Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Nisan 2020

Virüsler Bitmez

Korona virüsü, tüm dünyayı ev hapsine aldı.

Minicik bir virüs, azgınlıkta önü alınamayan, dünyanın efendisi benim diyen ve hatta daha da ileri giderek, bazı davranışlarıyla ilahlık iddia eden ABD tiranlığının karizmasını çiziverdi.

ABD tiranlığı, küçücük bir virüs karşısında, aciz kaldı.

Kralları, kraliçeleri, kibirlerinden yanlarına yaklaşılamayan sözüm ona sanatçıları, dünyanın sayılı zenginlerini; kısacası tüm insanları, küçücük bir korona virüsü esir aldı.

Ve şöyle haykırıyor: 'Saltanatınız, gücünüz, paranız neyiniz varsa; kestiğim nefesinizi, size geri veremiyor!'

Kendilerini dünyanın efendisi gören, Batı medeniyetinde

bunlar yaşanırken; ülkemizde yaşayan, sözüm ona medeni olduklarını iddia eden, bir takım zevat; hâlâ İslam ve Müslümanlarla, alay ediyorlar:

"Kabe açılmak için, gavurun bulacağı aşıyı bekliyor"

"İban Suresi ayet1 Ey İban edenler... Biz size ayrı bankalardan İban numaraları verdik ki, İban edesiniz diye; hiç şüphesiz ki ahiret gününde iban edenle iban etmeyenler ayrılacaktır!"

"Alkol artık haram değil. Size helâl kıldık. Corona Suresi"

"Az evvel şöyle bir yazı okudum: 'Herkes din çalıştı, soru biyolojiden geldi."

Ülkemizde İslam'a ve Müslümanlara saldıranları, şöyle bir araştırın, geçmişlerine bir bakın; hemen hemen tamamının, İttihat ve Terakki mensubu kimselerin soyundan olacağını göreceksiniz. Eğer soyları İttihat ve Terakki'ye çıkmıyorsa; ucundan, kıyısından mutlaka İttihat ve Terakki mensuplarından birisiyle, iş tutmuştur.

İttihat ve Terakki zihniyetli kimseler, bu memlekette doğmasına rağmen; bu memleketin değerlerine ve insanlarının inançlarına olan düşmanlığının; batılı kafirlerden, daha fazla olduğunu göreceksiniz. Yani boynuz, kulağı geçmiştir.

İttihatçılık Ne Demektir*

"Dedemden defalarca işittim ve hatırlarım; ittihatçılar ve onun devamı olan Halk Partisi için şöyle derdi:

“Oğlum, bu fırka, bu teşekkül kalaysız bakır bir kaba benzer, içine ne konulursa zehir olur. İsterse hacı, hoca olsun... Oğlum, bu fırka ehlullahtan Allah dostlarından beddua almıştır. Bu yüzden öyle bir hâle gelmiştir ki, kalaysız kaba benzer, içine gireni zehirler..*

"Ne için dede?"

"Böyle oğlum! Bir milleti dinsiz yapmaya çalışmaktan daha büyük cinayet ne olur? Bir kere din terbiyedir, ahlâktır, dürüstlüktür... Din evvelâ kendi nefsine, sonra ailesine, komşularına, çevresine, ülkesine, milletine, memleketine hayırlı insan yetiştiren bir müessesedir. Her sahada, en üstün insanı din yetiştirir. Din, bunun için dindir. Çünkü İlâhî kaynağa bağlıdır. Allahu Tealâ tarafından, insanları öyle yetiştirmek için gönderilmiştir. Binaenaleyh bu terbiyeyi ve ahlâkı kabul etmemek, dini kabul etmemek demektir. Dini kabul etmemek ise Allah ve Resulullah, Kitap ve Kuran tanımamaktır.

“Türk milleti Yunan'la harbetti; Yunan'ı kovdu. Niçin kovdu? Yunan memleketimizde kalırsa, bana Kur'an'ımı okutmaz, dinimi yaşatmaz, mukaddesatımı değiştirir, diye kovdu... Memleketimize dikkat edin yavrum, değişmeyen nesi kaklı? "Anam dinimizi, dilimizi, Kur'an'ımızı, ezanımızı, Cuma'mızı, kandillerimizi, bayramlarımızı koruyalım. Yoksa mahvoluruz."

İt ürür kervan yürür misali, onlar konuşsunlar; bizler, iyiliği yeryüzüne yaymak için gayret sarfetmeye, devam etmeliyiz.

Zaman, yardımlaşma zamanı.

Zaman, paylaşma zamanı.

İyilik ve takva'da yardımlaşınız

".... İyilik etmek ve fenalıktan sakınmak hususunda birbirinizle yardımlaşın, günah işlemek ve haddi aşmak üzerinde yardımlaşmayın.

Allah'dan korkun, çünkü Allah'ın azabı çok şiddetlidir." Maide Suresi-2

*Ali Ulvi Kurucu Hatıralar / M. Ertuğrul Düzdağ / İstanbul -2014 / 1. Cild Sahife:176