Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2412.69
BIST 100
10098.85
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ocak 2024

Yalan pazarı

Akıl süzgecinden geçirilmeden ulu orta etrafa yayılan ve bir bardak suda fırtına kopartmayı maharet belleyen belli bir kesim tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olduğu gibi yine başladılar yaygaraya.

Alavere dalavere.

Ceviz kabuğunu doldurmaz şeylerin puntosu büyütülüyor, trol ordusu sapkınları ve piar uzmanlarınca makyajlanıp servis ediliyor ve etrafta hazır bekleyen piyonlar vasıtası ile de sosyal medyada köpürtüldükçe köpürtülüyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala malum kesim hızlı başladı ve körün fil tarifi yaptığı gibi, bulduğu yerden ahkam kesenler yaygara koparmaya başladılar.

Yaşından başından utanması gereken kelli felli insanların ağzından çıkanları kulakları duymuyor olsa gerek.

Koca koca yalanları hangi akıl ve mantıkla vatandaşın gözlerinin içine bakarak söylüyorlar gerçekten merak ediyorum.

Değerli dostlar dezenformasyon yasası bu aymazlığı durdurur diye düşünenler büyük bir hüsran içindeler çünkü malum kesim bırakın durmayı iyice azıttı.

Kime neye güvenerek böyle bir aymazlıkta ısrar ediliyor?

Sosyal ve dijital medyada dolaştırılan bilgilerin nerede ise hepsi enfekte ve bulaştırıcılığı da çok yüksek.

Ülkemizde sorun bulmak veya üretmek çok kolay, çalışmaya üretmeye, akıl etmeye veya malzeme bulmak için ekstra bir gayrete de ihtiyaç yok.

Birgün EYT, başka bir gün maaş zamları hatta hükumetin tüm halkımızı ilgilendiren olumlu icraatları bile sorun üretmeye yetiyor.

Market poşetleri üzerinden soğan patates fiyatları üzerinden koca koca küçük sorunlar üretilerek toplum hafızası kirletilebiliyor.

Hele din üzerinden yapılanlar bambaşka bir mecra ve konu mankeni bulmanın çok kolay olduğu ses getiren aynı zamanda da dinsizlerin çok mu çok sevdiği bir alan.

Geçmiş yıllarda din üzerinden yapılmış yalan ticaretine unutulması mümkün olmayan bir örnekle hatırlatma yapacağım.

Anadolu’muzun bir şehrinin müftüsünün keçisi çalınır.

Ahali hırsızı bulmak el ele vererek canhıraş hırsızı ararken bugünde yayın hayatını aynı mantıkla yürüten anlı(!) şanlı(!) gazete bulduğu bu fırsatı derhal manşetine taşıyarak dinimiz aleyhine kullanır.

Manşet;

“Ey ahali duyduk duymadık demeyin Müftü keçi çaldı.”

Mağdur olan müftü keçisinin çalındığına yanması gerekirken üzerine atılan bu iftiradan kurtulmak için gecesini gündüzüne katar çalınan keçisini unutur ve akıl mantık dışı bu haberin peşine düşer ama nafile.

Tüm çabaları boşa gider ve keçi hırsızı kara lekesinden kurtulamaz.

Keçi hırsızı hoca manşeti aradan geçen yarım asırdan fazla bir zaman geçmesine rağmen müteveffa müftümüz keçi hırsızı sabıkası ile dünyasını değiştirir.

Malum kesimin görüntülü ve yazılı unsurları bugünde o günden farklı durum içinde değil hatta daha da şedid ve azdıkça azıyorlar.

Son günlerde gelen şehid haberleri üzerinden de algı ticareti yapacaklar ama şimdilik cesaret edemediklerinden olsa kem küm etmekle yetiniyorlar. Gazze cihadı ile ilgili tutum ve davranışlarından ve mazlum bir halkın göz göre göre yok edilmesine karşı yedikleri herzelerden zaten ne demek istediğim anlaşılıyor.

Yerel seçim süreci içerisinde daha ne kepazelikleri haber değeri varmış gibi satacaklar pek bilinmese de perşembenin gelişi çarşambadan belli oldu.

Dine diyanete daha çok musallat olacaklar.

Devletimize, birlik ve bütünlüğümüze ve geleceğimizi karatmak için buldukları her fırsatı değerlendirecekler.

Uyumayalım, uyuyanları uyandıralım.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.