Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2431.24
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Haziran 2022

Yoksa altılı masa, masada pişti mi oluyor?

Uzun bir zamandır yazı paylaşmıyorum, maalum gündem hareketli ve sahada sürekli halkın nabzını tutacak anketler yapıyorum. Anketlerin çoğunu kamuoyuyla paylaştık. Millet ittifakının hala adayının olmamasına rağmen olası tüm isimleri halka sorduk.

Çıkan sonuçlara bakacak olursak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Meral Akşener’in halk gözünde pek bir karşılığı yok. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a gelecek olursak halk açık ara Mansur Yavaş’ı tercih ediyor. Sadece benim şirketim değil, Türkiye'de önemli anket şirketlerinin verileri de bu yönde. Peki ne olur bu süreç?

Her şey bu kadar ortadayken CHP karşısına HDP’yi alıp Mansur Yavaş’ı aday gösterir mi? Sanmam! Düşünsenize kazanmanıza biraz olsun umut var gibi ama karşınıza milletten değil, kendinizden sır gibi sakladığınız örgütü, HDP’yi alamıyorsunuz. Çok yakın dostum Yeni Birlik gazetesi yazarı Ekin Gün ile telefonda konuşurken, Ekin şöyle bir ifade kullandı ‘Bence Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu halkı oyalıyor danışıklı plan bu kesin aday Ekrem İmamoğlu olacak’ dedi. Ben dostum Ekin’e katılmıyorum, burada danışıklı dövüş yok, burada hakiki dövüş var!

Kılıçdaroğlu aday olmayı herkesten çok istiyor, Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini falanda düşünmüyorum öyle olsa Ekrem İmamoğlu’nun son zamanlarda yaptığı üst üstte yanlışlarının arkasında dururdu. Aralarında büyük düello var, ama bu düeollanın arkasına saklanıp adayımızı yıpranmasın diye açıklamıyoruz masallarını bıraksalar iyi olur, çünkü halk daha olmayan adayınızdan yıpranma yaşamadan usandı bile!