Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2421.30
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ağustos 2023

​Ya kazansalardı

Kendilerine ‘Millet İttifakı’ adını verip milletten bekledikleri desteği alamayanların 14 Mayıs sonrası ifşaatlarına devam ediyorlar. Söyledikleri öyle yenilir yutulur cinsten olmadığını milletimiz görüyor. Sanırım ittifaka oylarını vermeyenlerden çok bunların tatlı palavralarına inanıp oy verenler en çok üzülenlerdir.

Ya iktidar olacak kadar milletvekili çıkarsalardı veya Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilseydi milletin hali ne olurdu? Hiç düşündünüz mü?

Bence hiç düşünmeyiniz.

Zira sizin yerinize muhalifler kendi dosyalarını birer birer açıyor.

İlk önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konuştu. Ne demişti? Şöyle bir hatırlatalım. CHP Başkanı ile aramızda mutabakat yaptık. İçişleri Bakanlığı dâhil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Başkanlığı’nı bize verecekti. Bu açıklamadan sonra CHP sözcüsü Faik Öztrak öyle bir metin olmadığını ve anlaşma yapılmadığına dair açıklama yaptı. Ardından Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında “Evet böyle bir anlaşma yaptık. Ama aramızdadır. Kamuya açıklamak ahlâkî olmaz. Ben söyleyemem” gibi cümleleri kurmakta zorlansa da açıklamak durumunda kaldı. Bu arada Zafer Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Sinan Ogan’dan önce tarihçi İlber Ortaylı’ya teklif götürdüğünü biliyor musunuz?

Kimilerine göre Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti gibi oy oranları az olan partilerin 39 milletvekilini parlamentoya göndermeleri başarı olarak görülürken, bazı CHP’lilerin ise avantadan milletvekili çıkardıklarını ifade ettiklerine şahitlik ediyoruz. Bu konuda Ankara kulisleri ki başta TBMM olmak üzere her köşede konuşulan konudur.

İttifak ortakları dökülüyor.

İşte bir zamanların Dışişleri Bakanı, Başbakanından kavgada söylenmeyecek itiraflar. “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben” diyen Ahmet Davutoğlu, CHP’nin son tercihi olduğunun altını çizerek 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakârlık yaptığını ifade etti. İyi Parti kurucularından ANAP eski milletvekili ve bakanı Ahad Andican ise Meral Akşener’den 40 milletvekili istediğini söyledi. Altılı masa bileşenlerinin aslında ittifak etmiş rolü oynayarak siyasi tarihimizde çok farklı anılacaklarının altını da biz çizelim. Bunları seçim öncesi söylemeyip işini tamamladıktan sonra ifadesi yakışı kalmadı. Sağ seçmenin sol partiye oy vermeyeceğini bildiği halde gidip sol parti tabelası altında seçime girmesi normal mi?

Güler misiniz, ağlar mısınız bilemem amma MFÖ’nün çok beğendiğim bir şarkısının sözü buraya ‘cuk’ oturuyor; “Peki, peki anladık. Sen neymişsin be abi!”

Bugünlerde CHP’ nin başından gitmesi için bağırıp çağıranlar az kalsın ülkenin başına Kılıçdaroğlu’nu getireceklerdi. Allah ülkemizi korusun. Millet İttifakı’nın önümüzdeki günlerde gizledikleri mutabakatlar veya sözleri öğrenmeye devam edelim. Bir zamanların haftalık mizah dergisi Çarşaf olsaydı bunların tüm kirli çamaşırlarını karikatürize eder, bizler de gülerdik.

Bakalım daha neler duyacak bu millet. Göreceğiz. Önümüzdeki günlerde ittifak üyelerinin masada İmambayıldı yediklerine varıncaya kadar konuştukları, masadan kalktıktan sonra tekrar neden oturduklarına dair İnce açıklamaları Özgür’ce beklemeye devam edelim.