Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2400.15
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ağustos 2020

Türkiye sıçradıkça kuduranlar!

Yunan kuduruyor, AB kuduruyor, Fransa, Almanya, ABD kuduruyor!

Yani bildiğiniz bütün dış düşmanlar el ele vermişler Türkiye’ye nefret kusuyorlar!

Peki, neden? Batı tipi demokrasiden taviz verdiğimiz için. Batı tipi demokrasi ne? Gelişmiş batılı ülkelerin kendilerinden daha zayıf ülkelere tasma takmaya kalkması demek!

Yoksa ideal anlamda, siyaset felsefesi kitaplarında tanımlanan demokrasi değil.

Tamam da arkadaş size ne oluyor? Siz niye kuduruyorsunuz? Kime vekaleten kuduruyorsunuz? Tasmanız kimin elinde?

Hey! İçerideki hainler size sesleniyorum! Duymamazlıktan gelmeyin!

Babanız eve iki kilo portakal, üç ekmek, iki kilo şeker aldığı zaman, babanıza da öfke mi kusuyorsunuz? Ya da eşiniz eve gelirken elleri dolu geldiğinde neden aldın bunları Allah’ın cezası deyip eşinizin aldıklarını suratına mı fırlatıyorsunuz?

Devlet Türklerde babadır, hamidir, kimi zaman da anadır…. Devlet baba Karadeniz’de doğalgaz buldu, vatandaşına müjdeyi verdi, üç beş seneye kalmaz bu keşfin faydalarını millet olarak yaşarız dedi… Yani eve eli dolu geldi. Evin şımarık çocukları şimdi tutmuşlar, “istemezük” naraları atıyorlar! Babasının aldığı oyuncağı beğenmeyen huysuz çocuklar olur ya, bunlar da öyleler!

Yeter ki memleketin hayrına bir iş yapılmış olsun, dışarıdaki gavurdan önce bunların canı sıkılıyor! Yahu arkadaş siz bu memleketin evladı değil misiniz? Bu devlet sizin de devletiniz değil mi?

Ama dertleri başka! Gaz Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bulundu ya! İktidarda Tayyip Erdoğan var ya!

Sıkıntıları bu. Sırf bu yüzden her yapılan hayırlı işte Yunan’dan, Fransız’dan önce ortalığı velveleye veriyorlar! Yunan’dan ses gelmeden bunlar mızmızlanıyorlar!

Yahu arkadaş eğer şecerenizde bilmediğimiz bir leke varsa açık açık söyleyin de, içimizde dost kim düşman kim bilelim!

Bu memlekette yaşayan Türklerin ve Müslümanların sevindiği her konuda her nedense bunlar tam tersi tavır içindeler!

Ülkelerinde doğalgaz çıkıyor üzülüyorlar! İHA-SİHA yapılıyor üzülüyorlar! Terörle mücadele ediliyor üzülüyorlar! Üzülmedikleri ve eleştirmedikleri hatta dil uzatmadıkları, sövmedikleri hayırlı bir iş yok?

Heykel dikiliyor seviniyorlar, heykel dikiliyor seviniyorlar, heykel dikiliyor seviniyorlar!

Sevindikleri üç önemli şey bu! İşin tuhaf tarafı hep aynı şeye seviniyor olmaları!

Esenler otogarına bir heykel diktiler, ortalığı ayağa kaldırdılar. Vay efendim daha evvel neden yokmuş, otogarda heykel olmaz mıymış! Ne yapacaksın otogarda heykeli? On kasımlarda otobüsleri heykelin önüne dizip, sellektör yaktırıp, korna çaldırıp saygı duruşuna mı dikeceksin! Eğer Atatürkçüyüm diyorsan Atatürk’ün çalışkanlıkla ilgili, temizlikle ilgili tavsiyelerine kulak ver! Sen önce otogarın pislikten kokan tuvaletlerini temiz tut yeter! Millet senden heykel meykel istemiyor!

Bunları bir partinin taraftarı olarak yazmıyorum, haddim de değil. Herkes kendi adına konuşur, ben de kendi namıma yazıyorum. Ama her türlü melanet bunlardan mı çıkar arkadaş? Her türlü hoşnutsuzluk, her türlü tatminsizlik bunlardan mı çıkar? Her türlü isyan ve ihanet bunlardan mı çıkar?

Recep Tayyip Erdoğan aya, uzaya astronot yollasa, kişi başına milli gelir 30 Bin Dolara da çıksa, herkesin birer lüks arabası, yalı dairesi, yazlığı da olsa, dolar bir liraya da eşitlense yine de bunlar razı gelmezler!

Çünkü dertleri başka! Dert başka olunca feveran da başka oluyor!