Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Eylül 2013

Yakmadıkları ülke kalmadı!

Son birkaç gündür, lansmanını Batı'nın yaptığı bir 'marka örgüt', neredeyse İslam coğrafyasında saldırmadık ülke bırakmadı. Esed konusunda Rusya ve ABD kahkahalar eşliğinde el sıkışırken son üç günde Yemen'den, Pakistan'a bombalar patlatılıyor. Mardin'den İstanbul'a gelen araçta ise kimyasal bir sıvı ve roket başlığı yakalandıu2026

***

Suriye'de devlet diye bir organizasyon yok artık. Rusya ve İran gibi iki devletin yanı sıra birçok örgüt yönetiyor ülkeyi. Muhaliflerin, Şam'ın bile çoğunu yönettiği bir dönemde üst üste sarsıcı olaylar yaşanmaya başladı Suriye'de. El Kaide, Rojawa'da PYD ile çatışmaya başladı. Sonra Esed, Guta'da kimyasal silahla bin 700 sivili katletti.

Kimyasal silahlar için "Kırmızı çizgim" diyen ABD Başkanı Obama, tükürdüğünü yalamamak için "Suriye'ye saldıracağım" dedi. Önce müdahale için hiç gerekmediği halde Kongre'den onay istedi. Ardından "Sonra oylarsınız" diye erteletti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry basın toplantısında, yanlışlıkla(!) ağzından bir cümle kaçırdı; "Esed kimyasalları vermez ama verirse müdahale etmeyiz" diye.

Rusya devlet Başkanı Putin pası alıp Dışişleri Bakanı Lavrov'a, o da Esed'e ortaladı. Ve Esed sevinçle "evet" deyince herkes rahatladı. Müdahale etmek istemeyen Obama rahatladı.

Soğuk Savaş'tan bu yana ciddiye alınmayan Rusya, bölgede söz sahibi bir abi edasında eski günlerdeki 'kutup başı' pozisyonuna geri döndü.

Ölen 120 bin Suriyeli zaten umurlarında olmadığından, ABD-Rusya pazarlığı hepsini memnun eden sonuçla tamamlandı.

***

İngiltere haftalar öncesinden kendi vatandaşlarına Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgeleri terk etmelerini istemişti. Geçen hafta, Suriye'den Türkiye'ye yönelik 10 ilde bombalı saldırı olabileceği istihbaratı alındığı yönünde haberler çıktı. Güvenlik birimleri 'acil' kodlu gizli yazılarla uyarıldı, sınır kapıları kapatıldı vs.

Suriye helikopterinin Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından, sınır kapılarımızda patlamalar, Ankara'nın göbeğinde roketli saldırılar olmaya başladı.

Suriye, savaş uçağımızı düşürdüğünde "Suriye'de ne işimiz var" diyenler, helikopter düşürüldüğünde "Hükümet Türkiye'yi savaşa sokuyor!" diye dünyaya çağrıda bulundu.

***

Şimdi El Kaide, Halep'te Özgür Suriye Ordusu ile çatışıp Aziz'i ele geçirdi. ÖSO, ağır silahlı El Kaide'ye karşı şehri terk etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Üç gün önce El Kaide Yemen'de üç eşzamanlı saldırı yaptı 56 kişi öldü.

Aynı gün Nijerya'da El Kaide'nin 200'den fazla insanın öldüğü bir saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

Bir gün sonra gün Kenya'nın başkenti Nairobi'deki alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 100'e yakın insan öldü. Saldırıyı El-Kaide bağlantılı Eş-Sebab üstlendi.

Yine aynı gün Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda en az 65 kişi yaşamını yitirdi.

Ve dün sabah Pakistan'da kiliseye saldırı oldu, 45 kişi öldü.

***

Suriye'ye sessiz kalanlar, gizli pazarlıklarla anlaşmaya varanlar, Ortadoğu ve Afrika'yı cayır cayır yakmaya başladı.

Üç gün içinde ateşe verilmeyen, patlatılmayan İslam ülkesi kalmadı neredeyse!

Mısır'da, Tunus'ta, Libya'da, Suriye'de ılımlı, demokrat İslami yönetimler istemeyenler, 2001 yılında uluslararası lansmanını yaptıkları dünya markası örgütlerini piyasaya sürdüler.

Kimi susturmak isteseler, nereyi işgal etmek isteseler bu "Marka örgüt" onların lehine olacak bir "imaj" çalışmasına başlıyor. Bu, İslam dinini terörle özdeşleştirme çalışması, maalesef Batı tarafından İslam düşmanlığı olarak bize geri dönüyor.

Ve önceki gün Mardin'den İstanbul'a doğru gelen bir araçta sıvı bir madde ile roket başlığı ele geçirildi!

Savaşa gelmediysen, savaş sana gelsin taktiğiu2026