Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ağustos 2016

Yenikapı Türkiye

Allah'ım! Sen ki, herşeyi gören, her sesi işiten, her işi bilensin. Kurulan tuzakları ilk önce fark edensin. Asırlardır din-i mübin-i İslam'a hizmet eden bu aziz ve mübarek milletin başına tuzak kuranlara fırsat verme, onların hilelerini boz ve tuzaklarını başlarına geçir. Bugün bütün bir millet meydanlarda buluşuyor. Başta İstanbul Yenikapı olmak üzere 81 şehrimizde 81 milyon insanımız azimle, inançla, gayretle ve dimdik ayakta. Yedisinden yetmişine milletin bütün fertleri aynı idealler uğruna, aynı hedef ve inanç için bir araya geliyor. Milletimiz, memleketimiz, devletimiz, vatanımız, bayrağımız ve diğer kutsal değerlerimiz için kenetlenen bu insanların arasına fitne fesat sokmak isteyen kötülere imkan verme.

Yüzyıllardan beri Anadolu topraklarında, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında İ'la-yı Kelimetullah için, Nizam-ı u00c2lem için çırpınan, bütün dünyaya asıl medeniyeti gösteren, yeryüzünde adaleti tesis eden kullarına yardım eyle. Doğu Türkistan'dan Arakan'a, Bosna'dan Şam'a, Kırım'dan Bağdat'a, Kahire'den Kerkük'e kadar cihanın bütün mazlum coğrafyalarında acı çeken, işkence gören, zulme düçar olan insanların, sığındığı ve kurtulduğu biricik ülke Türkiye'dir. Bu mazlumlar ve mağdurlar hürmetine bize inayet eyle.

Bu kutsal topraklar Mevlana, Yu00fbnus Emre, Hacı Bayram-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli ve Niyazi Mısru00ee gibi yüzlerce gönül eri, binlerce gönül insanı ermiş ve derviş yetiştirmiştir. Hepsi de dinin için çalışmış, gayret göstermişlerdir. Bütün bu mübarek alimler, arifler hürmetine ülkemizi şer düşünceli kişi ve topluluklardan koru!

Sultan Alparslan'dan Selahaddin-i Eyyübu00ee'ye, Ertuğrul Gazi'den Osman Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmed'den Yavuz Sultan Selim'e, Kanunu00ee Sultan Süleyman'dan Ulu Hakan Sultan Abdülhamid'e kadar onlarca cihangir padişah bu kutlu topraklarda namını yüceltmek için koşturdular. Yürekleri ve bilekleri güçlü, İslam'a ve Kur'an'a hizmeti şiar edinen bu alperenlerin yolundan giden miletimizi muhafaza eyle. Ona güç ver, mensuplarına şuur, basiret ve feraset nasip eyle!

Bugün mahşeru00ee kalabalıklar toplanıyor dört bir yanda. Çoluk çocuk, genç ihtiyar herkes iyi duygularla, halis niyetlerle ve temiz ideallerle aynı vatan uğruna, ayyıldızlı bayrak altında buluşurken, onların kalplerine huzur, yüreklerine ferahlık ve hepsine akl-ı selim nasip eyle.

15 Temmuz akşamı harekete geçen FETÖ ihanet şebekesi ve birlikte hareket ettiği iç ve dış düşmanlar, şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek ülkemize kastettiler. Çocuklarımızı şehit ettiler, yavrularımıza kıydılar, kadınlarımızı tanklarıyla ezdiler, uçaklardan helikopterlerden polisimize, vatandaşlarımıza kurşun yağdırdılar. Asker kıyafeti giymiş olan bu alçak teröristleri kahreyle, onlara ve onlar gibi hainlere hiç bir zaman fırsat verme. Haftalardır anne ve babalarıyla birlikte vatan nöbetini tutan masum bebekler hürmetine, Türkiye'mizi parçalamak isteyenlerin güçlerini bitir.

Türkiye, yüce dinin İslamiyet'i yeryüzünde en fazla yayan, ümmete gönderdiğin Kur'an'ına en çok sahip çıkan, Habibin Muhammed Mustafa Aleyhisselatü Vesselama en ziyade bağlanan insanların yaşadığı güzel ve kutlu bir vatandır. Bu ülkeye dün olduğu gibi bugün de Pakistan'dan, Azerbaycan'dan, Bosna Hersek'ten, Filistin'den, Makedonya'dan, Mısır'dan, Sudan'dan, Yemen'den, Arabistan'dan, İran'dan, Türkmenistan'dan, Kazakistan'dan, Kıbrıs'tan, Kırgızistan'dan, Libya'dan, Özbekistan'dan, Kuveyt'ten, Keşmir'den, Kırım'dan, Endonezya'dan ve dünyanın bir çok ülkesinden dualar yağıyor. Bütün bu dualar hürmetine hem yurdumuzdaki Müslüman kullarını hem de dünyadaki bütün müminlerini koru. Aralarındaki sevgi bağlarını güçlendir, kardeşlik duygularını arttır. Onları birbirine sevdir.

