Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2417.86
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

06 Ocak 2024

​Yeni Anayasa ertelenemez bir ihtiyaçtır...

Değerli okurlarım, iki Yüksek Mahkeme arasında, yine görüş ayrılığı ortaya çıktı. Hem de aynı konu üzerinden...



Efendim birinci görüş ayrılığı ortaya çıktığında... Bazı uzman isimler, "Bu sorunun kaynağı 82 Anayasası Dır" dediler. Ardından da, Mevcut Anayasa'nın, farklı yorumlara yol açacak muğlak maddelerinin olduğunu eklediler.


Normal şartlarda... Ortada ülkenin menfaatine olacak bir ihtiyaç varsa, İktidar ile muhalefet bir araya gelir ve bu ihtiyacı giderir.


Ama ne mümkün... Maalesef memleketimizdeki, bazı siyasetçilerin literatüründe milli mesele diye bir kavram yok...


Allah aşkına söyleyin... Yapılacak Yeni Anayasayı, sanki Tayyip Erdoğan için yapılacakmış gibi gören kafa yapısıyla neyi ortaya koyabilirsiniz?


Dikkatinizi çekerim... Demin ülkenin menfaatine olacak ihtiyaç dedim. Evet 82 Anayasasının değiştirilmesi ülkenin menfaatinedir.


Hiçbir fayda görülmese bile, ülkeyi darbecilerin Anayasasından kurtarmak yetmez mi? Birde maddeleri muğlaklıktan arındırmak?


Aslında konuya şu açıdan da bakmak lazım: Biliyorsunuz... 80 darbesi dış destekli yapılmış bir darbedir.


Peki darbenin yapılmasına müdahil olanlar, 82 Anayasası nın yazımına da karışmazlar mı? Hiç tereddütünüz olmasın... Elbette karışmışlardır...


O yüzden, bir an evvel yapılacak Yeni Anayasayla, yasalar sivil hale getirilmelidir. Aynı zamanda yerli ve milli halede...