Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Nisan 2020

Türkiye İhraç Etmeye Hazırlanıyor

Son zamanlarda yerli ve milli üretimde başarı ile ilerleyen Türkiye, savunma sanayii ve tıbbi cihazlar konularında da adından sıkça bahsettirmeye başladı. Yurt dışında da faaliyet yürüten ASELSAN’ın geliştirdiği uzaktan komutalı silah sistemleri 20 ülkenin envanterine girmiş durumda. Türkiye’nin göğsünü kabartan bir haber de büyük bir özveri ile çalışıp yerli solunum cihazını üreten Türk mühendislerinden geldi. Türk mühendislerin başarısıyla yerli solunum cihazını yapan Türkiye bunu hem kendi hastaneleri için üretecek hem de dışarıya ihraç edecek.

14 Günde yerli ve milli solunum cihazı

Her alanda dışa bağımlılıktan kurtulmak isteyen Türkiye, adım adım tüm hedeflerine doğru ilerliyor. Zor zamanlarda yerli savunmayı son hız çalıştıran Türkiye artık yeni üretimlere de el atmış durumda. Dünyada yayılan koronavirüs salgını nedeni ile ülkelerin arayıp da bulamadığı solunum cihazlarını artık Türkiye üretecek. Koronavirüsün bazı ülkelerde tavan yaptığı bu günlerde en çok ihtiyaç duyulan şeylerden bir tanesi de yoğun bakım solunum cihazları. Bu cihazları kendi imkânları ile üretime seri geçirmek isteyen Türkiye’de Bir araya gelen Türk mühendisler büyük bir başarıya imza atıp sadece 14 gün içerisinde ilk yeri ve milli yoğun bakım solunum cihazlarını ürettiler.

Yerli üretim hızla gelişiyor

Birçok gelişmiş ülke koronavirüs salgını ile zor duruma düşerken ölü sayısı gittikçe yükseliyor. Biosys isimli girişim şirketinin solunum cihazı alanında yaptığı çalışmalar sayesinde geliştirmiş olduğu ürün, başlatılan milli seferberlik ve Arçelik, ASELSAN ve BAYKAR’ın güç birleşimi ile kısa bir sürede seri üretime geçildi. Dünyanın geçtiği bu zor günlerde Türkiye, yardıma ihtiyacı olanlara da elini uzatıyor. Türkiye’nin yardım eden ülke konumunda olması ayrıca gurur veriyor. Cihazların salgınla boğuşan tüm insanlık için üretildiği belirtilirken Türkiye’nin ihtiyacı olmadığı durumlarda cihazların diğer ülkelere gönderilebileceği de her fırsatta dile getiriliyor.