Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2396.69
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

10 Kasım 2014

Vur Davulcu davula

AK Parti'den istifa eden Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal yeni bir parti kuracaklarını açıklayınca, "Sonunda Cemaat partisini kuruyor" diye yazdım. 24 Ekim tarihinde yayınlanan o yazıda, kurulacak partiyi Cemaatin partisi olarak görüp, değerlendirmelerimi de bu istikamette yaptım.

Evet, geçtiğimiz hafta parti kurma süreci tamamlandı ve DGP adında bir parti kuruldu. İlkokul 4'e giden bir çocuk bile DGP'nin Cemaatin partisi olduğunu bilirken, yapılan açıklamalarda bu durum inkar ediliyor. "Hizmet Hareketi parti kurmaz, kurdurmaz da" deniliyor.

Değerli Dostlar, DGP'nin Cemaate ait olmadığının söylenmesi demek, yeni partinin ölü doğması demektir. Siyasi tarihimiz, partilerinden ayrılıp yeni bir oluşum kuruyoruz diyenlerin ne hale geldiklerinin örnekleriyle doludur. Çok fazla geriye gitmeden, size Abdüllatif Şener'in üç beş sene önce yaşadığı süreci hatırlatıyorum. Kaldı ki Abdüllatif Şener'in siyasi tecrübesi, İdris Bal'dan kat kat üstündür. Hani, Sayın Şener'in parti kurup başarısız olduğu yerde, İdris Bal mı başarılı olacak?

Ayrıca, Cemaat DGP'ye benim partim dese ne değişecek? Cemaatin desteği 30 Mart yerel seçimlerinde MHP v CHP'ye yaradı mı ki DGP'ye yarasın. Cemaatin desteği, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çatı adaya yaradı mı ki, DGP'ye yarasın. Cemaat, bütün gücüyle asıldığı HSYK seçimlerini kazandı mı ki DGP'yle 2015'te seçim kazansın.

DGP'nin kurulmasıyla hiçbir şey değişmedi dersek, azıcık haksızlık etmiş oluruz. Çünkü, DGP'yle Cemaat davulu sırtına takmış oldu. Şimdi davulda, tokmakta Cemaatin elindedir. Bu saatten sonra, bize "Vur davulcu davula" demek düşer. Dostlar, Cemaatin davulla tokmağı ne kadar üzerinde taşıyabileceğini çok merak ediyorum doğrusu... Önceleri başkasının sırtındaki davulu çalmak kolaydı tabii...

Cemaatin geçmişte yaptığı durum, halk arasında çok güzel bir benzetmeyle ifade edilir. İfade edilirde, o benzetme buraya yazılmaz. Yine de ben, başkasının kredi kartıyla alışverişe gidilmez diyeyim de, siz o benzetmeyi anlayın.

Aslında, bu ülkede yeni bir partiye daha ihtiyaç yoktu. Allah'a şükürler olsun, elimizde fazlasıyla bulunuyor. Ülkemizde ihtiyaç duyulan mevcut partilerin kadrolarının yenilenmesidir. Eski kadrolar yenilenmediği sürece, bugünkü tablo aynen devam eder. Değil Cemaat, feriştahı parti kursun, mevcut tablo yine de değişmez yine de değişmez. Değerli Okurlarımız, bu yazılanları geleceğe müdahale etmek olarak algılamasınlar. Çünkü, ileride yaşanacak olanlar, bugünden kılavuzsuz köy gibi görünüyor.