Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2442.18
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 May 2023

Üçyüz milyar dolarla saltanat hayali

Sayın Kılıçdaroğlu “Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğim” iddiasını ısrarla sürdürüyor. Kendisini çok inandırmış görünüyor. Bu para o kadar büyük bir para ki bir ülkenin tapusunu alacak kadar büyük bir para. Peki bu para neyin karşılığında size verilecek?

Para için savaşlar çıkarıp ülkeleri işgal eden ABD ve Batı verdiğinin karşılığını kat be kat almadan babasına bile tek kuruşunu vermez.

Para, petrol ve doğalgaz için her türlü insanı duyguyu ve hakkı yok sayanların pek çok ülke gibi Irak ve Suriye’i ne hale getirdikleri ortada!

Ülkeler ekonomik baskı ve ambargolarla sömürülüyor. IMF gibi Uluslararası Para Fonu ve Bankalar eliyle borçlandırılıyor ve deyim yerindeyse iliklerine kadar sömürülüyorlar. Türkiye bu beladan Erdoğan sayesinde kurtuldu.

Sen gel bunu görmezlikten gel ve övünerek Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğim propagandasını yap!

Devlet aklı büyük akıldır, eski Türkiye’de olduğu gibi küçük düşünenlerle, popülist yaklaşımlarla devlet yönetilirse iflas eder.

Bilinmelidir ki, devlet yönetmek ciddi iştir, mutfak videolarıyla, popülist politikalarla yönetilemez. Geçmişte ülkemiz bu tür vaat ve yönetsel krizlerle ekonomik iflasın eşiğine kadar gelmişti.

Bir reklam filminde, “ağzı olan konuşuyor.” sloganı kullanılmıştı. Devlet yönetimi ciddi iştir öyle akla ve dile gelen her şey konuşulmaz.

Tekrar edelim, Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’ye 300 milyar dolar getireceğim” vaadi Türk ekonomisinin yeniden IMF’in emrine verilmesi anlamına geliyor.

Bu tür lafların alıcı yok değil, var..

Batı hayranı, sorgusuz sualsiz her şeye inanan ve kafasını kuma gömmüş böyle bir kitle var. Bu kitle sayesinde taş üstüne taş konulmayan İzmir CHP elinde yıllarca can çekişiyor. İnatla ‘dinimden dönerim CHP’den dönmem’ ısrarı sürüyor.

İstanbul gibi bir çok il ve ilçe CHP elinde can çekişiyor. Kimin kitlesinin uzaktan kumandalı ve yanlışta ısrar ettiğine şahit oluyoruz ancak geçmişten hiç mi hiç ders alınmaz.

Bir nesil, Türkiye’nin tek düğme bile üretemediği, oluk oluk kardeş kanının aktığı yıllara şahit oldu. İktidar bir vaat ettiyse muhalefet bunun bir kaç katını vaat etti. Miras olarak bizlere iflasın eşine gelmiş bir Türkiye bıraktılar.

Bugünkü muhalefet de eskilerin yolundan ilerliyor. Bol keseden sallıyor. Vaat edilen şu yedili Cumhurbaşkanı Yardımcısı için ne dersiniz?

Yedi başlılıktır. Birinin doğru dediğine diğerinin yanlış demesidir. Devletin kilitlenmesi ve krizlere açık olması demektir.

Başka..

Milyon TL maaş ve saltanat demektir. Getireceklerini iddia ettikleri 300 milyar doların ne için kullanılacağı şimdiden belli olmuştur.

Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Yönetiminde adamlarınızın bulunduğu İş Bankası’ından gidip bu parayı isteyin. Değil, 300 milyar dolar vermeyi karşılıksız size tek kuruşlarını bile koklatmazlar.

Allah, hiç kimseyi ihtirasları ile imtihan etmesin çünkü ihtiras başta sahibine zarar veriyor. Kişiye verilen zarar karşılanabilir ancak devlete verilen zararın bedeli çok ağır oluyor. Millet bunu çok uzun zaman ödemek zorunda kalıyor.

İnşallah, milletimiz 14 Mayısta ağır bedeller ödeyecek bir karar vermez.