Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2449.65
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Ağustos 2015

UMUTLAR TAZELENDİ

Her seçim, kendi dönemi içinde önemli, her seçimin ülke içinde bir önemi vardır. Siyasilerin beklentilerinden ziyade halkın beklentileri çok daha fazladır seçimlerden. Siyasetle fazlaca alakalı olmasalar bile, birçok işini seçimlere göre ayarlayan vatandaşlar vardır. Alacağı arabayı veya evi, yapacağı yatırımı veya işini siyasi duruma göre ayarlayan insanlar azımsanmayacak kadar çoktur ülkemizde. Hal böyle olunca da piyasaların gidişatı seçim zamanlarında inişler çıkışlar gösterir. Durma noktasına gelen ekonomi seçimlerin akabinde meydana gelen duruma göre hareket kazanır.

Ülke için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söylediğimiz 7 Haziran seçimlerinin üzerinden geçen kısa bir süre içinde önemi daha da iyi anlaşıldı. Her haliyle şaha kalkmış bir ülkenin, içerideki ve dışarıdaki gözü dönmüş çıkar çevrelerinin kaprisleri ve oyunları uğruna batırılmaya çalışıldığı zamanları yaşıyoruz. Bütün birikimlerin bir anda heba olduğu, bütün yatırımların durduğu bir süreci üzülerek birlikte gördük. Bu süreçten etkilenmeyen hemen hemen hiç kimse kalmadı. Ülkenin geleceğini kendi sultaları uğruna hiçe sayan sözde cemaat, özde ne olduğunu herkesin aleni bir şekilde gördüğü zevatın ihanetleri ayyuka çıktı. Muhalefet ise ülke menfaatlerini kendi çıkarları karşısında hiçe sayan bir siyasi anlayışla ülkenin uçuruma doğru sürüklenmesine göz yumacak bir tarzda tavırlarını devam ettirmekte. Devletin tüm birimleri gibi emniyet ve askeriyenin içinde yuvalanmış Fetö terör örgütü mensuplarının her aşamada ülkeye verdiği zararlar ise küçümsenmeyecek derecede önemli. Hukuk içinde yuvalanmış hukuk düşmanları ise devasa yatırımları hukuka rağmen, hukuku çiğneyerek nasıl durdururumun peşinde.

Büyük bir önem yüklediğimiz 7 Haziran seçimlerinin ne denli önemli olduğu daha seçimin akşamında, Ak Parti'nin tek başına iktidar olamadığının anlaşıldığı anda ortaya çıkmıştı zaten. Kendine göre Ak Parti'ye ders verme iddiasında olanlar ilk dersini o anda almıştı. On üç yıldır bu iktidarın sağladığı istikrar ortamından en çok faydalananlar bile 7 Haziran seçimlerinde yemek yediği kaba tersini yapanlar misali, bunlara bir uyarıda bulunalım gibi saçma sapan bahane ile başka partiye oyunu vermiş, ne kadar yanlış yaptıklarını seçimin hemen ertesi günü itiraf etmişlerdi ama iş işten geçmişti.

Terör örgütü güdümlü ve terörden beslendiğini her defasında bangır bangır haykıran bir partiye "Aman barajı geçmez ise ülkede kaos olur" diyerek algı operasyonları ve kirli oyunlarla oy devşirildi, barajlar geçildi ama üç yıldır bir tek şehit haberi gelmeyen ülkem, seçimden sonra kan gölüne çevrildi. O partiye barajı geçirmek için oy verenler şimdilerde "Ellerim kırılsaydı" pişmanlığıyla günah çıkarmaktalar. Gaye baraj değil ülkeyi baraj altında bırakmak olduğunu anladılar ama iş işten geçmişti.

Cemaat taassubu dini anlayışlarının önüne geçenlerin körü körüne peşine takıldıkları ama her seferinde darbe yedikleri bir yapı ile Siyonizm'e destek vermekten adeta onur duyan yerli işbirlikçilerinin çaldıkları sorular sayesinde içine sızdığı devletin omurgasını çökertmişler, tespit edilenler cezalandırılmak üzere doğu ve güney doğuya görevlendirilmişler, gittikleri her yeri hizmet ettikleri örgütün yapısına çevirmişler, seçimlerde karşı olmaları gereken terör ve teröristler ile işbirliği içinde hükümeti devirme adına ülkeyi bataklığa sürüklemişler, geldiğimiz bu aşamada ise bütün bunlar tespit edilmiş ama iş işten geçmişti.

Milyarlarca liralık ülke ve dünya çapındaki prestij projeleri durdurmak için dış mihrakların ekmeğine yağ sürercesine içeride siyaset yapan sözüm ona siyasilerin, partililerinin bile tahammül edemediği söylemlerine sırf egoları uğruna verdikleri desteklerle belirli oranları yakalatan vatandaşlar bile bütün bunların büyük bir oyunun parçası olduğunu anlamışlardı ama iş işten geçmişti.

On üç yıl içerisinde Ak Parti içinde bir vesile görevde bulunmuş ve bu siyasi yapı ile maddi ve manevi bir konuma gelmiş ama vefasız ve idealist olmayan bazı zevatın son seçimde çok ta kabul etmediği başka partilere veya ülke ve millet düşmanı bir siyasi yapıya oy verdiğine üzülerek şahit olduk. Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde bu davaya gönül vermiş, gönül vermemekle kalmamış maddi ve manevi her türlü desteği sağlamış sağlam ve karakterli arkadaşların vefasızlık içerisinde dışlandığına ve kırıldığına, yola çıkılanların yolda bulunanlarla değiştirildiğine, hem yola çıkılanların ve hem de yolda bulunanların kaybedildiğine şahit olduk ama iş işten geçmişti.

Seçim sonucu ortaya çıkan tablo gereği tek başına iktidarın yolu kapandı, koalisyonlar dönemi başladı derken Ak Parti'nin bütün çabalarına rağmen muhalefet bütün yolları tıkadı ve kaçınılmaz erken seçim gündemimize geldi. Bütün umutların yıkıldığı bir anda bu kararla istikrarın devam edeceği dönemin kapıları yeniden aralandı. Erken seçim kararı ile ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız adına umutlarımız tazelendi. Ümidimiz odur ki bir oyu olup, seçimden seçime kendisine müracaat edilen vatandaşımız bazı yönlendirmeler ile onu hakkaniyet çerçevesinde kullanamayıp pişman olanlar, birilerine ders vermek isteyip dersi kendisi alanlar, ihanet yapısına bir vesile destek olanlar, kıranlar, kırılanlar, hulasa bu ülkenin refah ve istikrarını arzulayanlar, hepimiz erken seçim dolayısı ile elimize geçmiş olan bu yeni fırsatı çok iyi değerlendirir ve yaptığından pişman olmayacağımız günler yaşarız.

Selam ve dua ileu2026

Kamil Çakır