Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2380.28
BIST 100
10191.9
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Türkiye'nin altın kızı Sümeyye Boyacı

Yaklaşık 2 haftadır Amerika Bileşik Devletleri'nin Türkiye'ye açtığı ekonomik savaş gündemi oldukça meşgul etti. Vatandaşımız yıpratılmaya ve korku atmosferine çekilmeye çalışıldı. Hatta var olan bu ekonomik savaş internet ortamının etkisiyle birlikte dijital bir savaşa dönüşmeye başladı. Şer odakları tarafından psikolojik üstünlük kurularak kaosun körükleneceği hesaplandı. Amerika merkezi sosyal paylaşım ağlardan gerçekleştirilen müdahalelerle Türkiye'nin her ortamda yıpratılması ve itibar kaybı yaşaması amaçlandı. Bir anda gelişen bu olaylarla suni bir karmaşa meydana getirildi. Dolar ve Euro'daki dalgalanmalar üzerinden Türkiye düşmanları nemalanmaya, vatandaşlarımızı panik havasına sokmaya çalıştılar. Ama gerçekten "her şerde bir hayır vardır" derler. Ne kadar da güzel bir söz bu!.. Bu sözün doğruluğu açık bir şekilde ortaya çıktı. Feraset sahibi milletimiz bu oyunların hiçbirine gelmedi, birlik ve beraberliğini bunca olumsuzluğa rağmen hiçbir şekilde bozmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dik duruşunu sergiledi ve kaos sevicilere hiçbir şekilde prim vermedi!

Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değildi!

Amerika Bileşik Devletleri'nin ülkemizi dar boğaza sokma arzusu iyi bir stratejik plan çizmemizi sağladı ve bu durum Türkiye'nin geleceğini kurtardı. Yani şerden hayır doğdu! Özümüze dönmeyi başardık. Yerli ve milli adımlar atarak ekonomimiz giderek canlanmaya başladı. Döviz kurlarında yavaş yavaş eskiye dönüş meydana geldi, buna ek olarak Türk lirası dünya piyasasında değer kazandı.

Türkiye güçlü ve köklü bir ülkedir.

Biz bağımsızlık uğruna yıllardır mücadele etmiş ve hala bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüren bir ülkeyiz. Bu sorunlar her zaman olmuştur ve gelecekte de olacaktır. Ama artık dönüş yok! Türkiye bu dakikadan sonra ayağına vurulacak prangaların hepsini kıracaktır. Vatandaşların da devletine güveni tam! Ülkesine güvenen, devletine inanan bir millet var. Ne mutlu bizlereu2026 Bu birlik ve beraberlik ruhu dünyaya da örnek oluyor. ABD Başkanı Trump'un tutum ve davranışlarını bütün dünya hayretle izliyor. Bakalım gelecekte ne gibi gelişmelerle karşı karşıya kalacağızu2026 Kimse ne oldum demesin, ne olacağım desin!

Gelelim sporau2026 Bu hafta spordaki gelişmelerin kimi yüzümüzü güldürdü, kimisi de oldukça üzdü. Temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya elenerek devler ligine veda etti. Tabii ki futbol dünyada bir endüstri durumuna geldiği için bu olay oldukça ses getirdi. Fakat ülke olarak kazandığımız oldukça önemli bir başarımız ne yazık ki medyaya gerektiği kadar yansımadı. Bu başarının altında Sümeyye Boyacı'nın imzası var.

Peki nedir bu başarımız?

İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda milli sporcumuz Sümeyye Boyacı, altın madalya kazandı. Boyacı, kadınlar 50 metre sırtüstünde 45.21'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak hepimizi gururlandırdı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da altın madalya kazanan milli sporcumuz Sümeyye Boyacı'yı tebrik etti. Boyacı'nın başarı hikayesi herkese örnek olacak cinstenu2026 Başarıya ulaşmak için her türlü engelin ortadan kalkabileceğinin en somut kanıtıu2026

Altın kız Sümeyye Boyacı kimdir?

Sümeyye Boyacı'yı diğer sporculardan ayıran bazı durumlar var. Altın kızımız 5 Şubat 2003 tarihinde dünyaya geliyor. Ne yazık ki hayata iki kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde merhaba diyor. Ama onu hiçbir engel yolundan alı koymuyor. Ayaklarıyla yazı yazmaya, hatta resim yapmaya başlıyor. Alexander Pushkin'in Altın Balık adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir görsel kaleme alıyor. Kısacası kimsenin yapamayacağını yapıyor!

2008 yılında yüzmeye başlıyor ve her geçen gün vites yükseltiyor. 2016'da Berlin'deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonası'nda yarışan Sümeyye, aynı yıl Brezilya'da katıldığı Yaz Paralimpik Olimpiyatları'ndan ödülsüz dönüyor ama asla pes etmiyor. 2017 yılında İtalya Liguria'da düzenlenen Avrupa Para Gençlik Oyunları'na katılan altın kızımız 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalyanın sahibi oluyor. Geçtiğimiz Nisan'da Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen şampiyonda sırt üstü yarışlarda 45,92'lik derecesiyle dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, 50 metre kelebek stilinde de 3.lüğü kazanarak bronz madalyanın sahibi oluyor. Azmin, arzunun, başarının semeresini madalyalarıyla toplamayı biliyor.

15 yaşında bu başarılara ulaşmak ve hedeflerden hiçbir şekilde sapmamak gerçekten oldukça önemli. Sümeyye kızımız gelecek yıllarda da göğsümüzü kabartacak gibi görünüyor. Türkiye için spora yatırım yapmak elzem durumda. Ülkemizin geleceği gençlerimiz için spor anahtar konumunda. Bakanlığın yaptığı çalışmalar taraflı tarafsız her kesim tarafından takdirde karşılanıyor. Alt yapıya yapılacak yatırımlarla sporun her branşında başarılı olmak mümkün! Kendi yetiştirdiğimiz sporcularla futbolda, basketbolda, teniste, atletizmde, yüzmede başarılar kazanmak artık asla hayal değil! Yeter ki isteyelim! Bu millet istediği an yapamayacağı hiçbir şey yok! Çünkü "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı"dır. Bu vesile ile hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Bir sonraki hafta yine bu köşede sizlerle görüşebilmek dileğiyleu2026

Kalın sağlıcaklau2026