Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2441.07
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Üç kelime!

Bu coğrafyada inşa edilen devletlerde var olmanın nedeni umumiyetle üç kelime üzerine kurulmuş. Şeffaf, samimi, dürüst bireylerin olduğu toplum inşasını bu üç kelime engellemiş. Yapılan iyiliklere güvenilmemesi, zulümlerin görmezden gelinmemesinde bu üç kelime kullanılmış.

Muhalefette iken şiddetle bu üç kelimeye karşı olanlar, iktidara varınca sanki bu üç kelimeye sarılmış, geçmişi unutmuşlar. Devletin yanlışlarını düzeltmek için şiddetle bu üç kelimeye karışı duranlar, devletin tahtında oturunca bu üç kelimeyi kutsamışlar. Yakın ve uzak tarihimiz, bu üç kelimenin gölgesinde olanlarla doludur.

Hakiki adalete, saf huzura ve insani hürriyete mani bu üç kelimedir. Çalışıp üretmenin hazzını yaşamaya mani bu üç kelimedir. Kazandıklarımızı kardeşçe paylaşmamıza engel bu üç kelimedir. Büyüklük gösterilerinde bulunarak hakiki davranış sergilemeyip küçülenlerin elindeki güç ve arkasına sığındığı kuvvet bu üç kelimedir. Ne yazık ki büyük olmak için mücadele edenlerin karşısında durduğu bu üç kelimedir.

Kürsüde hakim ve savcının kalemini kırdığı, adaletin maveraya çekildiği anda bu üç kelime var.

Doktorun ameliyat masasında neşterini yanlış yere vurduğu anda bu üç kelime var.

Öğretmenin hakiki marifeti ve ilimdeki hakikati ve hikmeti anlatmasına engel bu üç kelimedir.

Hapishanede gardiyanın ve müdürün olanca zulmü reva görmesine sebep bu üç kelimedir.

Mektepte çocuklara her türlü baskının yapılmasına sebep bu üç kelimedir.

Bilgelerimiz konuşurken konu devlete gelince veya insan onuruna yakışır şekilde yaşama ile ilgili noktada merkezileşince onlar da sığınır bu üç kelimenin arkasına.

Televizyon ekranında gerçeği konuşup milleti aydınlatacakken bu üç kelime çıkar karşımıza. Yutkunur kavga ederek ekranı karartırız.

Gazete köşesinde doğruyu tam yazacakken bu üç kelime çıkar karşımıza. Kalemin namusu kirlenir. Silgi gerçekleri sildikçe tükenir. Silik yazılar yazılmaya başlar.

Makamda gerçeği söyleyip karşımızdakini tam memnun ve mutlu edecekken o üç kelime çıkar karşımıza. Yutkunuruz. Hakikati gizler ve olmayan şeyleri söyleyerek gerçek olmayan yüzümüzle ikramlarda bulunur ve göndeririz mağduru. Çünkü bu üç kelime çıkar karşımıza.

Acının her türlüsünü yaşarız. Bir daha bu acıyı yaşamamak için ne dil döker ve yeminler ederiz. Lakin bir müddet sonra her şeyi unuturuz. Çünkü bu üç kelime çıkar karşımıza.

BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLER VAR!