Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2412.34
BIST 100
10280.29
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2017

Yeniden ihya ve inşa!

Siyasi arenada devrim niteliğinde yapılan değişikliğin fiili tezahürleri görülmeye başlandı. Pazar günü yapılan AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanımız artık partisinin başında görevine devam edecek. Süreç içinde sistem, değişen anayasaya uygun olarak yeniden dizayn edilecek.

Politik olarak değiştirilen sistemin ülke yönetimindeki işleyişi daha hızlı ve control edilebilir hale getireceğini ümit etmekle beraber, asıl beklentimizin "anlayışı değiştirmek ve yıllardır ayağımıza bağlanmış prangalardan kurtulmak için gerekli adımların atılması" olduğunu söylememiz gerek.

Bir derdimiz var bizim. Vatanımız için, milletimiz için, içiçe yaşadığımız ve kaderi bizim kaderimize bağlı "kanda ve kaderde ortak" olduğumuz İslam coğrafyası için kurduğumuz hayalimiz var. Günlük politikaların ötesinde geçmişin yükü ve gelecek idealiyle yoğrulmuş bütün insanlığı içine alan bir hayal.

Dünyayı, kendi ihtiraslarını tatmin etmek için kan ve gözyaşına bulayan emperyalist zalim düzene başkaldıran ve bu düzenin değişmesi idealiyle hayata tutunan insanlarız biz.

Bu gaye ile politik kulvarda verilen mücadelenin arkasında duruyor ve destekliyoruz. Özellikle son bir kaç yıl çok cetin ve zorlu geçti. Çok yönlü kuşatma altında, ülkemizi karıştırarak birliğimizi bozmak isteyenlere, milletin güvenerek arkasında durduğu Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde karşı koyuldu.

Kuşatma devam ediyor. Siyasi ve ekonomik olarak ciddi saldırı altındayız. Mücadele bitmiş her şey tamama ermiş gibi rahat davranan, mücadeleyi sulandıracak tavırlara girerek milletin öfkesini celbeden ve adeta savaş sonrası ganimet yağmasına kalkışır gibi, bütün bir millet hezimete sürükleyecek ahlaksızlığa kapılanların olduğu bir zamanda, Cumhurbaşkanımızın tavizsiz duruşunu hak ve adalet gözeterek sürdürecek kadrolarla yürünmesi gereken bir dönem başlıyor.

15 Temmuz Anadolu insanının, bir daha ayağa kalkmayacağını düşündükleri imanın tezahürü olan ruhu açığa çıkartmıştı. Bugünkü düşman zihniyet, bunun idrakinde olarak yoğun dezenfarmasyon ve algı operasyonlarıyla birbirine kenetlenmiş ve inancı, ülkesi ve millet için tek vücut olmuş Anadolu insanının ruhiyatını bozmak ve aklını bulandırmak için her şeyi yapıyor.

En büyük sıkıntı, milletin mücadeleye olan güvenini yitirmesidir.

Böyle bir zamanda, değişenanayasaya uygun adımlar atarak yeni siyasi yapıyı oluşturmanın yanında, asıl olan 'yeni bir anlayışı hakim kılmak' ve o en kritik gecede açığa çıkan ruhu devletin bütün birimlerine mıh gibi çakma zorunluluğudur. Bu ise yaşananlara dava şuuruyla bakan kadrolarla olur.

Yeni devlet anlayışı, yeni millet anlayışı, eğitim müfredatından sağlık politikasına dost ve düşman kutuplarının yeniden tayin edilmesinden kadroların buna göre oluşturulmasına kadar, bütün kurum kuruluş ve siyasi hamleleri bu yeni anlayışın rengine boyamadan yapılan değişiklikler akim kalmaya mahkumdur.

Bir yandan ihanet içindeki zihniyetle mücadele diğer yandan oluş yolundaki engelleri kaldırmaku2026

Yeni "ihya ve inşa" hareketinin temel alacağı fikir ve anlayış zeminini, devleti oluşturan aygıtlar başta, bütün millet göstermek zorundayız.

Bizim için yeni olan, İslamı hayatın bütün alanlarını kuşatacak şekilde yeni bir anlayış ve dünya görüşünü ihya ve inşa etmektir. Tarihi misyonunun idrakinde köklerine bağlı ve bütün insanlığa kurtuluş vaadeden Büyük Doğu idealini "Başyücelik Devleti"yle meydan yerine koymanın zamanı gelmiştir.

HadiselerinTürkiye'ye biçtiği rol bunu hayati bir zorunluluk olarak dayatmaktadır vesselam.