Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2387.98
BIST 100
10192.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Temmuz 2020

Yazıcıoğlu’nun katili

Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçim gezisi için kiraladığı helikopterle ben de çok uçmuştum. Helikopter kiralıyor, kapısını söküyor, emniyet kemerinin yanı sıra ek aparatlarla güvenli bir şekilde bağlandıktan sonra havadan kamera ve fotoğraf çekimleri yapıyorduk. Bu işi kesintisiz 15 yıl süreyle yaptım. Pilotlar profesyoneldi. TSK de çalışmış, işinin ehli insanlardı. Şirket, helikopterlerin bakımlarını düzenli yapıyor, en küçük bir teknik aksaklık olmaması için çaba gösteriyordu. Çünkü en küçük ihmalin ölümle sonuçlanacağını çok iyi biliyorlardı...

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü haberini okuyunca “Bu mümkün değil, helikopter düşmedi, düşürüldü” demiştim. Nitekim zaman her şeyi ortaya çıkardı. FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder itirafçı olunca, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede bir F-16 tarafından helikopterin üstünden alçak uçuş yapılarak düşürüldüğünü itiraf etti. Her türlü hile ve karanlık organizasyon konusunda uzmanlaşmış olan FETÖ, bu suikastı tereyağından kıl çekercesine yapmıştı. Üstelik helikopterdeki yaralıların kurtarılmaması için, FETÖ mensubu subaylar enkaza ulaşımı geciktirmişlerdi.

Utanıp arlanmadan, Yazıcıoğlu’nun helikopterini düşüren F-16’nın maketini İzmir’deki Yamanlar Koleji’ne, okulun beşinci katındaki özel bölüme koyduklarını ve gelen FETÖ’cülere helikopteri kendilerinin düşürdüğünü iftiharla anlattıklarını da şimdi itiraf ediyorlar.

***

Muhsin Yazıcıoğlu, FETÖ tehlikesini ilk fark eden ve bunu Recep Tayyip Erdoğan’a anlatarak onu uyaran ilk isimlerden biriydi. 19 Ocak 2007 günü öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayetini soruşturan FETÖ’cü istihbaratçılar, suikastı Yazıcıoğlu’nun başında olduğu BBP’yi de kapsayacak şekilde bir komploya çevirmişlerdi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Trabzon’da cinayetin planlanmasında rol oynayan BBP üyesi Erhan Tuncel’in FETÖ’cü istihbaratçı İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından polis muhbiri yapıldığını, onun yönettiği Yasin Hayal’in de Alperen Ocakları üyesi olduğunu öğrendiğinde tepkisini “Bizim tarlayı sürmüşler” diyerek dile getirmişti.
Hrant Dink cinayetinden yargılanan FETÖ’cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer’in başında olduğu büro, Yazıcıoğlu’nun faaliyetlerini, öldürülmesinden iki yıl öncesinden takibe almıştı. 25 Mart 2009 günü şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu, FETÖ’nün devlet içinde yapılanmasına karşı çıkan nadir siyasetçilerden biriydi. Nitekim F. Gülen, Yazıcıoğlu’nun ölümünden birkaç gün sonra, “Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz, bir perşembe günü akşamı vefat edersiniz, bir cuma günü cenazenize ulaşırlar” demişti. Cenab-ı Allah, Muhsin Yazıcıoğlu’na gani gani rahmet eylesin. ABD uşağı o lanetli caniyi ise hem dünyada, hem ahirette sürüm sürüm süründürsün inşallah.

***

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ali Köse, TRT’deki programa çıkıp, 15 Temmuz’dan gerekli dersleri almadığımızı söylüyor. Bununla yetinmiyor, “Ben bunu, bir ‘FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor’ diye değerlendiren, sloganlaştıran birisiyim” diye de iftiharla anlatıyor. Görünen o ki, Ali Köse, FETÖ’yü yeterince tanımamış. FETÖ hakkında da, İslami cemaatler hakkında da yeterince bilgisi yok.

FETÖ’nün bu ülkeye verdiği en büyük zarar, Müslümanlar arasında güven problemi meydana getirmiş olmasıdır. Ali Köse de bu güveni bombardıman ediyor. İslam’ın sosyal yardımlaşma biçimi olan ‘infak’ yani iyilik yapma yollarına en büyük taşı FETÖ koymuştu. Himmet, kurban ve zekât adı altında bir ABD üretimi olan FETÖ’nün topladığı paralar, bu hain terör örgütü tarafından 15 Temmuz’da millete kurşun olarak geri dönmüştü.

FETÖ’ye göre, nihai hedefe ulaşmak için her yol mubahtı. Dini ve her türlü dini düşünceyi amaçlarını gerçekleştirmek için araç olarak kullandılar. Beyinlerini ve enerjilerini ele geçirdikleri şakirtleri, FETÖ elebaşının emir ve talimatlarını sorgulamadan yaptılar, halen de ABD ve Almanya’dan yapıyorlar. İlahiyatçılara ve araştırmacılara düşen, İslami cemaatleri suçlamak yerine, FETÖ konusunda daha derin araştırmalar, yayınlar yapmak, hala yeterince ortaya çıkarılmamış olan FETÖ – CIA – ABD ilişkisini delilleri ile ortaya koymaktır.