Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2410.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Haziran 2021

​Ülkemize güvenelim...

Bu hafta Pamukkale Ekranlarında, AK Parti Simav Kadın Kolları Başkanı Hicret Karaman Kaymak’ı ağırladım. Programda Hicret Hanım’la, Simav’da kurulan Kadın Kooperatifini konuştuk.

Kıymetli okurlarım, iki buçuk ay önce kurulan Kooperatifin tek hedefi varmış. O da, Anne lezzetini, Anne kalitesini tüketiciyle buluşturmak...

Bu hedef doğrultusunda, üretimlerinde makinaya pek yer vermiyorlarmış. Yani, evlerin mutfaklarında, hangi aletler varsa, onların imalathanelerinde de aynısı varmış.

Mesela, iş hedefe uygun olsun diye, yapılan erişteler, makinayla değil, bıçakla kesiliyormuş. Dahası, eriştelerin tadımda bir değişme olmasın diye de, hamur hep aynı Hanım tarafından hazırlanıyormuş.

Efendim, Kooperatifin ürettiği ürünler, sosyal medya hesaplarından paylaşılınca, ürünlerin renklerinden organik olduğunu anladık diye mesajlar yazılmış. Tabi, bazı sipariş verenler de olmuş.

Hicret Hanım’ın, programda söylediği bir söz var ki, onu burada da tekrarlamak istiyorum. “Kadın isterse başarır”...

İşte bu anlayışla atılmış, Simav’daki Kadın Kooperatifinin temelleri. Bizde, kendilerine işlerinde başarı ve kolaylıklar diliyoruz...

Örnek bir Kooperatif...

Dönüş yolunda, Hicret Başkanla birlikte, Afyon Dinar Yapağılı Köyü’ne uğradık. Bir Çerkez köyü olan Yapağılı’da, alabalık üretim çiftliğini inceledik.

Bu Kooperatif kuruluşunda, irili ufaklı 150 havuz var. Bir aksilik olmadığında, bu havuzlarda yıl boyu üretim yapılabiliyormuş. Bizim gittiğimizde de üretim tam gaz devam ediyordu.

Efendim, 24 yıllık geçmişi olan Kooperatifin, Özden Çelik isminde başarılı bir Başkanı var. Ayrıca, Özden Başkan, Kooperatifin her aşamasında yer almış. 18 yıldan bu yana da Başkanlık görevini yürütüyormuş.

Kendisinin anlattığına göre, geçmişte yıllık üç milyon dolarlık ihraç yaptıkları dönemler olmuş. Pandemi nedeniyle, ihracat konusuna ara vermek zorunda kalmışlar... Ürettikleri balıkları ise, iç piyasaya satıyorlarmış.

Fakat, ihracat konusu Özden Başkanın gündeminden hiç çıkmamış. Sürekli bu konu için, çalıştıklarını ifade etti.

Yazıyı noktalamadan önce, Kooperatif veya alabalık üretim çiftliği kuracaklar, mutlaka Özden Çelik Başkana danışsınlar diyorum. Çünkü, kendisi bu konularda tecrübeli bir isim...