Bugün Yenikapı'da bir araya gelen milyonlar ve diğer 80 vilayetimizde toplanacak olan vatandaşlarımız, bir siyasi endişe ve hesap uğruna değil, ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamak gayesiyle saflarını sıklaştırıyorlar, güçlerini birleştiriyorlar, yanyana, omuz omuza duruyorlar. Bu diriliş, uyanış ve şahlanış hamlesinin hakkını vermeyi nasip eyle. İttihadımız, dosta ümit, düşmana korku ve dehşet salsın. Bir daha kimse kirli hevesler, hain emeller için dişlerini bilemesin, plan yapmasın, tuzak kurmasın. Bu gaye ve idealler etrafında bizleri birleştir İlahu00ee!

Yerle gök arasındaki bütün zerreler adedince, kainattaki bütün yıldızlar sayısınca sana hamdü sena ederiz. Bu şükrümüzü kabul eyle, bizleri sana layık kullar eyle, habibine hakiki ümmet eyle. Hepimize hayırlı emeller, iyi niyetler ve faydalı düşünceler nasip et. Bazen 'kahırdan lütuf doğar'. Sıkıntıların ardından ferahlık başlar. Karanlıkların bitiminde aydınlık sökün eder. Biz de buna inanıyoruz. Belki de uyanmamız gerekiyordu, şuurlanmamız icab ediyordu. Vatanımızı, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı daha çok sevmemiz, mukaddesatımızın kıymetini daha fazla bilmemiz icap ediyordu. Bu musibeti bizim için hayırlara tebdil eyle. Azımızı çok eyle, şerlerimizi hayra dönüştür. Birbirimizin kadrü kıymetini daha çok bilelim, değerlerimize daha çok sarılalım, büyüklerimizin kıymetini idrak edelim.

Allah'ım! Senin kulların uzun zamandır emirlerine uymadılar. Yüce Kitabı'ndaki ayetlerini dinlemediler. Bilhassa "Müminler kardeştir!" buyruğunu unuttular. Gaflete daldılar, çeşitli batıl görüşlere saplanarak 'kardeş'liği umursamadılar. Hatta 'düşman'ı kardeş, 'kardeş'i hasım bellediler. Hatada bulundular, ziyan ettiler. Sen bütün müminlere bu kardeşlik sırrını nasip eyle. Farklı millet, grup, mezhep, tarikat, cemaat ve hiziplere mensup olsalar da 'İslam kardeşliği'nin ehemmiyetini onlara idrak ettir. Bu duyguyu kafalarında kökleştir, kalplerine yerleştir, gönüllerine nakşet. Dostu, düşmanı ayıredebilsinler. Batıl düşüncelerden sıyrılsınlar. İslamiyet'in güneş gibi hakikatine sırtlarını dönmesinler. Peygamber Efendimizin sağlam ve emin yolundan ilerlesinler. Yüce Nebi'nin ulvu00ee inancını takip eden sahabelerin, alimlerin, mezhep imamlarının, mutasavvıfların ve ariflerin yolundan gidenlerden olsunlar. İnananları hakiki mümin, müslimleri gerçek Müslüman kıl.

Gönlümüzden geçenleri bilensin, düşüncelerimizi fark edensin, hislerimizi en iyi görensin, bizi düşmana mağlup eyleme, müminleri mahzun kılma! Sana inananların aşkını artır, şevkini ziyadeleştir, gönüllerini abad eyle! Yürekten yapılan duaları, temiz ve halis niyetlerle edilen yakarışları kabul eyle. Milletimizi ve ümmetimizi kahramansız bırakma, kahramanlarımızı her zaman güçlü kıl.

Kara gecede, kara karıncaların yürüyüş sesini duyansın. Dünyanın kuruluşundan, İlk Peygamber Hazret-i u00c2dem Aleyhisselam'dan Kıyamet'in kuruluşuna kadar gelmiş ve gelecek bütün müminlerin hayır dualarını kabul eyle. Müminleri muhafaza eyle. Masumların, mazlumların ve mağdurların sığındığı biricik ülke olan, İslam'ın bayraktarlığını ve sancaktarlığını yapan aziz Türkiye'mizi koru, muhafaza eyle! Amin amin amin, Ya Rabbelalemin!