Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2440.56
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Temmuz 2022

Unutulmasın..

2016 Temmuz ayının 15’i gecesinde mevcut hükümeti devirmek üzere kalkışma yapıldığı malumlarınızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasiye olan inancını tankların üzerine çıkarak gösteren milletimizin o gece gösterdiği kahramanlığı hatırlatırken, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Etkinliklerinin ülkemiz genelinde yaygınlaştığının da altını çizmek isterim.

O gece şehit olanlar olduğu gibi gazilik unvanıyla aramızda dolaşan şerefli vatandaşlarımız oldu. Biz onlarla ilgili neler yapsak haklarını ödeyemeyiz. Onlar sokağa çıkarak büyük bir cesaret örneği gösterirken yurt savunmasının sadece dış güçlere karşı değil içimizdeki hainlere de yapılabileceğini gösterdiler. Yani onlar bizim kahramanlarımızdır. Geride bıraktıkları dul, yetim, öksüz ve anne-babalarına sahip çıkan devletimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

İşte 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı destan olduğunun şuuruyla bu diriliş ruhunu diri tutmak düşüncesi ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı etkinlikleri içerisinde günün anlam ve önemine uygun olarak "Millet ile Koş Millet Bahçesinde Koş" sloganıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atletizm Federasyonu Başkanlığı, 15 Temmuz Derneği, Sağlıklı Yaşam Derneği ve Olimpik Ajans Akademisi işbirliğiyle 81 ilde aynı tarihte eş zamanlı olarak “15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Koşusu” düzenlendiği haberine çok sevindim.

15 Temmuz Cuma günü saat 10.00 da Ankara Millet Bahçesi'nde 3000 metrelik parkurda koşanlardan ilk üç sırayı alan yarışmacılara madalyaları Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından, diğer illerde ise Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından verileceği açıklandı.

Koşularda Millet Bahçesi’nin tercih edilmesi güzel olmuş. Zira bu bahçeler masraftan kaçılmadan düzenlenmiş, vatandaşların ailece rahat edeceği mekânlar olarak tasarlanmış olmasına rağmen insanımızın ayağının alışmasına ihtiyaç bulunduğunu ifade edersek doğru söylemiş oluruz. Bu ve benzeri konuları yukarıda zikrettiğim kuruluş temsilcileri de sanırım düşünmüş olacaklar ki, doğru adresi yani Millet Bahçelerini tercih etmişler.

Bu vesileyle de 15 Temmuzla ilgili hafızanın canlı tutulmasını sağlamak için Millet Bahçeleri olmayan illerde şehir merkezlerini seçmişler. Türkiye genelinde eş zamanlı tertip edilen koşular, Millet Bahçesi Altındağ Belediyesi hudutlarında olduğundan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın ev sahibi olarak bu koşuda üzerine düşeni yapacağından eminim. Aldığım bilgilere göre İstanbul’daki koşuda ev sahipliğini kalkışmada ilk kapatılan köprü ve o gece şehitlerin en çok olduğu Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen üstlenmiş.

Ankara Millet Bahçesi’ndeki 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Koşusuna Ankaralılar başta olmak üzere, milletvekilleri, Ankara Valisi belediye başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri iştirak edecekleri söylendiğinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili Emrullah İşler’in de koşuyla ilgili desteğini görünce sevindim.

Emeği geçenleri buradan tebrik ederken nasip olursa Ankara Millet Bahçesi’ndeki koşuda 251 şehidimizin fotoğraf ve adlarının olduğu tişörtler giyilirken ben de dostum şehit Erol Olçok’un isminin ve fotoğrafının olduğu tişörtümle katılacağım ve’s-selam.