Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2403.11
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Yine Cemevi Üzerine

Su TV Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Özdemir Star Gazetesi'ne (06.10.2013) konuşmuş ve Cemevlerinin Alevi u2013 Sünni çatışmasının mekanı haline çalışıldığını, bu planın arkasında da Ergenekon'un olduğunu ifade etmiş.

Özdemir'in açıklamaları ilginç:

"Ergenekon'a bir meşale lazımdı, bu şimdi Cemevleri üzerinden yürütülüyor."

"Cemevi Alevilerin ibadethanesidir gibi bir algı toplumda yaratıldı 90'lardan beri. Cemevleri meşale yapılarak gerginlik artırılmaya çalışılıyor."

"Cemevlerinin olduğu bir mekanda bir olayın çıktığını düşünelim, bu mekanlar Alevi u2013 Sünni çatışmasının sürüklenebileceği mekanlar haline getiriliyor. Cemevleri çatışmanın merkezleri yapılıyor."

Yalçın Özdemir aynı zamanda Cemevinin Camiyealtenatif olamayacağını söylüyor. Örnek olarak Göztepe'deki 750-800 yıllık Şahkulu Sultan Dergahı'nı ve Antalya Elmalı'daki 900 yıllık olan ve içinde mezarlığı, kütüphanesi, meydan odası bulunan Şah Abdal Musa Dergahı'nı örnek veriyor. Bunlar bugünkü dille, bugünkü terminoloji ile Cemevi de denebileceğini ancak bunların dergah olduğunu ifade ediyor. Cemevlerinin aslında tarikat dergahları gibi, tekke ve zaviyeler gibi olduğunu belirtiyor. Bu yüzden tekke ve zaviyelerle ilgili yasakların kanunda ve Anayasa'da kaldırılması gerektiğini ekliyor.

Gerçekten Cemevi bir nevi dergah sayılabilir. Cemevlerinin Camiye alternatif olması, sanki Alevilerin Müslüman değilmiş gibi algılanmasına yol açacaktır. Bu da kesinlikle yanlıştır. Cemevleri elbette açılacak, isteyen vatandaşlar gidip orada dinen kendilerini rahatlatacaklardır. Ancak aynı serbestlik dergahlara, tekke ve zaviyelere de verilmelidir.

ESED'İN YANDAŞLARI

Toplumumuzun bazı insanlarını anlamak maalesef mümkün değil. Son iki yılda 100 bin vatandaşının ölümüne yol açmış, 1 milyonu ülkemize olmak üzere 5 milyon vatandaşının yaşadığı mekanlardan kopmasına sebep olmuş bu zalim diktatöre savunanları gördükçe şaşırmamak ve üzülmemek elde değil.

Bazı insaf ve merhamet yoksunları bu eli kanlı diktatörün Başbakanımız Erdoğan hakkındaki hezeyanlarına sarılmaları yok mu insanı hakikaten kahrediyor.

Bu insanları anlamak mümkün değildir. Sırf Tayyip Erdoğan düşmanlığı için bir bakıyorsunuz Esedçi, sonra İrancı, derken Amerikancı, daha sonra Hizbullahçı, İsrailci oluyorlar. Girmedikleri kılık kalmadı. Biz takip etmekte zorlanıyoruz. Biraz ilke, azıcık da olsa tutarlılk lütfenu2026

CAMİDE CEP TELEFONU ÇALARSA

Bazı cami ve cemaatler vardır İstanbul'un manevi dinamiklerindendir. Mesela Eyüp Sultan Camii böyledir, sabah namazlarında bile canlı cemaati vardır. Pazar sabah namazında Şehzadebaşı'nın da kalabalık cemaatiyle böyle olduğunu yaşadım. Suat Tokgöz hocamız gelenlere Kur'an ziyafeti verdi, mest etti.

Tam namaz esnasında çalan cep telefonu az da olsa huzur bozdu. Hocamız gerekli ikazı yaptı. Herhalde daha dikkatli olmak gerekiyor.

Tabi daha rezalet olanı geçen bir televizyonda gördüm. Cenazenin tam toprağa verileceği sıra. Herkes matemde ve üzgün. Birden bir gencin cebi kıvrak ve coşkulu şarkıyı yüksek sesle çalmaya başlıyor. Cemaat şaşkınlık içinde. Herkesin özenli olması şart.