Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Ekim 2020

Yangınla ve ışıkla gelen mesajlar!

Anadolu’da kışları ısınmak maksadıyla tezek yakılır. Eğer tezeğin içinde börtü böcek varsa yakılmaz. Merhamet nimettir öyle her kalpte bulunmuyor. Anadolu insanında fazlasıyla var. Hava, su, toprak büyük nimetlerden… Yeşile ve ağaca dokunmak yasaktır ve kesmek de ‘baş kesmek’ olarak nitelendirilir. Bu hassasiyet çok az toplumunda var. Bizde nimete şükürsüzlük nankörlük kabul edilir.

Çocukluğumuzda rahmetli babam imkân ve fırsat buldukça bizleri köyümüze götürürdü. O yaz amcam tarlada kanadı kırık uçamayan bir tarla kuşunun ölümüne neden olmuştu ve çok üzülmüştü. Hatta bir keresinde de bu yüzden ağladığını görmüştüm. O yaz o tarlanın ekininin toplanmasını komşusuna vermişti.

Merhamet azalınca merhametsizlik de artıyor…

Gün geçmiyor ki kadınlar katledilmiş olmasın! Her türlü cinayet, hırsızlık, ahlaksızlık ve namussuzluk hayatın bir parçası haline geliyor. Üstelik meşru ve normalmiş gibi de kabul görüyor. Katil ve suç işleyenler şeref madalyası takmış gibi gurur pozları veriyor!

Korkunç israfa ne demeli!

Kültürümüzde ekmek nimettir çöpe atılmazdı. Bizler de böyle büyüdük. Yere atılan bir ekmek parçası bulsaydık alıp ve öpüp alnımıza koyardık. Şimdilerde böyle mi? Nerdeyse her yıl koca Afrika’yı doyuracak kadar çok ekmek ve yiyecek çöpe atılıyor. Yılda binlerce ağaç kesiliyor, ormanlar ateşe veriliyor!

Değerlerimizin uzağına düştüğümüz mesafe kadar insanlığımızın da uzağına düşüyoruz! Bu yüzden hem nimetten hem de bereketten mahrum kalıyoruz. Korkarım bir gün bir damla suya veya bir tek ağaca bile muhtaç kalacağız!

İnsanla evren arasındaki muhteşem bir uyum bir denge ve ahenk var. Bozulması açlık, panik, kaygı ve ruhsal bozukluklara neden oluyor. Bu yüzden “Yeryüzünde ekini ve nesli bozmak” Allah’a savaş açmakla eş değer sayılmıştır. Bu nedenle ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elimizdeki fidanı dikmeniz’ emredilmiştir. Yaratılan her şeyin bize Allah’tan emanet olduğu bilelim.

Sırrı Süreyya Önder Hatay ve Türkiye’nin birçok yerinde ormanlarımızı yakan eli kanlı terör örgütü için: “Yere izmarit bile atmayan, sevgili, saygılı, medeni çocuklar” demişti.

Bir Kızılderili atasözü derki: “Yalnızca son ağaç kesildikten, son ırmak zehirlendikten, son balık yakalandıktan sonra... Ancak ondan sonra paranın yenemeyeceğini anlayacaksınız.”

Bu uyarı insanoğlunadır. Şeytana, şeytanın çocuklarına ve şeytana melek muamelesinde bulunanlara değil tabi. Şeytanın görev dünyayı kıyamete hazırlamaktır.

Anlaşılmayan şey CHP neden “PKK terör örgütü değil”, “Kandil’de terörist yok” gibi çıkışlarda bulunup PKK’ya iyi çocuklar muamelesi yapıyor, HDP’ye de umut ışığı olmaya çalışıyor? Hatta CHP içinde PKK elebaşı için “önder” diyenlerin bile olduğu söyleniyor. CHP’li gençlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” söyleminden “PKK’nın askerleriyiz” söylemine doğru ilerledikleri CHP İstanbul İl Başkan’ının söylemlerden sır değil…

Ya, CHP ve HDP ittifakına sığınan muhafazakâr, milliyetçi görünümlülere ne demeli?

Erdoğan düşmanlığı gözlerini öyle karatmış ki HDP ile ittifak yaptıklarının farkında bile değiller! CHP’nin PKK güzellemeleri karşısında kafalarını kuma gömüyorlar. PKK yangınlarına da bu yüzden mi sessiz kaldılar.

Tamda bu ortamda birileri ‘ışıklar yanıyor’ twit paylaşımında bulunuyor. Bu paylaşım darbe iması olarak yorumlanmıştır.

Bir hatırlatma ile bitirelim.

Yılbaşından bu yana sadece Fransa’da 73 cami kapatıldı. Sayın Erdoğan milletin ve devletin menfaatleri için yedi düvelle savaşırken bunlar da Erdoğan’la savaşıyor!

‘Yangınlar’ ve ‘ışıklar yanıyor’ ile verilen mesaj Erdoğan’la savaşımız sürüyor olmasın?