Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Haziran 2018

Yaparsa yine AK Parti yapar

Başlıktaki söz, sıradan bir seçim sloganı değildir. Bu söz, ülkemizde 16 senede edinilen tecrübeden ortaya çıkmış bir sözdür. Bu sloganın vermek istediği mesaj, Yapılanlar yapılacakların teminatıdır.

Değerli dostlar, 25 Haziranda Eski Türkiye'nin tümüyle hayatımızdan çıktığı bir güne uyanacağız. Artık ülkemizde kararlar daha hızlı alınacak. Yani devlet hizmetleri bürokratik işlemlerle yavaşlatılmayacak. En önemlisi, bundan sonra hep milletin dediği olacak.

Evet, 25 Haziranda herşeyiyle yepyeni bir sistem gelecek. Tabi yeni bir sistem geleceği için, her alanda bunun altyapı çalışmasının yapılması gerekiyor. İşte burada, başlıktaki sloganın önemi ortaya çıkıyor.

Biliyorsunuz, 17 Nisanda Devlet Bahçeli kimseye danışmadan erken seçim istedi. Peki Bahçeli'nin bu habersiz çıkışı İktidarda ve ülkede bir kriz oluşturdu mu? Hayır... Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma arkadaşlarını toplayarak, hızlı bir şekilde 24 Hazirana erken seçim kararı aldı. Böylece Bahçeli'nin çıkışının krize dönüşmesi önlendi.

Gerçi, geride bıraktığımız 16 yılda, bu ülkede hiçbir sorun krize dönüşmedi. Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla, milletimizin desteği birleşince, sorunlar birer birer aşıldı. Örneğin, 367 krizide, 27 Nisan e-muhtırasıda böyle aşıldı. Örneğin, 15 Temmuz darbe girişimide böyle önlendi.

24 Haziranda seçim kararı alınınca, muhalefet ne yaptı? Önce, baskın seçim diyerek mızıklandı. Daha sonrada, seçimden kaçıyor pozisyonuna düşmeme adına aday aramaya başladı. Hatırlayacaksınız, bunlar günlerce kendilerine bir aday bulamadılar.

Bak buraya yazıyorum, bir aday için bu kadar zorlanan bir muhalefete yeni sistemin altyapısını hazırlama yetkisi verilirse, ülkemiz iki cami arasında kalmış beynamaz olur. Lafın daha açığı, 25 Hazirandan sonra memlekette kaos çıkar kaos...

 
TDV kurban