Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.09
Gram Altın
2473.12
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Haziran 2017

Vatanını Göğsünün İçinde Saklayanlar

Yaralıyız, yüreğimiz kan ağlıyor. Bu vatan, on üç yiğit evladını elim bir kaza sonucu kaybetti Şırnak'ta. Şehit oldular. Al bayrağa boyandılar. Bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için, bu topraklar içinu2026 Allah, onların yüzü suyu hürmetine, bu ülkeyi bu milleti baki kılsın.

Şehit olmak nedir bilir misiniz? "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız" ayetine mazhar olmaktır. Onlar, bu müjdeye mazhar oldular. Yeniden dirildiler, yeniden doğdular ölmemek üzere. Mavi göğün altında ölümsüzlük şerbetinden içtiler. Omuzlardaki asalet nişanlarını gökteki yıldızlara taşıdılar. Gönül göğümüzün yıldızı oldular. Şahadet makamına ulaştılar.

Şehit olmak; hiç ölmemek, diri olmak ve bedenlere hapsolan isimlerin sonsuzlaşmasıdır. Onlar, Çanakkale savaşında babasını kaybeden Küçük Bilal'in "Şu zayıf vücudumu vatanım için siper edeceğim. Mümkün olursa vatanımı göğsümün içinde saklayacağım. Göğsüm parça parça olmadıkça, bir taşına kimsenin elini sürdürmeyeceğim. Allah'a yemin ediyorum" diyen yakarışına sadık oldular.

Şahadet; Küçük Bilalların, Alekoların, Kınalı Alilerin, Ezineli Yahya Çavuşların, Gazanferlerin, Muzafferlerin ve Mücahitlerin yolundan yürümektir. Yoldaş olmaktır. Mavi göğün altında yeni türküler yakmaktır. Ölümsüzleşmektir. Bedensizleşmektir. Sonsuzlaşmaktır.

Bu ülkenin her bir karış toprağı, şeksiz şüphesiz şehitlerin kanı ile sulandı, sulanmaya devam ediyor. Artık Çanakkale yakılan türkülerin nağmeleri Şırnak'a ulaştı. Sevdalar, aşklar yarım; gözü yaşlı analar, sabrı çatlamanın eşiğinde olan babalar geride kaldı. Artık, bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçeu2026 Eksiğiz. Yarımızu2026

Şehit olmak nedir bilir misiniz? Bir annenin gözyaşı, bir babanın sabrı, bir sevdanın kökleşmesi, küle dönmesidir. Nice sevdalar taşıyor bu ülke Ya Rab! Savaşa ve teröre verdiğimiz her kurbanda göğüs kafeslerimiz biraz daha esrikleşiyor, hüzün biraz daha vatanımız oluyor, gönüllerimiz de Anadoluu2026

Eksik kalan bir sevdadır şehit. Daha da ötesi, arkada kalan gözü yaşlı bir çocuğun dipsiz çığlığıu2026 Gözyaşıu2026 Gönülyaşıu2026 Hiç kapanmayan bir yara, hiç bitmeyen bir eksikliku2026 Biz, yeniden eksildik Şırnak'ta. Ya Rab, güç ver!

Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekalu2026 Güzel vatanımızı göğüs kafeslerinde saklayan bu Mehmetler, ölümü öldürdüler ve beyaz atlarına binip gittiler. Mekanları cennet olsun.