Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Aralık 2016

Yarım kalan darbe kılık mı değiştiriyor?

Türkiye bölgesinde ve dünyada resmen 7 düvelle savaş halinde iken içerde ise Bizans'a rahmet okutacak ayak oyunları almış başını gidiyor. Ülke kuşatılmış, haçlı zihniyeti etrafınızı sarmış ama bu haçlı zihniyetinin ötesinde birileri halen eski misyonunu eski gücünü elde etmek için olmadık ayak oyunları olmadık manevralar, sureti haktan gözüküp perde arkasında olmadık fırıldaklar çevirmenin peşnde. Baştan söyleyelim, başarı imkanınız asla olmaz. Fakat adınız şanınız tarihe 'hain' yaftası ile yazılır.

Ankara kulisleri ve İstanbul dukalığında ki faaliyetler son zamanlarda çok yoğunlaştı bilgileri geliyor. Türkiye Irak'ta Suriye'de bir taraftan ABD, bir taraftan İngiltere, Almanya, Fransa ve batı oyunları ile uğraşırken, bir taraftan tarihin en kadim acem oyunları ile karşı karşıya. Bunlar yetmezmiş gibi bir taraftan bu uğraşları fırsat bilen eski yeni tüfek siyasetçisinden askeri, bürokratı bir dönem sürdürdükleri saltanatın peşine düşmüş durumdalar. Ankara'da İstanbul'da sırça köşklerinde sıcak odalarında, localarda, salonlarda yeni hesaplar peşindeler. 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin şokunu atlatan bu kesimler farklı siyasi, bürokratik ve askeri ayak oyunlarının nasıl hayata geçirileceğine kafa yordukları çok aşikar.

Yıllardır siyasette ayakta kalmayı başarmış ve vazgeçilmez denilen simaların son zamanlarda mekik diplomasisine girdikleri haberleri geliyor. Sanmayın ki bu simalar Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı yedi düvelle savaşmak için mekik diplomasisinde. Tam aksine Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu durumu fırsat bilip yeni oluşum, yeni mevzi peşindeler. Yeni dönem oyunu kurma peşindeler. Tabii başarılı olduklarını zan etiklerin de ellerinde ülke kalırsa.

Bu sütunu sürekli takip edenler bilir. 15 Temmuz Başarısız darbe girişimi sonrası bazı garip iddialarda bulunmuştum. Olacağı için değil dikkatli olunması için. Fakat korkarım ki bu iddialara paralel çok sinsi bazı planları olanlar var. Ordu Suriye'ye girdi. Bu giriş elzemdir. Mutlaka sonuna kadar gidilmelidir. Zaten de gidiliyor. Bu Fırat Kalkanı harekatını yürüten bütün komutanlar istisnasız 15 Darbe girişimini bastıran o darbeye karışı koyanlardır. Onlar orada kahramanca mücadele verirken, darbe gecesi ne yaptığı belli olmayan bazı isimlerin Ankara'daki boşluğu fırsat bilerek eski tüfeklerle birlikte bin bir hesabın içine girmeleri sizce ne anlama gelir?

Aynı şekilde darbe sonrası gündemde hiçbir şekilde sistem değişikliği konuşulmazken birden bunu gündeme getirenler, iyi güzelde şimdi bu kararınızın arkasında ne kadar ciddi duracaksınız. Yoksa olmazları gösterip bunun rafa kalkmasının peşinde misiniz? Yine okurlarımız hatırlayacaktır konu gündeme gelirken 'Olmazı göstermek' konusunda endişelerimizi gündeme getirmiştik. İşte bu endişelerimizi haklı çıkaracak kulislerde bazı duyumlar alıyoruz. Bir defa Anayasa değişikliğine tam destek vereceğini kamuoyuna deklare edilen bir ortamda bu sözün ortada kalacağı şekilde kendi partisi içinde davranılırsa buna ne denir? Açıkça yazalım 13 milletvekiliniz sizden randevu isterken bu taleplere yüz çevirdiğiniz müddetçe kendi partiniz içindeki desteğinizi nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Bir taraftan aslanlar gibi tam bir mutabakatla anayasa değişikliğinden yana olacaksınız. Bir taraftan da partinizin grubunun tamamının bu mutabakata dahil olması yönünde hiç bir çaba sarf etmeyecek, hatta bu mutabakata destek olmamaları için elinizden geleni yapacaksınız.

Şimdi durup dururken bu yazdıklarınız ne diyenler olacak. Şu unutulmasın Türkiye'de ne oluyorsa perdenin önü ile arkası daha farklılık arz ediyor. Şu an şer tarafta yer almakta ısrar edenler ülkenin Suriye'de, Irak'ta güneydoğu da başarısız kalıp Türkiye'nin yaşanmaz halde olduğu izlenimi verip ülkenin başındaki isimlerin daha erken tavsiye olmalarını istemektedirler. Açıkça çekinmeden yazmakta yarar vardır. İç ve dış şer odaklar ile el ele vererek nasıl ki FETÖ'cülere 15 Temmuz'da darbe girişimi yaptırıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak istediler ve başarılı olmadılar, şimdide yılmayarak yeni model sadece kişiye özel bir darbe girişiminin peşine takılıyorlar. Şu an başarılı olacaklarına inanıyorlar. Bekleyip göreceğiz.

Rabbim bu ülkeyi ve milleti yeni şer belalardan korusunu2026

Cuma'nın hayrı üzerinize olsun.