Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2379.94
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Haziran 2023

Üsküdar'da huzur serinliği

Çarşamba akşamı Osmanlı dostu Mehmet Tosun Bey’in daveti üzerine Üsküdar’da bir mekânda 10 değerli dost ile buluştuk. Toplantı amacı Osmanlı İmparatorluğu’nun 725. kuruluş yılı dolayısıyla hazırlık yapmaktı. Oldukça verimli geçti ve inşallah Söğüt’te yapılacağı düşünülen etkinliklerin çatısını oluşturduk.

Daha sonra iş adamı Adnan Başdemir ve gazetemiz yazarlarından Dr. Ali Akben ile Üsküdar sahilinde Kız Kulesi’ne kadar bir tur attık. Burada insanlarımızdan bazıları kafelerde ve banklarda oturuyor, yakınlarıyla sohbet ve muhabbet ediyordu. Kimisi de bizim gibi boğazın temiz havasından yararlanarak sahil boyu yürüyordu. Her yer oldukça kalabalık idi. Ortalığa huzur ve mutluluk hâkimdi.

Üsküdar’a büyük eserler kazandıran Üsküdar belediye başkanımız Hilmi Türkmen’i minnet ve hayranlıkla andık. Rabbim ondan razı olsun, hizmetlerinin devamını nasip etsin.

Rabbimizden memleketimize bilhassa son seçimlerden sonra devam eden bu olumlu havanın bozulmaması için temenni ve duada bulunduk.

Bu arada gökyüzünde ayın hilal şeklinde güzel bir görünümde olduğu ve aynen şanlı bayrağımızdaki gibi bir yıldızla beraber olduğunu gördük. Bu manzaradan mest ve mutlu oldum. Bunun hikâyesini daha önce anlattım. Bir daha tekrar edeyim: Yıllar önce dostlarla böyle bir gezinti esnasında benzer bir görünümü gösterdiğim Rahmetli Üstad M. Şevket Eygi Bey, “Hikmet ehlinden bazıları bu manzara ortaya çıktığında Türkiye’nin lehine bazı gelişmeler vuku bulacağı şeklinde yorumlamaktadırlar” demişti.

Kısa süre sonra gerçekleşen seçimlerde Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız önemli farkla önde çıkmışlardı. Acaba gökteki Ayyıldız bunu mu işaret etmişti diye aklıma gelmişti.

Daha sonra 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir hafta kadar önce de gecenin koyu karanlığında benzer görüntüyü yine görmüş ve “Bu sefer ne işaret ediliyor?” diye sormadan edememiştim. Seçim sonuçları ise malumunuz…

Şimdi yine aynı ay ve yıldızın gökte oluşturdukları muhteşem ikiliyi görünce “İnşallah ülkemiz adına, milletimiz adına güzel gelişmeler olacak” diye düşünmeden edemedim.

Peki, bu hayırlı gelişmeler ne olabilir? Ne bileyim, ekonomik savaş içerisindeyiz. Muhakkak ki kazanacağımızı ve Türkiye’nin zora düşmesi, darboğaza girmesi için avuçlarını ovuşturarak bekleyen şer ve düşman güçlerin rezil olacağına yorumladım. Tabi elbette doğrusunu O (cc) bilir.

İş adamı Adnan Başdemir ve Ali Akben ile Üsküdar sahilinde, arkada siluet halinde ay yıldız…