Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2425.21
BIST 100
10084.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ağustos 2016

Yenikapı, Yeni Türkiye, Yeni Hal: Eski Hal ise Muhal

Bu aziz millet için bundan sonra her şey çok daha farklı olacaktıru2026

Bu millet;

Eğer yüksek yarınlara hazırlanmasaydı; 15 Temmuz gecesi yapılan darbeyi, kalkışma aşamasında engelleyip kesmezdi.

Eğer aydınlık bir geleceği nasiplenmeseydi; F-16'lara vücudunu siper etmezdi.

Eğer izzetli bir istikbale hazırlanmasaydı; kendine sıkılan kurşunlara yüreğini cephe ederek çelikleştirmezdi.

Evet, bu milletin yarınının artık daha yüksek ve daha aydınlık olacağını düşünüyorum.

Necip milletimizin gelecekteki kaderi, inşallah çok daha ihtişamlı ve büyük olacaktır. Bu aydınlık ve muhteşem kadere muntazırız ve intizar etmeye de devam edeceğiz.

Ancak bu muhteşem geleceği beklerken; millet olarak gayret gösterecek, çaba sarf edecek ve yılmadan süreklilik arz edeceğiz. Çalışmanın neticesinde elde ettiğimiz seviyeye kanaat edecek, ancak yetinmeyeceğizu2026 Ta ki, bir üst seviyeye ulaşmak için çalışma aşkımız ve gayretimiz olsun.

İçte gizlenmiş teröristlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimini başarısız kılarak haklı bir gurur yaşıyoruz. Batılı devletler ve yöneticileri varsın iki değil çok yüzlülük göstersinu2026 Ancak başta İslam coğrafyasından olmak üzere dünya halkları aziz milletimizin duruşunu ve kahramanlığını görmüş, takdir etmiş ve gıpta ile izlemiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, gerek ekonomik gerek politik ve gerekse askeri olsun iktidara geldiği 2002 yılından bu yana birçok kriz ve olumsuz durumla karşılaşmış, hepsini başarıyla yönetmiştir.

Birçok kumpas ve operasyona maruz kalmış ancak tümünü Allah'ın inayetiyle bertaraf etmiştir.

Tarihimiz, lideri ve milletiyle bütünleşmiş nice zaferlerle doludur. Ve kazandığı yüksek medeniyetleri bu sayede de uzun yıllar devam ettirmiş ve insanlığın şaşaalı dönemlerini işleyen tarihin ihtişamlı sayfalarında haklı bir konuma yerleşmiştir.

Tabi bunlar çok kolay olmamıştır:u2026

Lideri ve milletiyle bütünleştiğimiz -ki, 16 Temmuz itibariyle bu bütünleşmeyi sağladımızı kanaatindeyim- dönemlerde hep farklı ve yeni gelişmeleri gerçekleştirerek yüksek medeniyetler inşa ettik.

Bu sebeple kanaatimce şu dört hususta çok üstün çalışmalar göstermemiz ve başarmamız gerektiği kanaatindeyim:

  • Farklı bir üretim ve ekonomi modeli.
  • Farklı bir ulaşım yolu.
  • Farklı bir askeri teknoloji.
  • Farklı bir enerji maddesi veya enerji tekniği.

24 Aralık 2015 tarihli yazımda;

"Beşinci olarak "birlik ve beraberlik" şartı da var. Ancak köşemizin adı "EKO-YORUM" olması sebebiyle bu konuya girmeyeceğim."

değerlendirmesinde bulunmuştum.

Yukarıda da ifade ettiğim üzere; şükürler olsun ki, 15 Temmuz darbe kalkışmasını 79 milyon insanımızla engellemek suretiyle bu birlik ve beraberliğimizi sağladık.

Çeşitli denemeler yine olabilir. Ancak olası denemelerde millet olarak ferasetimizi, basiretimizi ve itidalimizi, tek yürekliliğimizi yine göstereceğimizden eminim.

Yukarıda sıraladığım dört alanda şuan uygulanan yöntemlerden hatta 4.sanayi devriminden de öte çok farklı işlere ve yeniliklere imza atmamız mümkün.

Bu alanlarda inovatif yol ve yöntemleri gerçekleştirmemiz halinde diğer alanları da çok rahat bir şekilde yönlendirme olanağı bulacağımız kesin.

Bu dört konuda çok farklı yöntemleri gerçekleştirebilecek ilham kaynaklarımız da aslında var.

Yeter ki, görelim ve inanalım. Ve sonuç odaklı düşünelim.

Çünkü inanmak, tüm inovatif (yani farklı ve yeni) teknik ve yöntemlerin başlangıcını ve ruhunu teşkil ediyor.

Efendim!.. Allah'a inanan ve yüksek geleceğe hazırlanan bu necip milletin ve mensuplarının başaramayacağı şey yokturu2026

Zira bu "Büyük Millet" 15 Temmuz günü Fatih'ten ilhamen şunu haykırdı: "Ya Bu Dünya Bizi Yer; ya da Biz Dünyayıu2026"

Ve şunu gösterdi: "Bu yeryüzünde illa ki, izzetli bir hayatu2026 Eğer izzetli bir hayat olmazsa hürriyeti de istememu2026"

Ve tüm dünyaya şunu ıspat etti "Eski hal muhal; ille de yeni hal, ille de yüksek halu2026"

Dünyada insanlığın kan ağladığı bir dönemde "hazreti insan cevherini" ortaya çıkarmak ve yaşatmak için, fazilet ve erdemlik denizinde güzel emsaller göstermek için, adalet için, insanlık içinu2026 Eskisinden çok daha fazlau2026 Çalışmak zorundayızu2026