Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2418.20
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ekim 2015

Vicdanların Sürüklediği Leşler

Bazıları Erdoğan düşmanlığının 'vatan hainliğine' dönüştüğünü söylüyorlar ya, aslında olan, malumun ilanından ibaret. Bunların hıyanetinin Erdoğan sayesinde ortaya çıkmasıdır olan.
Düşünsenize, bir 'kuzunun hakkını' savunmak için 'çakalların' pazarlık masasına getirilmesi alçaklığı dünyanın öteden beri gördüğü, Batı'nın, zalimlerin ve maşalarının marifetidir. Bugün, kabul edilmez mezalimin Filistin topraklarında uygulanmasına karşı oluşturulan 'roterik', 'saldırı' tüm dünyanın gözünün önünde oynan bu çakal pazarlığıdır işte. Peki, bu zorbalığı dahi mazlum gösterme azmine karşı direnen kaç ülke ve kaç lider var, dürüst olalım!
Erdoğan'ın şahsında bunun ne anlama geldiğini anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Biraz izan sahibi olmaktan öte, bu haksız yargılardan sıyrılmak, gerçek senaryoyu görmek gerekir. Zaten CHP, MHP olarak bölgede teşkilatın yok, oyun yok, esamen yok. Kimse sana AKP'yi destekle de demiyor ama kime hizmet ettiğini de farkında olmalı mesela!
Elbette Erdoğan da bir insandır. Elbette kendisi ve ekibi bizim istemediğimiz yönde siyaset yönetmiş de olabilir. Ama bunun anlamı, şahsi hırslara teslimiyet değildir. Yahut daha beteri birilerinin bilerek, bilmeyerek maşası, taşeronu olmak hiç değildir.
Her türlü muhalefet 'ananın ak sütü' gibi hakkındır. Ama işi başka boyuta taşımak, gerek bu taraf, gerek karşısı, hukuğun dışına çıkmak ve saire, olacak iş olmadığı gibi gerisin geriye sana ters dönecek bir akibettir.
Ahmet Hakan'a yapılan saldırı örneği gibi, 2-3 kendini bilmezin yaptığı olaydan meselenin nereye vardığını düşünelim. Nerdeyse Afrika'nın Hirohito kabilesi(böyle bir kabile var mı bilmiyorumu2026) bile yapılan saldırıyı 'kınayacak'! Kınasın elbet, biz de kınıyoruz ama dünyada yaşanan onca olaya tepki göstermezken Amerika başta olmak üzere tüm muktedirlerin böyle bir ilgisi neye dalelettir acaba?
Hasılı önümüzdeki seçimlerin önemi bunun imtihanıdır dostum. Bu ve bu tür işin tek yolu, çözümü de mutlaka sandıktan geçer. Hani seçmen sandıkta 'koalisyon' falan istiyordu ya! İşte o cinsten, halkın, bu Erdoğan düşmanlığı altında, asıl hıyanetlerini 1 Kasım'da sandığa gömmek ve gerçekten 'milli ve yerli' vekiller seçmek gerekir.
Herif bir de sormaz mı, yerli ve milliden kasıt ne! Hele düşün, son iki aydır Avrupa'da seçim çalışması yürütenlerin 'milli ve yerlilikle', bu toprağın insanıyla ne ilgisi olabilir?
Hele ki 'o resim'! Hani vicdanen çok daha 'fazlasını hakkeden' ama insan olmanın hukuk içinde kalabilmenin dayanılmaz acısıyla yapmaman gereken o teröristin sürüklenen görüntüsünün sebebi sadece o 'cehennemde' mücadele etmek zorunda olan kahraman 'milli ve yerli' polis, asker, korucu hatta o bölgede yaşayan halk mı?
Hukuk ve insani çerçevede kalmanın böyle de bir zor tarafı var arkadaş!