Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2473.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Haziran 2014

YİNE BAŞBAKANIMIZIN RUH SAĞLIĞI

Son günlerde başbakanımıza psikiyatrik bir teşhis koymaya kalkan bazı kişilerin ortaya çıktığını görüyoruz. Hatta psikiyatri eğitimi olmayan, hatta hekimlik değil de sinema yönetmenliği yapan bir doktor "ceza sorumluluğu yok" gibi ağır ifadelerle başbakanımıza saldırmaya kalktı. Bu sütunlarda ona cevap verdim ve esas onun muayeneden geçmesi gerektiğini söyledim.

Fakat şaşırtıcı olan bunlara tanınmış bir psikiyatri hekiminin de katılmış olmasıdır. Gerçi hasta falan demedi ama başbakanımızın sinirlerine hakim olamadığını iddia etti.

Aslında tarih boyunca gerek demokratik yolla başa geçmiş olsun gerekse darbe veya ihtilal yoluyla iktidarı ele geçirmiş olsun pek çok lider hakkında benzer yakıştırmalar yapılmıştır. Ancak başbakanımıza yönelik iddiaların kaynağına baktığımızda amacın onun milletimiz tarafından çok sevildiğinden gözden düşürmek olduğunu tahmin edebiliriz. Yani hedef onu yıpratmak ve milletimiz önünde değersizleştirmektir.

Elbette başbakanımızın kendine has bir karakteri vardır ve önceki başbakanlardan farklı bir kişiliktir onunkisi. Şu anki ortam da değişiktir ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla bir takım yalanlar, iftiralar ortalığı çabucak sarabilmektedir. Başbakanın hemen her açıklaması, ifadesi canlı yayınlarla duyurulmaktadır. Bazı şov yapmak isteyenler sorularıyla onu zor duruma düşürmek istemektedirler.

Bir de siyasi ortama bakalım. Sırf başbakan düşmanlığı ile yayınlanan gazetelerin tirajı milyonları bulmakta, internet siteleri ve televizyonlardan neredeyse gün boyu hedef olmaktadır. Başbakanımızın yurt içi ve yurt dışı gözeteceği sayısız denge vardır. Ayrıca dost yakınına kadar sızmış, mahremiyetine girmiş hain paralel yapıyı da hesaba katarsanız işinin ne kadar zor olduğunu yine tahmin bile edemeyiz.

Üstelik Türkiye, Adnan Menderes gibi son derece beyefendi ve kalkınmayı başlatan, çığır açmış bir başbakanı asmış bir ülkedir.

33 sene bir karış toprak vermeden Osmanlı topraklarının her tarafına eserler kazandırmış merhametli Sultan Abdülhamit Han ise bir saray darbesiyle devrilmiştir.

İşte böyle şartlarda bir başbakanın elbette yerine göre sert, yerine göre hazırcevap ve lafı gediğine koyan biri olması gerekir. En ufak zaafı veya suskunluğu onu devirmek isteyenlere gün doğurur.

Kısacası başbakanımızı yakından takip eden bir psikiyatri hekimi olarak söylüyorum; onun ruh sağlığı oldukça yerindedir. Ona sağlıklı uzun ömür diliyor, ülkemizin başında hizmetlerine devamı için dua ediyorum.