Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Temmuz 2023

Yedisu ve Karlıova'da bayram

Bayramın üçüncü günü davet üzerine AK Parti Bingöl Milletvekilleri, Bingöl Belediye Başkanı, Bingöl AK Parti il ve merkez ilçe teşkilatları ile birlikte “Kuzey İlçeleri” olan Yedisu ve Karlıova ilçelerine giderek teşkilatlarla ve halkla bayramlaştık.

Bingöl Milletvekili Sayın Zeki Korkutata ile bir buçuk saat süren Yedisu yolculuğu esnasında ilçeleriyle, köyleriyle birlikte Bingöl için ne gibi hizmetler düşündüklerini öğrenme imkânım oldu.

Doğrusu Sayın Korkutata Bingöl’de gençliği, kişiliği ile, Ankara bürokrasisinde görev aldığı dönemlerde görevindeki hizmetleri ile ve tabiki saygıdeğer ailesiyle Bingöllüler için farklı bir siyasetçi.

Bingöl’de AK Parti iki milletvekili çıkardı. Sayın Feyzi Berdibek üç dönem milletvekili seçildiği için herkes tarafından tanınıyor. İyi bir hatip, dinlemesini çok iyi bilen bir siyasetçi ve kendisini herkes tanıyor. Bingöl’ün sorunlarını da gayet iyi bilen Feyzi Berdibek her ilçede vatandaşlardan, muhtarlardan önce o ilçenin sorunlarını da cevaplarını da detaylı bir şekilde dile getirme kabiliyetine sahipti.

Aslında bayram öncesi de konuştuğum her Bingöllü hemşerimizin “gururluyuz” demelerinin çok önemli ve değerli bir sebebi vardı: Cevdet Yılmaz!

Evet, Bingöl’ün evladı, 2007’den itibaren Bingöl Milletvekilliği ve yıllarca Kalkınma Bakanlığı yapan Sayın Cevdet Yılmaz’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilmiş olması bölgede ama bilhassa Bingöl’de inanılmaz bir mutluluk ve umuda yol açtı.

İşte bu atmosferde düzenlenen ilçe ziyaretleri halkın “sorunlarımız çözülür” yaklaşımının etkisiyle de olsa gerek daha verimli geçti.

İlçe ziyaretleri bana çok önemli bir hususu öğretti: Vatandaşın çıtası çok yüksek. Neredeyse hiç kimse sayın vekillere “oğlumun tayini” ya da “kızıma iş” talepleri ile gelmedi. Her muhtar, “Köyümüzün yolu” ya da “ilçe hastanesi” ve “internetimiz” gibi ortak ve ihtiyaçlar sıralamasında yüksek seviyeli talepleri dile getirerek AK Parti iktidarının hizmetlerindeki kaliteyi gösterdi.

Yedisu ilçesinin öncelikle Karlıova ile bağlantılı yolu son derece dar ve kazalara açık virajlarla dolu. Bu yolun en kısa zamanda programa alınması gerekli. Zaten sayın vekiller de bu hususun üzerinde duracaklarının sözünü verdiler. Vekiller, Karayolları Genel Müdürü’nün Ulaştırma Bakanı olmasının da bir avantaj olduğunu anlattılar.

Yedisu ayrıca güzel bir hastanelerinin olduğunu lakin hastanede teçhizat noksanlığı olmasının kendilerini uzak illere gitmek zorunda bıraktığını dile getirdiler. Ayrıca hastane tek doktorlu olunca bilhassa hafta sonlarının doktorsuz geçtiğini söylediler.

Şunu söylemezsem AK Parti’nin hizmetteki ayrı-gayrı yapmayan anlayışına haksızlık etmiş olurum: Ak Parti Yedisu ilçesinden 130 oy almış… Buna rağmen ilçe ihmal edilmediği gib el üstünde tutuluyor.

Yedisu’dan Karlıova’ya geçtik.

3 yıl Ortaokul okuduğum küçük ama şirin ilçe Karlıova.

Karlıovalı hemşerilerim adeta miting gibi bir karşılama yaptılar. Yüzlerce Karlıovalı ile ilçe girişinde yemekte buluştuk. AK Parti Karlıova İlçe Başkanı İlyas Bingöl tadına doyulmayan kavurmasıyla vekilleri ağırladı. İlçeye girişte de kalabalık bir topluluk ile karşılaştık. Vekiller, Bingöl Belediye Başkanı, Merkez ilçe Başkanı ilk önce esnaf ziyareti yaptılar. Her işyerine girildiğinde kulak kabarttım; ne diyecekler, ne isteyecekler diye. Rahatlıkla söyleyebilirim ki Karlıova halkı siyasetten çok umutlu, Sayın Cevdet Yılmaz’ın görevinden dolayı çok ama çok mutlu olmuşlar.

Burada AK Parti duyarlılığına bir örnek vermek istiyorum:

Yedisu ilçesinde Bingöl Belediye Başkanı Sayın Erdal Arıkan’ın ilçenin orta yerinde boş görünen bir alana güzel bir peyzaj, yeşil alan kazandırmak istediğini görmek büyük mutluluktu. Sordum, ilçede kimsenin böyle bir talebi olmamasına rağmen Sayın Arıkan’ın bu duyarlılığı son derece kadirşinas ve takdire şayandı. Zaten değil mi ki AK Parti’yi sair partilerden farklı kılan bir önemli özellik de bu hassasiyetidir. Eminim Yedisu o alanın güzelleşmesi ile Bingöl Belediye Başkanına duacı olacaklardır…

Tabi,

Bir Karlıovalı olarak ilçemde doğalgaz olmadığını öğrendim, üzüldüm. Yıllardır doğalgazın bu ilçemize gelmeyişinin işgüzar firmaların anlaşmazlığından kaynaklandığını öğrendik. Vekiller bu konuda en kısa zamanda çözüm bulacaklarına söz verdiler. Biz de takipçisi olacağız inşaallah.

Karlıovalıların bir güzel talepleri de ilçeye bir yüksek okul kazandırmak idi. Pek çok ilçede artık 2 yıllık yüksek okulları açılıyor, Karlıova bunu fazlasıyla hakketmiş bir ilçemiz. Üniversite de YÖK de bu hususu dikkate almalı ve ilçeye yüksek okul açmalıdır. İyi ki bu daveti kabul etmişim diyorum, duruma yerinde şahid olmak daha güzel.

Yazımıza son vermeden milletvekillerinin oturdukları esnada kendilerine hoşgeldin demek için gelenlerin hiçbirisini oturarak karşılamamaları; tümüyle ayağa kalkarak tokalaşmaları son derece güzel bir davranıştı.

Burada Bingöl Merkez İlçe Başkanı olan Feyzi Kızıl Bey kardeşimizin program boyunca yer kapma telaşında olmaması, mütevazılığı, beyefendiliği de dikkatimi çeken güzelliklerden bir güzellikti. Allah ondan ve herkesten razı olsun.

Bu anlamlı ziyarete bizi de davet eden dostlara müteşekkirim.