Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2392.80
BIST 100
10192.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 May 2021

Ümmetin turnusol kağıdı: Mavi Marmara

Gitmek isteyen için Filistin’e yol her zaman açıktır ve bunun için yola çıkmak, yolda olmak gerekir. Filistin, içinde bulunduğumuz çağda mazlumların sembolü, zalimin karşısında direnişin adıdır.

Bugün 31 Mayıs. Bundan 11 yıl önce Siyonist İsrail tarafından ablukaya alınan Gazze’ye umut olmak için insanî yardım taşıyan 6 gemiye siyonist İsrail’in Akdeniz’de uluslararası sularda bütün hukuk kurallarını hiçe sayarak saldırması neticesinde 10 mücahidin şehadetiyle sonuçlanan Mavi Marmara olayının yıldönümü.

Sonu hazin bitse de gelecek için ve zulmün nihayet bulması adına bütün dünyanın uyanışına vesile olacak bir olay. Onlar Gazze’ye varamasalar da şehadete ve bu vesileyle Rablerine ulaştılar. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin.

Bu olayın temelleri aslında altı ay önce atılmıştı. İngiltere’den 06 Aralık 2009 Pazar günü yola çıkan ve uğradığı her ülkede coşkuyla karşılanıp nihayetinde Türkiye’den de büyük bir katılımla yoluna devam eden “Filistin’e Yol Açık” konvoyu Mavi Marmara’nın habercisiydi. Irkı, dini, dili ve milleti farklı olan mazlumun yanında, zalimin karşısında saf tutmuş beş yüze yakın inanmış yüreğin Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırmak için her türlü zorluğu aşarak yollarına devam edişlerinin ve nihayetinde 08 Ocak 2010 Cuma günü Gazze’ye girişlerinin hikâyesi: Filistin’e Yol Açık

Benim için bu yolculuğun farklı bir güzelliği ise bu kervanda yer alan onurlu bir babanın gururlu bir evladı olmamdır. Babam da bu kutlu yolculuğun bir yolcusuydu. En kutlu yol arkadaşı ise 6 ay sonra Mavi Marmara baskınında şehadete kavuşacak olan merhum Şehit Çetin Topçuoğlu abiydi. Babam bu yolculukta günlük tutmuş ve yolculardan kısa notlar almıştı. Bu notların tamamını okuduğum zaman, bende o yolculukta birlikteymişiz ve Gazze’ye birlikte girmişiz hissi uyandırdı.

Her ne olursa olsun, mazlumun yanında zalimin karşısında olmak gerektiğinin en güzel resminin çizildiği bu yolculuk dünyanın en büyük açık cezaevi haline getirilmiş Gazze’ye umut, geleceğe ise aydınlık olmuştu.

Bir Filistinlinin, Babamın günlüğüne düştüğü şu not durumun ne kadar hazin olduğunu bizlere göstermek için yetiyordu:

Yaşamdan çok ölüme yakın insanların yaşadığı bu kutsal topraklara hoş geldiniz.”

Diğer bir Filistinlinin notu ayrı bir dram:

“Sizden gönülden dua istiyoruz. Kalbinizle desteklemeniz bile bize çok büyük bir destektir.”

Bu kutlu yolculuğun yolcularının beni en çok etkileyen notlarından bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Gazze, ezilen, ambargo altına alınmış, tehdit altındaki bir halkın hikâyesidir.”

“Hayatım boyunca yaptığım hiçbir yolculuk bu kadar kolay olmadı.”

“Sadece televizyondan seyredip ahu vah etmeden fiilen amelimin salih amele dönüşmesi için Gazze yoluna çıktım.”

“Hz. Âdem’den kıyamete kadar sürecek olan hak ile batılın savaşında tarafımı belli etmek adına bu kafileye katıldım.”

“Bu yol Kudüs’e çıkar. Gazze’ye Özgürlük konvoyunun nihai, hedefi Gazze değil Kudüs’tür.”

“Filistin bizim evimizdir. Biz gurbete değil evimize gidiyoruz.”

“Gazze’dekiler öyle insanlar ki sanki Allah tarafından seçilmiş insanlar.”

“Yeryüzünün en şerefli ve şehit kanlarıyla yıkanan küçük bir kara parçası olan ama şerefli bir topluluğun yaşadığı Gazze’ye selam olsun.”

“Bu konvoy henüz yolun yarısındayken dahi hedefinin çoğuna ulaşmıştır.” Bülent Yıldırım (İHH Başkanı)

Filistin’e Yol Açık konvoyu hedefine ulaştıktan yaklaşık beş ay sonra bu sefer deniz yoluyla Gazze’ye insanî yardım malzemesi götürmek için başlayan Mavi Marmara yolculuğu 31 Mayıs 2010 günü siyonist İsrail askerleri tarafından haince bir baskınla sona erdirildi. Dünyanın sadece seyirci kaldığı olayda İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Furkan Doğan, Uğur Süleyman Söylemez ve Çetin Topçuoğlu şehadet şerbetini içerek çok sevdikleri Rablerine kavuştular. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin.

Allah’tan başka otorite tanımayanların kutlu yolculuğunun adıdır Mavi Marmara.

Hak ile batılın savaşında hakkın safıdır Mavi Marmara.

Ümmetin turnusol kâğıdıdır Mavi Marmara.

Zalimin karşısında, mazlumun yanında oluşun sembolüdür Mavi Marmara.

Gazze’nin umudu, özgür Filistin ve Kudüs’ün müjdesidir Mavi Marmara.

Dilinin, dininin, ırkının, milletinin ne olduğuna bakılmaksızın insanlığın ortak kaygısıdır Mavi Marmara.

Yazıma Mavi Marmara Şehidi kıymetli abim Çetin Topçuoğlu’nun Filistin’e Yol Açık Konvoyunda iken Babamın günlüğüne düştüğü şu satırlarla son vermek istiyorum:

“Bismillah. Ben Adana’da Adyar’da Eğitim, Kültür ve Gençlik kolları komisyonunda görev yapmaktayım. Bir gün Gazze’ye saldırının birinci yıldönümü olarak ve ambargoyu kırmak için İngiltere’den start verilen ve bir ayağı da Türkiye’den geçecek olan uluslararası yardım konvoyunun Adana’dan geçecek olması bizleri çok memnun etti. Şükürler olsun işte yolumuz açıldı. Bu yol Allah’ın bize göstermiş olduğu yoldur. Artık bu yolda ölmek var dönmek yoktu. Bir görseniz Gazze’ye gidenleri her mezhepten her ulustan her ırktan her milletten insanlar vardı. Amacımız mazlumlara yapılan zulmü durdurmak, insanlığın ölmediğini göstermekti. Biz bu yola çıktığımızda ülkemizde ve diğer ülkelerde çok iyi karşılandık. Herkes bizleri memnun edebilmek için yarışıyordu. Çünkü onlar da biliyordu ezilen bir halk vardı ve şimdi Gazze’ye gidiyoruz. İnşallah Allah yolumuzu açık eylesin. Ben umreye gittiğimde çok dua etmiştim. Allah’ım bana buraları nasip eyledin, inşallah Gazze’ye de gitmemi nasip eylersin diye. Allah’a şükürler olsun işte Gazze’deyiz. Allah’ın selamı üstünüze olsun.” Şehit Çetin TOPÇUOĞLU

Rabbim şehadetlerini kabul eylesin.