Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2406.17
BIST 100
10245.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ağustos 2017

Türkiye şahlanışta, Almanya psikozda

Almanya değişmeyecek. Çünkü değişen Türkiye karşısında panikliyor. Türkiye normalleştikçe, hezeyan yaşıyor, hastalanıyor.

Hastalığının adı paranoya.

Almanya psikozda ve hastalığın etkisiyle; yoğun korku ve öfke yaşamaktau2026

Hastalığın belirtileri;

*Kıskançtır.

*Kavgacı tutum sergiler.

*Şüphecidir.

*Ve düşmanca tavırları vardır.

Bu duygulardan dolayı da gerçeği göremez. Test etme yeteneğini de zamanla kaybeder.

Almanya için tedavi yöntemi ise aslında basit. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın uyarılarını dikkate almak. Erdoğanfobi'den vazgeçip, hastalığının tedavisi için ilk adımı atmak. Almanya, ya hezeyanlarını kabul edecek, ya reddederek kendisini kaosa itecek. Dileriz seçtiği yol kaos olmaz.

**

Hafta sonu memleketimizin en doğu ucunda yer alan Serhat şehri Kars'taydık. Yiğitlik ve menkıbe diyarı Kars'ta çok iyi karşılandık, ağırlandık, önemli, istişarelerde bulunduk.

Medeniyetin beşiği Kars Digor ve Selim ilçemizin Ak Parti Kongresini de gerçekleştirdik. Digor ve Selim'i Ak Parti Başkanlarımıza ve yönetimlerine

emanet edip, başarılı ve özverili İl Başkanımız Adem Çalkın ile uzun soluklu değerlendirmeler yapma fırsatı bulduk.

Sonra yollara düştük. Yollarda yüzyıllarca süren kardeşliğe şahitlik ettik. Ebedi kardeşliğin ilk diyarlarında, nefes aldık, enerji depoladık, yarınlara dair umutlarımızda ne denli haklı olduğumuzu gördük.

Umut varsa yarın olur.

Mücadele varsa yarın aydınlık olur.

Aydınlık bir odadan süzüldü mü huzur tüm ortama dağılır.

Ortam ışıldadığında kardeşlik yeryüzüne hakim olur. İşte Kars'ta bu ruh var. Bu direniş, bu birliktelik var.

**

Birlikten söz etmişken; Malazgirt'i es geçemeyiz. Malazgirt'in en önemli özelliği Türklerin Anadolu'ya kalıcı yerleşmesinin sağlanması ve zaten İslamlaşma'ya başlamış Anadolu'nun İslamlaşmasının tamamlanarak kalıcı olarak mühürlenmesidir.

İşte o mühür yüreğimizde.

Yüreğimiz Malazgirt zaferiyle dolup taşmakta. Birlik evet. Hem de asla bozulmayacak bir birlik. Türkler ile Kürtlerin bir daha ayrışmayacak şekilde birleştiren harçtır Malazgirt dayanışması.. Bu dayanışma ruhuna sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dır. Tarihin bize sunduğu bu yüce tabloyu bugüne taşıyarak güncelleyen siyasetin adı ise AK Parti'dir.

Tanıklık ettiniz.

Şahitlik ettiniz.

Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı'na ülkemizin dört bir yanından Malazgirt'e gelen Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi, Acemi, Azerisi ile yüreklerimizi nasıl birleştirdiğimizi gördünüz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın konuşmasında dediği gibi, "Anadolu, ey Anadolu cennet vatan Anadolu, altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu. Ecdadın emaneti, geçmişimiz Anadolu. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu" 946 yıldır bizimle, biz de 80 milyon olarak; Sultan Alparslan'ın emanetini başımızın üstünde taşıyoruz.

**

Not: Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramımızın, tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. İslam coğrafyasında acının bayramını yaşayan kardeşlerimiz var. İnşallah İslam dünyasında kardeşlik ortamı yeniden tesis edilir, kardeşlerimizin yaşadıkları acılar son bulur. Bayramlarda ruhumuzu saran huzur inşallah dünyayı sarar.

Yetim ve öksüzlerimizi unutmayalım inşallah.