Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ekim 2016

Uygun Adım Savaş

Dünyamız elbette günümüzde yaşananlardan daha kötü günler geçirerek o zaman diliminde yaşayan insanların imtihanına vesile olmuştur. Din savaşları ve farklı sebeplerle kaos kargaşa dönemleri olmuş ve insanlık o günde doğruyu bulmakta zorlanmıştır. Tarihi yazanlardan da doğrusunu öğrenmiş veya öğrenemeden dünyasını değiştirmiştir.

Tıpkı günümüzde yaşadıklarımızın doğrusunu öğrenmede kafamızdaki karışıklıklar gibi o zamanlarda da aynı karışıklıklar orta ve uzun vade de devam etmiştir. Günümüz bilgi ve teknoloji çağı olduğundan iletişim kanallarından akan bilgiyi saf ve temiz hale getirmek eskiye göre oldukça zor görünüyor.

İşimizi kolaylaştırıyor gibi olsa da bilgi kirliliğinin yarattığı kavram ve algı karmaşası birçok yönden de gerçeklere ulaşmamızı zorlaştırmakta. Dev bir imparatorluğun mirasçısı olmanın dezavantajlarını yaşıyor olmamız morallerimizi bozmasın. Son 5 yılda yaşadıklarımızı bugün yaşadıklarımızla birlikte değerlendirdiğimizde önümüzdeki engellerin büyük oranda aşıldığını gösteriyor bize.

Aşılmasa dünya bu kadar panikte olur muydu?

Koca dediğimiz devletler bu kadar alçalır mıydı?

Ortadoğu ki, dedelerimizin Bilad-ı Şam ve hicaz dediği topraklar bu kadar içinden çıkılmaz hale getirilir miydi?

Soru çok. Cevap çok. Ama doğru cevabı bulmak zor.

Aklıselim ile düşünmeye ve durduğumuz yeri hak, hukuk, insaf, iz'an ve vicdan gibi insani değerlerle iyi anlamaya çalışırsak, oynanan oyunu oynayanların yüzüne gözüne bulaştırırız.

Aslında şu anda bile yüzlerine gözlerine bulaşmış. Daha da içinden çıkılmaz hale getirerek bizi de bulaştırmak istiyorlar.

İçimizdeki alçakları ve hainleri biraz daha temizleyelim. Biraz daha sabrederek rezil rüsvay olduklarını görelim. Tüm İslam beldelerinde kurdukları kirli ittifaklarla oraları yaşanmaz hale getirenlerin akıbetlerinin hayrolması mümkün değil. Bunca mazlumun ahı elbette onların ellerini ayaklarına dolayacak hata üstüne yaptıkları hatalar da sonlarını hazırlayacaktır.

Akledenlerden olmamız öğüdü Rabbimizden geliyor. Zekası yüksek güruh er geç zekasına güvenerek kurduğu tuzaklara düşecek ve beterin beterine razı olacaktır.

Zulüm ile abad olunmaz. Ancak berbat olunur.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

KİTAP FUARI

Kahramanmaraş'ımızda bu sene 3. tertip edilen kitap fuarı 27 Ekim'de kitapseverlere kapısını açtı. 15 Temmuz Şehidleri ve Ömer Halisdemir anısına fuarda şehidlerimizle ilgili seminerler ve sergilerinde olacağı için bu yönü ile ayrı bir önem arz ediyor.

Büyükşehir belediyemize ve Türkiye yazarlar birliğine ve desteği olan diğer kurumlara teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş'ımızın Kurtuluşunun simgesi Sütçü İmamlara yeni Sütçü İmamların anısını tazeleyerek bu milletin neler yapabileceğini dost düşman tüm dünyaya duyuracağı için de bu fuar övgüyü hak ediyor.