Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2435.25
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Aralık 2023

Türk Zelenski

Değerli okurlarım, bu benzetmeyi daha önceki makalelerimde de kullanmıştım. İnsan haddini bildiğinde aslında birçok zaafını bir şekilde kontrol eder ve olur olmaz yerlerde de rezil rüsva olmaz.

İBB’nin çapsız muhteris ve hadsiz başkanının yerel seçim sathı mailine girdiğimiz bu günlerde konuştukları ile dakika bir gol bir misali kalesine gol atacağının ilk işreti katıldığı bir televizyon programında verdi.

İletişim derslerinde öğrencilerime beden dili duruşundan ve beden dilinden bahsederken, bu dilin önemini sözden kat be kat daha tesirli olan etkisinin olduğunu vurgulayarak hayat boyu bu dille zirvelere çıkılabileceğini ama aynı zamanda da zırvalarla rezil olunacağını aktarırdım.

Yakın geçmişten vereceğim bir örnekle demek istediğimi daha iyi aktarabilirim.

ABD dışişleri bakanının ülkemizi son ziyaretinde karşılanma protokolünü hatırlayalım. Nasıl karşılandı, basına yansıyan karelerde, dışişleri bakanımız Fidan’ın beden duruşu ve ülkemizden yollanması sırasında yansıyan karelerden verilenler bir kitabın konusu olacak kadar fazla ve saatlerce konuşulacak kadar da çok sayıda mesaj içeriyordu.

Benzer örnekleri sizlerde hatırlarsınız.

İBB başkanının geçtiğimiz 4 yıl içinde İstanbul için yaptığı cek caklar dışında dişe dokunur bir hizmetinin olmadığını aslında kendi taraftarları da biliyor. Bu gerçekliğin bilinmesine rağmen PİAR ordusunun piyasaya sürdüğü yalanlar birçok insanımız tarafından fark edilmeyecek şekilde makyajlanmış olduğu için normal rutin içinde kör topal gidiyoruz.

İBB’nin bir önceki başkanına sorduğum bir soruya başkanın verdiği cevap kısa ve öz olarak aynen şöyleydi” İmamoğlu tıkır tıkır işleyen mevcut sisteme çomak sokmazsa 5 yıl boyunca ciddi bir sorun yaşamadan döneminin tamamlar

Bu kısa ve öz açıklamadan anlaşılan aslında İstanbul’un geçmiş dönemlerden gelen çamur, çukur, çöp temizlik su kanalizasyon gibi sorunları hatta trafik gibi önemli sorunu kısmen de olsa çözümlenmiş.

Gölge edilmez, enkaz edebiyatına sığınılmaz ve tıkır tıkır işleyen sisteme çomak sokulmasaydı belki bugün yaşadığımız sıkıntılarda yaşanmazdı.

Geldi gelecek denen depremden vatandaş bu kadar tedirgin olmazdı.

Ama adam kifayetsiz muhteris, konuştukça batıyor, battıkça suçluyor, suçladıkça rezil oluyor, rezil oldukça da aklını kullanmak yerine etrafın üfürükleri ile zevahiri kurtarmaya çalışırken hakikaten kendine yazık ediyor.

Narsistlik damarı bir insanlık zafiyetidir ve kontrol edilmezse farkında olunmadan gülünç duruma düşürür insanı. Aklı başında bir insan “ben İBB başkanıyım, İBB başkanı gerekirse bir elinde ayı bir elinde güneşi tutar” bu cümle ağzından çıkarken ki beden dilini hangi kıstasa göre tercüme edebiliriz doğrusu zor bir soru.

Değerli okurlarım başkan kendinden çok emin.

Taraftarlarının verdiği gaz öyle bir tesir etmiş ki, bu günden sonra kendine gelmesi de oldukça zor. Bu kafa ile de daha çok kafa göz yarar ve taraftarları bile bu kadarına katlanamayarak yeter artık der.

Yalan üzerine tez çalışması yapan akademisyenler ve yalakalar, insanı öyle bir evirir çevirir ki,sonunda şalgamın çorbada kendini yağ sanması gibi insanda kendini öyle bir görür ve sonunda ben neymişim be abi diyebilir.

Önümüzdeki günler çok şeylere şahit olacağız.

Cek caklı cafcaflı konuşmaların gerçekleri ile yüzleşerek yazık etti kendine diyeceğiz.

28 mayıs akşamı televizyonun karşısına geçip kazandık diyebilen bir kafadan daha neler neler işiteceğiz doğrusu merak konusu.

2019 da hatalarla gidilen bir seçimde şişirilen balonun patlarken ki halini göreceğiz. Patladıktan sonra da nasıl fosaldığını ve fosaldıktan sonrada etrafta in cin kalmadığını da göreceğiz.

Olan İstanbul’un kaybettiği yıllara olacak.

İstanbullu daha bir süre zor günlerde yaşamaya devam edecek.

Her şeyin güzel olmadığını, sloganlarla işlerin yolunda gitmediğini, peynirle laf gemisinin yürümediğini görerek hamaset ticaretinin bedelini burnumuzdan fitil fitil getirerek ödeyeceğiz.

Tarihin tekerrür etmemesi için hata yapmayalım.

İş bilen kılıç kuşanmışlara emaneti vererek hatalar zincirinin dişlisi olmayalım derim.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.