Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2393.29
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ağustos 2013

VARDAR OVASI

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç beyefendi Bursa'da yaptığı bayram ziyaretinde "Vardar Ovası" şarkısını söylemek isteyen Fahriye Güney adındaki ses sanatçısına "Onda rakı falan geçiyor. Başka şey söyle. Ben yokken onusöyle." demiş.

Al sana tartışma ve gelsin bir sürü yorum. Mesela CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Atatürkdüşmanlığını Vardar Ovası'nda rakı geçiyor diye sözde espri yapıyor. Orada bir kin, nefret var." diyerek Arınç'ın asıl niyetini keşfetmiş.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise, "Türkülerimizi sansürleyen zihniyetin gizlidüşmanlığı, Atatürk düşmanlığıdır." ve "Sayın Arınç, Balkan türkülerine hakaret etmiştir." demiş. Daha sonra uzmanlar ve şarkıyı okumak isteyen Fahriye Güney aslında bu türküde geçtiği iddia edilen "rakı parası" sözünün olmadığını söyleyerek eklemişler: "Orada geçen sıla parasıdır." Yani rakıcılar şarkı sözünü çarpıtmışlar ve kendi zihniyetlerine uydurmuşlar. Biraz önce bir kanalda konuşan uzman, "Romanlar böyle okuyor, yoksa rakı değil sıla" dedi.

Peki bu abuk sabuk yorumlar ne olacak şimdi? Sorumlu davranışıyla insanlarımızı, özellikle de gençliği alkol afetinden korumaya çalışan Bülent Arınç beyefendiye teşekkür ediyoruz. Üstelik burada İslam'da haram olduğu için Arınç'ın alkole karşı çıktığı sanılabilir. Halbuki esas sebep alkollü içkilerin özellikle de rakının saymakla bitmeyecek bireysel ve toplumsal zararlarıdır.

Bu yazıyı hazırlarken internetteki haber sitelerinde Harry Potter olarak ün yapan masum yüzlü henüz 24 yaşında olan oyuncu Daniel Radcliffe ile ilgili bir habere takıldım. Alkolün pençesine düşmüştü ve aşırı yıpranmış, tanınmayacak hale gelmişti. Sayın Arınç'aDaniel'in yeni görüntüsünü görünce bir kere daha şükranlarımı sundum. İyi ki varsınız Bülent beyu2026

SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in sakal-ı şerif ziyareti ile ilgili talihsiz sözlerine üzülmemek elde değil. Şahsen bu tür törenlere katıldığım , daha doğrusu denk geldiği çok oldu. Halka haline gelinir, salatı selam getirilerek Efendimiz'in hatırası önünden saygıyla geçilir. Bunda sakıncalı olan ne vardır ki?

Sakal-ı Şerif'lerin çok oluşuna gelince; sahabe-i kiram onları toplar ve hassasiyetle muhafaza ederdi.

Son Ramazan ayında Topkapı Sarayı'nda hırka-i saadeti ziyaret ettik. Yine benzer bir seremoni yapıldı. İnanın Allah Resülü'nün giydiğini bildiğiniz, O'nun mübarek bedenine dokunan hırkayı görmek ve kokusunu hissetmek müthiş bir deneyimdi.

Gerçekten bu tür törenler manevi hisleri coşturan, Efendimiz'e bağlılığımızı hatırlatan hoş ve zevkli anlar olarak hafızamızda yer aldı ve almaya devam edecek. Amaç, sadece ve sadece Efendimiz'e sevgidir, bağlılıktır ve O'nun yolunda olduğumuzu itiraftır, ilandır. Başkaca anlam yüklemek beyhudedir.

Şimdiye kadar siyasetçilerin İslamu00ee uygulama ve inançlara müdahale etmelerine karşı çıkardık. Bugün benzer davranışı sayın Şahin'den görmek hoş olmamıştır. Politikacı Şahin'e ne bundan? Ülkenin başka sorunu mu yok? Diyanet İşleri ne güne duruyor?

Hasan Karakaya üstadımızın yazdığı gibi kendisinden özür bekliyoruz.