Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Turgut Özal öldürüldü mü?

Bence öldürülmedi.

Rahmetli Özal son zamanlarda çok kilo almıştı. Türki cumhuriyetlere yaptığı son gezide sağlığına dikkat etmediği, yemeği fazla kaçırdığı, eğilip kalkmakta bile zorluk çektiği, güçlükle yürüyebildiği görülüyordu. Çok yorgun ve bitkin olduğu söyleniyordu. Konuşmaya bile mecali yoktu.

Düşünün böyle bir haldeyken rahmetli sabah yataktan kalkmış, aç karnına sabah sporu için koşu bandının üzerine çıkmıştı. Zaten yaşı da 70'e yaklaşmıştı. Böyle bir durumda insanın aklına sadece kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği gelir.

Şimdi ise bir bardak suda fırtına kopartılarak Turgut Özal'ın suikasta kurban gittiği iddia ediliyor. Bu iddiayla rahmetlinin mezarı açıldı, naaşı rahat bırakılmayarak eziyet edildi. Anlaşılır gibi değil.

Striknin ile zehirlendiği söylendi, öyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü striknin'in zehirlenme tablosu bellidir. Böyle bir madde ile zehirlenen kişi ıstırap çekerek, kıvrana kıvrana ölür. Solunum kaslarının şiddetli spazmı ile solunum durur. Özal'ın ölümünde öyle şeyler yaşanmadığı biliniyor.

Sonra aradan neredeyse 20 yıl geçmiş. Bazı toksik maddeler az miktarda bulunsa bile bu çevre kirliliğinden bulaşmış olabilir. Bundan bir şey çıkarmak mümkün değildir.

Yine 20 yıl sonra zehirlendiği kesin olarak ispatlansa bile bunun kimin yaptığı konusunda bir şey söylemenin mümkün olmayacağı açıktır.

Bir de naaşın çürümediği iddia edildi. Bu da doğru değildir. Mezarda bulunan sulu ortam sebebiyle çürümenin geç olabileceği bir vakıadır. Başka türlü yorumlamak doğru olmayacaktır. Hele bu olaya mistik anlamlar yüklemek abartı olur.

Ülkemize çok hizmeti geçen, adeta atılım ve sıçrama yaptıran, birçok tabuyu yok eden, ancak efsane kelimesiyle tarif edilebilecek hizmetleri olan rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a saygı ve sevgilerimizi yollarken, Allahtan rahmet dilerken ölümünü spekülasyonlarla ona eziyete vardırmaya hakkımız yoktur.