Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2394.69
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 May 2023

Türk baharı geldi

Arap Baharı adı altında, Arap ülkelerinin canına okudular. Libya ve Irak’ı kan gölüne çevirdiler. Suriye insanı vatanını terk etmek zorunda kaldı.Mısır hala bir diktatörün zulmü altında inliyor. Batı’nın bahar vaadi hiçbir Müslümanülkeye yaramadı. Ukrayna’da turuncu devrim adı altında getirilen baharla ülkenin gençleri Ruslara kırdırılıyor.

Türkiye’nin muhalefeti kör göze parmak sokarcasına ağababalarının aynı sloganı ile yola çıktı ve kaybetti. Türkiye’nin artık güçlü bir ülke olduğunu, uydu haline gelmeyeceğini fark edemediler. İmparatorluklar kurmuş bu milletin Batılıların bahar getireceği bir ülke değil başka ülkelere bahar getirecek lider bir devlet olduğuna ancak 15 Mayıs sabahı uyanabildiler.

Türkiye’nin artık sol bir parti önderliğinde yamalı bohçadan oluşan bir yönetime geçme ihtimali ortadan kalktı. Bu seçimle AK Parti’nin geleceği de tescillendi. ANAP ve DYP gibi kısa ömürlü olmayıp bu ülkede kalıcı olacağı; genç ve dinamik kadrolar eliyle Türkiye’yi 2050’lere ve 2071’lere taşıyacağı netleşti. Türk insanı oyları ile bunu tescilledi. 28 Mayıs’ta da noktayı koyacak.

***

Muharrem İnce’ye FETÖ kumpası ile el çektirilmesi sonucu S.oğan’aciddi bir piyango vurdu. Ancak “Hay’dan gelen Hu’ya gider” misali bu balonun ona fayda sağlamayacağı da siyaset dünyasının bir gerçeği. 600 üyeden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tablo 195 sol zihniyetli vekile karşı, 405 sağ tandanslı milletvekilinden oluşuyor.

CHP seçimde “Hakkını alacak” sloganını kullandı. İstanbul hakkını alacak, Antalya hakkını alacak! Geçmişlerinde hep zulüm ve baskı ile hükmettikleri için halkın gönlüne girmek ve oyunu istemek yerine söke söke hak almaya kalkıştılar. Doğal olarak zihniyet olarak kendisini sabitlemiş kesimler dışından oy alamadılar.

Bu seçimi de manipüle etmeye çalışan FETÖ kaçkınları Haziran’dan tezi yok tek tek sığındıkları ülkelerden aport edilerek Türkiye’ye getirilip yargılanmalıdır. Batı ülkelerinin desteği ile Türkiye’ye ve Türk insanına hakaret etmeleri önlenmelidir. Tıpkı PKK’lıların birer birer temizlenmesi gibi…

***

Yüzde 25 kemikleşmiş oyu ile “Bu sefer gidiyor” diye hayal kurdukları Türk insanı, bu ülkenin kalıcı yapı taşlarını oluşturduğunu ispatladı. Düşük profilli bir adayın bu ülkeyi yönetemeyeceğine, içi boş görüntüsü ve birbirini tutmayan sözleri ile Türkiye’nin imajını bozacağına karar verdi. 28 Mayıs’ta da ezici bir çoğunlukla bunu sandıkta tescil edecektir.

Mevcut iktidar, hakkaniyetli bir şekilde yapacaklarını şimdiden duyurmalıdır. Emeklileri rahatlatacak vaadler acilen açıklanmalı, ekonomiyi rahatlatacak tedbirler sıralanmalıdır. Fırsatçı marketçi ve açgözlü ev sahiplerinin artık ülke gündeminden çıkacağı duyurulmalıdır.

Parçalanmış hilal sembolü ile Başkan Erdoğan’ın başındaki inançlı iktidarının sonunun geldiğini ilan eden Batı medyası şimdi beş yıl daha Erdoğanlı Türkiye’ye kendisini hazırlıyor. Erdoğan bir kez daha “yenilmezliğini” ispatladı. Aslında yenilmeyen o değil, yedi düvele rağmen Türk Milleti’dir. 29 Mayıs sabahı da bize yeni bir fethi müjdeliyor.

Allah ömür verirse Erdoğan ustalık döneminde de Türkiye’nin güçlenmesi için çalışacak ve yerini genç bir lidere bırakarak süresini dolduracaktır. Bu dönemde de Türkiye’nin elini güçlendirecek ve onu lider devlet konumuna yükseltecek dev projeler tamamlanacaktır. Sizin oylarınızla şekillenecek 28 Mayıs şimdiden Milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlı olsun.