Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2522.35
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2018

Ucuz kasaba politikacıları

Politika ciddi iştir. Çünkü milleti eğlendirmeye değil, ülkeyi yönetmeye talipsiniz. Hele hele değişen yeni sistemde yürütme ile ilgili tüm yetkiler Cumhurbaşkanı'nda toplanmışkenu2026 Vatandaş oyları ile size yetki veriyor. Bir imzanızla milyonlarca insanın geleceğini etkileme gücüne sahip oluyorsunuz. Peki, Cumhurbaşkanı adayı olanlar buna uygun davranıyor mu? CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin sözlerini inceleyelim. Mensubu olduğu partinin başkanı gibi delilsiz ispatsız atmayı pek seviyor. Bazı konuşmaları ise benim diyen komedyenleri aratmayacak nitelikte! Mitingde şöyle esip savurmuş:

"Amerika'ya diyeceğiz ki, FETÖ'yü bize iade et. İade etmezsen 24 Aralık Noel günü İncirlik'teki askerlerini Noel için Washington'a göndeririz."

Siz bundan ne anlarsınız? Doğal olarak ABD, FETÖ'yü iade etmezse Muharrem İnce İncirlik Üssü'nü kapatacak diye anlayabilirsiniz. Nitekim katıldığı TV programında sunucu da öyle anlamış ki "İncirlik'i kapatır mısınız?" diye soruyor. Sırıtarak şu cevabı veriyor:

"Kapatırım demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler dedim. O da onların haklarıdır zaten."

İnsan ister istemez soruyor, CHP'liler hangi tür insanlar arasında yaşadıklarını sanıyorlar. Onların zekası ve anlayışı ile alay etmenin bu kadar kolay olduğuna kendilerini nasıl inandırabiliyorlar?

***

Geçmişte CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde siyaset yapanlar da halkı adam yerine koymuyorlardı. Onları kendi istekleri doğrultusunda güdülecek sürüler olarak görüyorlardı. Çıkardıkları kanunlar ve koydukları yasaklarla milleti kendilerince şekillendirmek için jandarma dipçiğini kullanıyorlardı.

Şu belgeye bakar mısınız:

"1 - Van vilayetine bağlı Başkale kazasındaki camii kebir müezzini Tayyar Sakın, 23/11/938 gecesi Arapça salat getirdiği anlaşılarak hakkında kanunu00ee takibat yapılmıştır.

Saygı ile arz ederim.

2 u2013 Başvekalete, R.C.U. Katipliğine ve Adliye vekaletine yazılmıştır.

Dahiliye Vekili Refik Saydam"

Dönemin İçişleri Bakanı'nın altına imzasını attığı icraatı görüyor musunuz?

Aynı zihniyetin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ise Yalova'da din dersi öğretmeninin öğrencileri camiye götürdüğünü ve uygulamalı olarak namaz kılmayı öğrettiğini öğrenince milletvekili sıfatıyla Meclis'e soruşturma açılması için önerge veriyordu.

Aradan 80 yıl geçmiş zihniyette hiçbir şey değişmemiş. Milletin değerlerine saygı duymak yerine hala milleti kendilerince şekillendirme çıkmazındalar.

***

24 Haziran seçimlerin Türkiye açısından en hayırlı sonuçlarından biri CHP'nin ana muhalefet partisi özelliğini kaybetmesi olacaktır. Böylece geçmişte imparatorluklar kurmuş ve yönetmiş bir millet de ucuz kasaba politikacılarından kurtulup, yeni bir şahlanma için ilk adımı atacaktır.

Bu da ancak sen / ben çekişmesini bırakıp bir ve beraber olmaktan, hangi alt kimliğe mensup olursak olalım bütün unsurları ile millet olmaktan ve millet olduğumuzu hissetmekten geçiyor. Yoksa dünya arenasında sömürgeci emperyalist devletlerle nasıl mücadele edebiliriz ki?

Geçmişte dağıldığımız üç kıta üzerindeki koca coğrafyadan merkeze toplanmışız. Bosna'dan, Çeçenya'dan, Rodos'tan, Selanik'ten, Ruscuk'tan gelmişizu2026 Dünyaya hükmeden koca bir imparatorluğun dört bir yanından küçük Asya'ya doluşmuşuz. Kırım'dan, Tebriz'den, Bağdat'tan, Şam'danu2026

Şimdi yeni bir şahlanışla o coğrafyalara dönme zamanıu2026 İlimle, fenle, adaletle, ticaretle, inşaatla, sanayi ileu2026 Sevgi, dostluk ve yardım elimizleu2026

 
TDV kurban