Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2394.46
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Haziran 2014

Yeşilırmak Şiir Günleri'nin ardından\u2026

Şehirler şiir gibidir ve her biri, bir medeniyetin izlerini taşır bağrında. Onların da kırmızı, yeşil, mavi, mor hikayeleri vardır. Doğalarına uygun türküler, destanlar, sevdalar saklarlar gönül topraklarındau2026 Şair, tesellisidir şehrin, anlatamadıklarının ifadecisidir. Bir yar, bir yaren gibi sever onlar ayak bastığı kentleri çünküu2026 Şehirlerin de ruh taşıdığını en iyi şairler bilir.

Tokat; ırmağı, yeşili, tertemiz göğü, ansızın geliveren yağmuru, bir de tevazuu ile şiire benzeyen bir şehir. İsmindeki sertliğe inat latif, gösterişsiz, unutulup da kırılganlaşmış küçücük bir çocuk gibi. Nice şehrin debdebe ve riya yükü onda olmadığından bunca sevimli belkiu2026 Buna rağmen talihli; madde çağının dişlileri arasında, kültür ve sanat mücadelesiyle yüzünü güldürmek isteyen fedakar şair ve yazarları var çünküu2026

Tokat Kent Konseyi kapsamında, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Yeşilırmak Şiir Şöleni bu yıl 31 Mayıs'ta yedincisini gerçekleştirdi.

Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kent Konseyi'nin birlikte düzenledikleri program, 30 Mayıs'ta başladı. Merhum üstat Necip Fazıl Kısakürek anısına tertip edilen programın ilk ayağında, şairler okullara girip gençlerle buluştu. "Necip Fazıl'ın edebiyatımıza ve maneviyatımıza katkıları" konulu panelde öğrencilere, şiirin üstadı ile alakalı birikim, duygu ve düşünceler aktarıldı.

Daha sonra, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi Zengin ile Tokatlı şairler refakatinde gelen misafirlere kiraz bahçeleri ile Pazar ilçesindeki Mahperi Hatun Kervansarayı gezdirildi.

Hasan Akar, Mahmut Hasgül, Mustafa Uçurum ve Ali Bal'ın aylardır devam eden özverili çalışmalarıyla, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda, saat 20;30'da başlayan şiir gecesi, Kent Konseyi Genel Sekreteri'nin açılış konuşmasıyla izleyenine "merhaba" dedi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan ve seyircisine duygu dolu zamanlar yaşatan şiir şöleninde, Bestami Yazgan, Recep Garip, Tayyip Atmaca, Mehmet Nuri Parmaksız, İlter Yeşilay, Hasan Akar, Ekrem Kaftan, Hüseyin Kaya, Mustafa Uçurum, Sevim Yakıcı, M. Metin Baş, Harika Ufuk ve Sündüs Akça, Mustafa Koç'un canlı müzikleri eşliğinde şiirlerini seslendirdi. Üstadın mısralarıyla gönüllere taht kuran programın sunumunu Mahmut Hasgül ve Ali Bal üstlendi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, gecenin son bölümünde şiire ve şaire verdiği önemi ifade eden konuşmasıyla selamladı edebiyat sevdalısını.

Yeşilırmak Şiir Günleri'nin yedincisi, sekizinci etkinlikte buluşmak temennisiyle ardında hoş bir seda bıraktı.

Eğitim Bir Sen ve Tokat Gençlik Merkezi'nin birlikte hazırladığı ve Prof. Dr. Turan Karataş'ın konuşmacı olarak katılım gösterdiği Sezai Karakoç Vefa Gecesi de, Cuma akşamı 20;00'de GOP Lisesi Konferans Salonunda Mustafa Uçurum ve Ali Bal'ın sunumuyla gerçekleşti. Derin mesajlar ihtiva eden gece, sunum yapan arkadaşlarımızın Karakoç şiirlerini okumaları ile renklendi.

Tokat, önümüzdeki günlerde bağrında yetişmiş olan güzide bir şahsiyeti, Ahmet Günbay Yıldız'ı da halkıyla buluşturacak ve bir okulun kütüphanesine onun ismini verecek. Vefalı şehrin manevi mimarları belli ki daha nice güzelliklerle kendilerinden çok bahsettirecek.

Selam ile.