Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2402.60
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Mart 2018

Yaman çelişki!...

20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı, 18 Mart Pazar günü önemli bir safhaya geçiş yaptı. Afrin kent merkezinin terör unsurlarından temizlenişi, bölge halkının can ve mal güvenliğini koruma altına alınmasını sağladı. Harekatın 57. gününde yaşanılan bu gelişme, bizi 103 yıl öncesine götürdü. Öyle ki; Çanakkale Zaferi 18 Mart'ta elde edilmiş ve bu cephede yer alan 57. Alayın bütün askerleri de şehit olmuştuu2026 Gerek Çanakkale'de gerekse de Afrin'de dünya tarihine nakşedilen bir destan yazıldı. Bu destanı yazan şanlı ordumuzun aziz şehitlerini rahmetle yad ediyorum.

Şehit demişken önemli bir hususa da değinmek istiyorum. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Pazar günü Adana'da, "şehitler arasında ayrım yapılmaz" diyerek güzel bir konuya parmak bastı. Kemal beyin bu hassasiyetinden dolayı şahsına teşekkür ediyorum.

Amau2026

15 Temmuz alçak işgal girişimini kabul etmeyip, "20 Temmuz darbe safsatasını" ortaya atanlar, "şehitler arasında ayrım" polemiğini oluşturmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde, Türkiye Cumhuriyetinin haklı gerekçeler ile yapmış olduğu Zeytin Dalı Harekatını "Afrin'in İşgali" olarak gören zihniyet, televizyon ekranını adeta "işgal"etmişlerdir...

Bu ülkede şehitler arasında ayrım yapan birileri varsa, o da; 15 Temmuz işgal girişimini kabul etmeyip, bu alçak ve hain girişimin üstünü "20 Temmuz" bahaneleriyle örtmeye çalışan münafıklardır.

Kemal Bey, aynı gün Çukurova ilçesinde bir şehit ailesine ziyarette bulundu. Bu ailenin yakın bir akrabası olarak, Kemal Bey'den ricam şu iki hususa azami ölçüde dikkat etmeleridir. Çünkü; "20 Temmuz" denilerek, "15 Temmuz" işgal girişimini engellemek için ruhunu feda eden şehitlerimiz yok sayılmaktadır. Aynı şekilde "Afrin'in İşgali" söylemiyle de Zeytin Dalı Harekatında şehadete koşan 46 Mehmetçiğimize hakaret edilmektedir.

Ülkemiz, İslamın son kalesi. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Hiç kimsenin bu mübarek ruhu incitmeye hakkı ve haddi yoktur. Kemal Beyin bu çıkışı, partisindeki ikili söylemin önüne geçmesini diliyorum. En azından buna vesile olmasını temenni ediyorumu2026

Aziz şehitlerimizin ruhuna el fatiha...