Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2435.39
BIST 100
10048.05
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Haziran 2013

Üç Günde İki Ülke

Geçtiğimiz pazar, pazartesi ve salı günleri Doç. Dr. Ali Akben'le iki araç halinde ailecek Yunanistan ve Makedonya'yı içine alan seyahate çıktık. Binlerce kilometre yol aldık. Yunanistan'ın Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala, Drama, Selanik şehirlerini ziyaret ettikten sonra Makedonya'ya geçtik. Önce başkent Üsküp'ü sonra Tetova (Kalkandelen), Gostivar, Ohri, Struga, Resne ve Manastır'ı dolaştıktan sonra başka bir sınır kapısından tekrar Yunanistan'a girdik ve ülkemize geldik.

Her iki ülkedeki durgunluk dikkatimizi çekti. Daha defalarca buraları gezmiş biri olarak özellikle bugünlerde farklı olarak Yunanistan'daki ekonomik darboğaz hemen hissediliyordu. Yollar genelde boştu, araçlar trafiğe çıkmaktan adeta çekiniyorlardı. İnsanların mutsuz, endişeli ve tedirgin olduğunu gördük.

Bir de ülkemiz geldi gözümün önüne. Buralardan fersah fersah her yönden ilerdeydik. Zaten göstergeler de buna işaret ediyordu. Büyüme hızında Avrupa devletlerinin önündeydik. Yollarımız kaymak gibiydi. Halimize şükrettik.

Ancak bize bu çok görüldü, düşmanlarımız harekete geçti. Adeta iç isyan denilecek Gezi Parkı olaylarını başlattılar. Bir buçuk yıl önceden planladıkları terör ve kargaşanın düğmesine bastılar. Ne istediklerini anlamak mümkün değil. Sadece niyetlerinin kötü olduğunu görebiliyoruz.

Parkta 80 ayrı grup ve fraksiyon varmış. Nedir peki eylemcilerin ortak özelliği? İslam karşıtlığı ve Ak Parti düşmanlığı. Aşağıda bir dostumuzun Taksim'de çektiği eylemcilere ait fotoğrafta bu tespit ediliyor.

Ülkemiz ekonomisinin güçlü olduğu bu menfi propagandaya rağmen dimdik ayakta olmasından, sarsılmamasından belli.

Ak Parti iktidarı son 10 yıla bütün cumhuriyet döneminden fazla eser sığdırdı. Şimdi de 3. Havaalanı Projesi, Çılgın Proje, Tüp Geçit, Üçüncü Boğaz (Yavuz Sultan Selim ) Köprüsü ve daha pek çok eser hayata geçmek üzere.

Elbette Türkiye düşmanları bundan rahatsız olacaklardı ve oldular, harekete geçtileru2026

Ama biz başbakanımızın etrafında kenetleneceğiz, kötü niyetlilerin oyunlarını bozacağız.