuşturacak?

Ey BM!

Ey AB!

Ey adı bilmem ne olan sözde barış, insanlık, sağlık örgütleri!

Gazze’de bir mesele yok. Büyük bir katliam var!

Büyük bir vahşet var!

Büyük bir cinayet var!

Ne zaman göreceksiniz?

Bugün bunu görmezseniz yarın çok geç olacak. Zira ortada Gazze diye bir yer kalmayacak!

Utanın artık ve uyanın bu gaflet uykusundan!