Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2401.32
BIST 100
10268.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 May 2017

Türkiye'nin Temel Açmazı CHP'dir

Halk Oylaması sonrasında CHP'nin tavrını "bir hak arama değil, kendi mahallesindeki kavgayı öteleme" olarak değerlendirmiştik. Bugün bu değerlendirmenin doğru olduğunu hep birlikte gözlemliyoruz.

Önce şunları sıralayalım:

CHP yeni Türkiye'ye entegrasyon sağlayamıyor, gerçeğe yabancılaşıyor.

Milletten gelen siyasi talepleri anlayamıyor, değişim beklentilerini dikkate almıyor.

Normalleşen sistemde yerini almak yerine marjinalleşiyor, politik kutuplaşmayı derinleştirerek kendi içindeki sorunların görülmesini engellemeye çalışıyor.

Parti içi demokrasiden korkuyor, kendisiyle yüzleşmek yerine medya eliyle manipülasyon deniyor.

Devam edelimu2026

Demokratikleşmeye ivme kazandıracak en önemli güç muhalefettir. Ancak CHP kendi içinde demokrasiyi sağlayamadığından, bırakın demokratikleşmeye ivme kazandırmayı FETÖ gibi illegal yapıların ürettiği sahte materyaller üzerinden siyaset yapıyor, vesayetin tam anlamıyla yok edilmesine her platformda engel oluyor.

Bir proje üretmiyor. Üretemiyor. Varsa yoksa gerilim üretiyor.

İletişim dilini geliştiremiyor. Kavga etmekten buna fırsat bulamıyor. Geçmişten gelen alışkanlıkla tek adam Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlı siyasi bir planlama yapıyor. Ve CHP, planlama duvara toslasa bile; paylaşmaya, dinlemeye, yenilenmeye, eleştirilmeye, kurullardan çıkan kararları uygulamaya cesaret edemiyor. Bırakın parti içi demokrasiyi işletmeyi, politikasızlık derinleşiyor, ifade özgürlüğü kendi içinde rafa kaldırılıyor.

Ve tek adam Kılıçdaroğlu çıkıyor, "Kapının önüne koyacağız" diyor. Bu bir siyasal tıkanmadır. Bu üretimsizlikten çürümektir. Kendini tekrar ede, ede, tükenmek ve kendi tabanına savaş açmak demektir. Parti içinde ortaya çıkabilecek en küçük farklı ses, görüş, muhalif duruşu tehdit etmek, faşizanca bir tutumdur.

Sonuç olarak;

Türkiye'nin temel açmazı CHP'dir. Katılımcı anlayışa kendini kapatan CHP, dar bir oligarşik kadro ile hareket etmektedir. Bu oligarşik kadro kendi menfaatlerini sadece CHP'nin değil milletin menfaatlerinin de üstünde görmektedir. Bunu son süreçte deşifre eden ise sandıktan çıkan "EVET" oyudur.

Değişim ve dönüşüme "Evet" diyen millet, CHP'ye de değişme fırsatı vermiştir. Bu öyle bir fırsattır ki CHP tabanında dip dalga başlamış, tek adam Kılıçdaroğlu'na ve oligarşik kadrosuna karşı isyana dönüşmüştür. Artık sadece evetçi cephe değil, hayırcı cephede CHP'de değişim istemektedir. Evet oyları CHP'de parti içi demokrasiye kapı aralamıştır. Bu kapı yine kapatılırsa Yeni Türkiye'de CHP kendisine yer bulamayacaktır. Marjinal kalacak, tabanıyla arasındaki kırgınlık tasfiyesiyle sonuçlanacaktır.