Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Kasım 2015

Türkiye Halk(lar)ı Seçimini Yaptı

Bugün yazılacak çok şey var. Ve çok şükür ki bu yazılacakların hepsi mutluluk dolu, umut dolu.
Başlıyalım efendimu2026.
Nedir efendim, 'biz kaybettik' ama bakmayın, AKP şimdi 'çift başlılık' derdine düşecek! E böylece insanın daha ne kadar düşebileceğinin son numunesini görmüş olduk.
Hele HDP hala kendini 'başarılı' görüyor yau2026
Ama bu tabii ki rahatsızlık değil yine mutluluk kaynağıdır. Gelinen son noktada yapılacak muhalefet elde bu kalmış.
Demek ki önümüze bakacak bir engel kalmadı çok şükür. Bundan sonra elbette Yeni Anayasa ve Başkanlık 5 aylık gecikmeden sonra yeniden ve 'tekrar' tartışılmaya başlanacak. Vallahi gerek akılcı gerek hissi olsun bunun ucu 'Hilafete' kadar uzanırsa hiç şaşırmamak lazım!
Bunu yasmak, daha seçim ertesi elbette çok erken ve yersiz, kimilerine göre abes hatta deli saçması henüz ama bu zaferin sıradan olmadığını da hesaba katarsanız, imkan ve ihtimalin ne kadar geniş olduğunu yadsıyamazsınız.
Bunun bir ucundaki sorumluluğun ağırlığı, yine 7 Haziran seçimlerini unutturmama noktasında dikkate alınmalıdır. Yani 7 Haziran'da çıkan AKP'ye ders verme sonucu iyi değerlendirilmesi gereken bir süreçti.
Seçilen her AKP'li vekilin bunun bilincinde olduğunu gösteren başta Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları ve diğer vekillerinin sosyal medya paylaşımları, bize geleceğe dair ümitlerimizi daha da güçlendirme sevincini yaşatmıştır.
Bugün artık tatsızlık, huzursuzluk ve belirsizlik ortadan kalkmıştır. Bu AKP'nin başarısıyla 'özgüvenle' kendimizde bulduğumuz cüretle şimdiden yakalarına yapışıyoruz. Bundan sonra, o ünlü Edebali menkıbesindeki nasihatlar vechile, her türlü muhalefeti hakkeden AKP ve takipçileri de bizler olacağız!
Konyalı Başbakanımız Davutoğlu'nun Mevlana göndermesiyle,
Der neyabed hal-i puhte hu00eeç ham
Pes sühan ku00fbtah bayed vesselam
Ham ervah olanlar, pişkin ve yetişkin zevatın halinden anlamazlar.
O halde sözü kısa kesmek gerektir vesselam.